Elin Katrine Hosen ble rammmet av hjerneslag, i februar 2009. Etter det har hun forsøkt alt fra sudoku til språkkurs i utlandet, for å trene hjernen sin til å fungere bedre.

Så leste hun om hjernetrening på nett, forsøkte det og ble forelsket. Språkprogrammet og IQ trening er hennes personlige favoritter, men en eller annen form for hjernetrening praktiskerer hun nå daglig.

Les hennes historie her.

Lære språk, hurtiglesning, forbedre IQ eller geografikunnskapene?Prøv Hjerneklubben for kr 1 !

«Etter at jeg fikk hjerneslag i februar 2009 har jeg vært på utkikk etter metoder for å trene oppmerksomhet, konsentrasjon og hukommelse. Det var plagsomt å glemme ting som akkurat var gjort, eller akkurat sagt i en samtale.

Fast bestemt på at dette var noe jeg måtte gjøre noe med, prøvde jeg alt fra bøker for å trimme hjernen, å spille kort, løse sudoku til å dra på språkreise til Frankrike. Det aller meste for å utfordre hjernen skikkelig.

Hjernetrening på nett
En dag da jeg søkte etter hjernetreningsdokumenter på internett dukket www.hjerneklubben.no opp i et diskusjonsforum. Jeg klikket på lenken og begynte å lese – dette var interessant, og ikke noe jeg hadde kjennskap til fra før av! Jeg visste ikke at hjernen vår faktisk vokser hver dag og det finnes mulighet for å påvirke hvordan den vokser.

Med garanti om dobbelt huskeresultat på en uke og at det ville være like enkelt å melde seg av hvis man ikke ville være med lenger, tok jeg tok sjansen og meldte meg inn på 1-måneders abonnement, i tilfellet det ikke skulle være noe for meg.

Gøy og effektivt
Men, det var det virkelig! Jeg har vært inne på sidene og trent hver eneste dag siden jeg ble medlem. Det beste er at det er morsomt! Jeg trener spesielt på IQ og oppmerksomhet, men det går også i fransk og litt tysk.

Jeg synes det er ypperlig å trene språk på denne måten hvor man gjennomgår tema i eget tempo og deretter får testet seg.

Språklæring er jo også hukommelsestrening. Husketeknikkene i språkprogrammet gjør dessuten, at det å lære de nye glosene skjer ganske naturlig og mye fortere, enn klassisk pugging som jeg holdt på med tidligere.

Prøv et gratis demospill for språk her!

Svart belte?
Underveis oppnår man forskjellige pokaler, som til slutt gjør at du får forskjellige beltenivåer. Til tross for at dette enda ikke er implementert for alle programmene og spillene, blir det ekstra motiverende å holde på. Ved Svart belte i hukommelse/fokus/osv får man tilsendt et fysisk diplom (man skal aldri si aldri).»

Tar ikke hjernen på alvor
Det er i grunn rart at vi tar våre rutiner for fysisk hygiene for gitt, og ikke tenker på at hjernen trenger sin stell den også.

Måler fremgang
For min del, så er hjernetrening blitt en del av hverdagen min. Tradisjonell hjernetrim som suduko eller kortspill hjelper også selvfølgelig, men for min del er det noe helt annet å kunne måle fremgangen min over tid innen de forskjellige programmene jeg kan trene hjernen i.

Selvfølgelig er det enkelte dager resultatene ikke er på topp, men som forskningen innen feltet sier, så er det nettopp det at man trener på kanten av sin egen mestringsevne som er viktig for hjernen. Fremfor alt at det er så gøy.

Raske reaksjoner
Generelt sett opplever jeg nå at jeg er raskere i reaksjonene i hverdagen. Dessuten synes jeg å merke at jeg er blitt kjappere i replikken fordi jeg får med meg mer av det som skjer.»

Har du lyst til å teste hjernetrening på nett?

Klikk her for å lære en husketeknikk gratis

Klikk her for å lese mer om hjerneklubben