Nettavisen.no

Tjenester
(Nettavisen)

Husker pensum med smarte teknikker

Henrik Østby har funnet nøkkelen til hvordan han skal lære seg pensum.

Henrik Østby (22) fra Rakkestad i Østfold studerer økonomi og forretningsjus på BI i Oslo, og har i den forbindelse et stort pensum han skal lære seg utenatt.

En av hans medstudenter fortalte Henrik at han hadde tatt i bruk husketeknikker for å få pensum til å sitte, og at det fungerte kjempebra.

Husketeknikker
- Jeg fikk høre om husketeknikker gjennom en på skolen som hadde prøvd det, og han var kjempefornøyd. Han hadde kommet over Hjerneklubben.no på nettet, og lært husketeknikkene der. Jeg fant ut at det ville jeg også sjekke ut, og som sagt, så gjort.

Hjerneklubben.no ble opprettet i mai 2009, og var det første nettstedet i Norge for mental hygiene, dvs. trening og pleie av hjernen. Her lærer man altså husketeknikker, metoder for akselerert læring og økt konsentrasjon, hvordan man kan bli mer kreativ og så videre. Er du interessert i å lære et språk tilbyr Hjerneklubben en enkel og effektiv metode for dette.

Les også: 5 dagers lynkurs i hjernetrening

En historie
Fungerte husketeknikkene for deg?

- Jeg har forsøkt å bruke husketeknikker sammen med egne tankekart, for å huske ting lettere. Hvis man lager en liten historie rundt det man leser, så har jeg erfart at det er lettere å huske. I jusstudiet bruker jeg en husketeknikker for å finne frem i lovboka.

Gjør du noe konkret for å forbedre hukommelsen din?

- Jeg bruker programmmet MemoGeni inne på Hjerneklubbben for å forbedre hukommelsen. Der er det blant annet et spill hvor det er om å gjøre å huske nummerne på et bilskilt, og jeg blir bare bedre og bedre, så det er tydelig at det funker. Her for å prøve demoversjonen av bilspillet.

- I tillegg har jeg prøvd meg litt på MemoFokus, som er et program med spill og teknikker for å forbedre konsentrasjonen.

Så det har gitt resultater?
Karakterene har blitt bedre og det er faktisk blitt litt morsommere å lære.

Bruker hele hjernen
Medgründer av Hjerneklubben, Frank Wedde, forklarer at huskesystemer aktiviserer områder i begge hjernehalvdelene våre, slik at vi tar i bruk både logikk og fantasi for å huske.

- Mye av utfordringen med tradisjonelle måter å lære på er at det nesten utelukkende fokuserer på logikk og innholdet i seg selv. Det er minimalt med hjelp underveis for hvordan man kan lære fortere og huske innholdet.

Effektivt med dagdrømming
- Huskesystemer gjør dette på en naturlig og morsom måte ved å kombinere pensum med noe som vi sjeldent forbinder med læring, nemlig dagdrømming. Ja, faktisk er visualisering og dagdrømming utrolig effektivt, og Hjerneklubbens huskesystemer setter dette i system.

Ifølge Wedde fører dette blant annet til at du opplever at læring - enten som student eller i jobbsammenheng - blir både mer effektivt og mer morsomt.

- Det som er kjedelig husker vi sjelden uansett. Hjerneklubbens konsepter for akselerert læring aktiviserer derfor det området i hjernen som er ansvarlige for følelser. Dette området er nemlig også ansvarlig for hukommelse.

Hukommelsesgaranti
Med så liten innsats som en ukes bruk av slike teknikker, vil alle kunne lære seg å huske dobbelt så mye som de gjør i dag. Det er vår garanti, og skulle man ikke klare det, får man medlemsavgiften tilbake. Etter sju måneder i drift, har vi mindre enn 1% refusjon, så det tyder jo på at vi gjør noe riktig.

Klikk her for å lese mer om hjerneklubben