Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Kieran Doherty / Reuters / NTB scanpix

Hva skjer med Chelsea?

Hjemmetap for QPR og Swansea og det er all grunn til lure på hva som skjer i Chelsea.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Bolton blir en slager
Oddstips 2: Nå skal vi tjene penger på Reading
V75 Leangen: Du kan vinne 28 millioner
V5 Leangen: Vi serverer en herlig V5-banker
Premier League: Skaderapport

Odds og tipping: Årsregnskap 2012

Lørdagens tippekupong består av sju kamper fra Premier League og fem kamper fra Championship. Midtukekupongen fredag ble uløselig for spillerne både til pause og til slutt. Bonuspotten er på ca 1,5 millioner kroner denne lørdagen og innleveringsfrist er som vanlig kl 15.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Stoke - Chelsea
Etter 14 baklengsmål på de første nitten seriekampene, har defensivt sterke Stoke sluppet inn tre mål i sine to siste seriekamper. Nest sist var kanskje ikke det så overraskende, siden to av de fire faste i forsvarsfireren sonet karantene, og sist var det altså bortekamp mot Manchester City. Stoke har også rukket å spille FA-cup etter dette, det skjedde forigge helg og endte med 0-0 borte mot Crystal Palace. Stoke er på 10. plass med sine 29 poeng og har hele elleve poeng ned til streken. Hadde meget sterke 5-5-0 på sine ti siste seriekamper, før det altså ble 0-3 borte mot Manchester City 1. nyttårsdag. Kun Marc Wilson og Rory Delap er på skadelisten for Tony Pulis lag, men disse har vært ute en stund.

Chelsea så ut til å være i knallform, men røk altså meget overraskende 0-1 hjemme mot tabelljumbo QPR 1. nyttårsdag. Slo deretter Southampton 5-1 borte i FA-cupen sist helg, men røk igjen meget overraskende 0-2 hjemme for Swansea i ligacupens semifinale onsdag kveld hjemme på Stamford Bridge (spilles over to kamper). Tapte terreng til Manchester-lagene i toppen etter hjemmesmellen mot QPR nyttårsdag og har hele 14 poeng opp til United nå, dog med en kamp mindre spilt. John Terry og Petr Cech nærmer seg begge comeback, men rekker ikke lørdagens kamp. Oriol Romeu og Yossi Benayoun er begge fortsatt skadet.

Det står 0-2-2 på de fire siste tilsvarende på Britannia stadium, men de to siste har begge endt med poengdeling. Slik Chelsea har opptrådt de siste ukene, må dette bli helgardering når hjemmesterke Stoke (5-5-0) er motstander. HUB.

2. Everton - Swansea
Bunnsolide Everton opp mot lunefulle Swansea og dette kan være en skummel kamp. Everton var svært uheldige i nest siste seriekamp hjemme mot Chelsea og tapte ufortjent 1-2. 2. nyttårsdag reiste Everton seg igjen med en sterk borteseier mot Newcastle og Everton holder koken bra. Ligger på 5. plass med sine 36 poeng og det er kun tre poeng opp til Tottenham på 3. plass. Solide 4-1-1 på de seks siste seriekampene og pene 5-4-1 hjemme på Goodison Park og Everton har begynt å ta trepoengere nå (9-9-3 totalt). Mandag kveld ble Cheltenham slått med komfortable 5-1 borte i FA-cupen. Darron Gibson og Tony Hibbert er helt sikkert ute for Everton, mens viktige Leighton Baines er usikker.

Vi advarte for at Swansea kunne rote det til i hjemmemøtet med Aston Villa 1. nyttårsdag og kun en overtidsutligning av Swansea berget ett poeng i den kampen (2-2). Gjorde så en flott FA-cupkamp hjemme mot Arsenal sist søndag (2-2) og fulgte opp med en råsterk borteseier mot Chelsea borte i ligacupens semifinale onsdag (2-0) og har skaffet seg et strålende utgangspunkt før returmøtet hjemme. I ligaen er Swansea på 9. plass med 29 poeng, men formen viser ikke bedre enn 1-3-3 på siste sju. Borte står Swansea med 4-2-4. Ingen nye skader eller fravær for Swansea.

