Vi går inn i en tid hvor det er mye som skjer og mye som skal huskes på - nesten for mye. Ønskelister, handlelister, julekort, invitasjoner, juleavslutninger, vennelag etc.

Heldigvis har vi fått moderne hjelpemidler som hjelper oss langt på vei, men samtidig er vi fortsatt avhengige av å kunne huske en del ting utenatt. For det kan fort bli vel mye loggføring.

Hvordan står det egentlig til med

hukommelsen?
Test deg her!(Gratis å teste)

Korttid- og langtidshukommelsen
- Hjernen vår jobber som en søkemotor, og når du lærer deg eller skal huske noe nytt lagres det i korttidshukommelsen, sier Frank Wedde, gründer av Hjerneklubben.no.

- Her vil du klare å finne igjen informasjonen etter kort tid, men dersom det derimot er noe du vil huske i framtiden må du faktisk bestemme deg for å lære det. Det kan du lære mer nettsteder for hjernetrim som f.eks. Hjerneklubben.no

Læringsteknikker
Uansett om vi skal lære oss noe på kort eller lang sikt så kan det være smart å ta i bruk læringsteknikker. Vi har fått Wedde om å demonstrere hvordan man kan huske en julegavegaveliste, og til det velger han seg teknikken «Singlesystemet».

Slik husker du topp ti gavelisten
- Begynn med å plassere de forskjellige gaveforslagene mentalt på 10 forskjellige steder, sier Wedde.

- Den første gaven du skal kjøpe knytter du opp til noe som ligner på et 1-tall, for eksempel en penn. Den andre gaven plasserer du på noe som ligner et 2-tall, for eksempel en svane, den tredje gaven på et par pupper (ligner på 3-tall), osv.

- Hvis de tre første gavene er votter, en iPhone og en genser, kan huskereglene bli en penn som har på seg med votter (1=penn), en svane med som ringer i en iPhone (2=svane) og en trang genser så brystvortene synes (3=pupper).

- Når du skal huske gavene etterpå, er det bare å se for seg hva tallene 1-3 ligner på, så vil du automatisk se for deg gavene i samhandling med en penn, en svane og et par pupper.

Fantasi, sex og moro
Wedde forklarer at jo mer spesielt vi lager fantasien, jo lettere er det å huske den.

- Jo mer fantasifullt, seksuelt, morsomt eller rart du lager huskefantasiene, desto enklere blir det å huske gavene, matvarene eller gjøremålene. Den delen av hjernen som er ansvarlig for hukommelse er nemlig også ansvarlig for følelser. Derfor er det slik at jo mer følelser du aktiviserer, jo enklere blir det å huske noe.

Knagger for tallene 1-10
- For å huske de syv siste gavene kan du bruke følgende «steder» å lagre dem: 4 = seil, 5 = krok, 6 = elefantsnabel, 7 = stup, 8 = snømann, 9 = mikrofon og 10 = ball og balltre, foreslår Wedde.

- Akkurat som du vet at melken lagres i kjøleskapet og at tannbørsten lagres på badet, vil du nå vite at gavene du skal kjøpe lagres på de forskjellige «stedene» for tallene 1-10. Hjernen lagrer nemlig ikke fantasi og virkelighet på forskjellig måte, så her er det bare å ha det gøy, dagdrømme i vei og huske bedre.

Hold hjernen frisk
Hjerneklubben ble lansert i mai 2009, og har i dag over to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen, holde den frisk og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å forbedre hukommelsen lærer medlemmene av Hjerneklubben teknikker for å forbedre fokuset, akselerere læringen, øke IQ`en, forbedre geografikunnskapene og mye, mye mer.

Man kan også lære mange språk på Hjerneklubben, ved hjelp av ny og enkel metode.

Alt foregår ved hjelp av spill og morsomme teknikker, og det er også det som er hemmeligheten til Hjerneklubben - at læring skal være gøy.

Prøv et gratis demospill for spansk her! (Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Hjerneklubben garanterer dobbel hukommelse på en uke, eller pengene tilbake.

3277448,3205658,2793030