Denne uken er det «Brain Awareness Week» i hele verden, og også i Norge settes hjernen i søkelyset hos Norsk Neverologisk forening og legeforeningen.

Målet er igjen å få fokus på hjernen, hvilke funn man har gjort innen forskningen, og hvordan vi kan dra nytte av disse funnene.

Slik får du bedre hukommelse

Hjerneklubben: Nå får du 30 prosent rabatt ved innmelding. Les mer nederst i saken.

Fokus på hjernesykdommer
I Norge kan publikum fritt delta på en rekke forelesninger ved universitet og høyskoler. Fokuset her til lands er satt på de mange sykdommer som rammer hjernen, som; Alzheimer, hjerneslag, blodpropp, Parkinsons, Multippel Sklerose, Migrene og hodepine.

Her finner du oversikt over åpne publikumsarrangementer her.

I verden ellers er «Brain Awareness Week» stort, og du kan lese mer om dette på offisielle siden dana.org.

«Mye vi kan gjøre...»
Overlege og leder for Norsk nevrologisk forening Are Brean, uttalte i fjor at han stiller seg undrende til at folk ikke er mer opptatt av å ta vare på hjernen. Over 30% rammes i løpet av livet, av forstyrrelser i hjernen, men det er mulig å forhindre eller utsette hjernesykdommer, ved å utfordre hjernen mentalt og fysisk.

«Det er mye vi kan gjøre for å ta vare på hjernen vår. Hjernen er den mest komplekse strukturen vi kjenner til i hele universet, så hvorfor er vi ikke mer opptatt av å ta vare på den?», undret Brean i en artikkel på Legeforeningen.no.

«Lær deg noe nytt, les bøker, spill sjakk, løs kryssord, svøm, gå, løp, hopp og balanser. Det er også bevist at fysisk aktivitet får hjernen til å fungere bedre og beskytter mot hjernesykdommer og aldersdemens.»

Hjerneklubben.no
I 2009 kom fenomenet «hjernetrening på nett» til Norge, med nettsamfunnet Hjerneklubben.no Her kan medlemmene trene hjernen med spesielt egnede spill og programmer, samt få tilgang til utallige artikler med nyttig hjernekunnskap. Nettstedet har i dag rundt to tusen medlemmer.

Hjerneklubben fokuserer på å trene opp hukommelsen, læringsevnen, fokuset og IQ`en. I tillegg kan man lære å bli en mester i hoderegning, man kan lære språk eller bli en mester i geografi.

30% rabatt på hjernetrim
I forbindelse med «Brain Awareness Week» får du denne uken 30% rabatt på abonnement på Hjerneklubben. Skriv inn «hjerneuke» som kupongkode ved registrering, så blir rabatten registrert. Gjelder ved registrering innen 28. mars 2011.

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.