Everton er ikke laget som vinner med kalassifre, men de er vanskelig å slå hjemme på Goodison. Swansea har spilt to tøffe cupkamper den siste uken og kan få en reaksjon her. H.

3. Fulham - Wigan
Etter en meget svak periode lyktes det endelig for hjemmelaget i siste seriekamp borte mot West Bromwich (seier 2-1). Er likevel ikke bedre enn nummer 13 på tabellen med sine 24 poeng og har ikke bedre enn 4-2-4 hjemme på Craven Cottage. Formen viser variable 2-2-4 på de åtte siste seriekampene. Sist helg berget laget omkamp i FA-cupen etter utligning av Simon Davies ti minutter før slutt hjemme på Craven Cottage. Damien Duff, John Arne Riise, Mladen Petric og Mark Scwarzer er alle friskmeldte for hjemmelaget.

Vi trodde Wigan kunne være i stand til å skape problemer for Manchester United i hjemmemøtet 1. nyttårsdag, men det endte med 0-4 tap. Det sendte laget atter ned på nedrykksplass, men det er kun målforskjellen som skiller laget fra sikker plass. Svake 1-1-6 på de åtte siste, seieren kom i forrige bortekamp mot Aston Villa (3-0 og vårt strålende oddstips den dagen). Moderate 3-0-7 på fremmed gress. Roger Espinoza (landslagssspiller fra Honduras) og Angelo Henriquez er begge aktuelle for sin Wigan-debut, men forsvarsspillerne Antolin Alcaraz og Adrian Lopez samt midtbanespillerne Ben Watson, Albert Crusat og Ryo Miyaichi er alle fortsatt ute.

Det står 4-0-0 på de fire siste tilsvarende i London, men vi har en følelse av at Wigan kan få noe ut av denne kampen. HB.

Nettavisens lesere vant 174.000 kroner torsdag på våre V65-tips fra Sverige. Lørdag er det jackpot i V75 og 3,7 millioner ekstra i sjuerpotten. Kjøp en av våre ekspertkuponger i spillboksen under.

4. Norwich - Newcastle
Etter fire strake tap i serien, ble det en liten opptur for Norwich sist helg med 3-0 seier borte mot Peterborough i FA-cupen. Norwich stod med sterke 5-5-0 på de ti foregående før disse tapene og motstanden har vært bra i de siste kampene, selv om laget skuffet endel i bortemøtet med West Ham 1. nyttårsdag (tap 1-2). Norwich er på 12. plass med 25 poeng og har sju poeng ned til Wigan under streken og seks poeng ned til Newcastle. 5-2-3 er bra tall hjemme på Carrow Road, selv om de to siste er tapt (mot hhv Chelsea og Manchester City). Steven Whittaker, Andrew Surman og John Ruddy er ute på ubestemt tid, men viktige Grant Holt er tilbake. Spisskollega Steve Morison er skadet.

Vi lanserte Newcastle som et frekt oddstips i hjemmemøtet med Everton 2. nyttårsdag, men tross 1-0 ledelse allerede etter to minutter, endte det med 1-2 tap for Alan Pardews menn. Samme Pardew som mener hans lag kan rykke ned om ikke skadeproblemene bedrer seg. Demba Ba er som kjent solgt til Chelsea. Kun ett poeng skiller Newcastle fra nedrykksplass etter meget svake 2-0-9 på de elleve siste seriekampene. Svake 0-4-6 på bortebane. Mathieu Debuchy (f) får garantert sin debut etter overgangen fra Lille, mens Demba Ba som kjent er solgt. Yohan Cabaye er friskmeldt, men starter trolig på benken. Cheick Tiote er reist til Afrikamesterskapet.

Hjemmesterke Norwich opp mot formløse og bortesvake Newcastle. Vi tror ikke bortelaget kan håpe på mer enn ett poeng her. HU.

5. Sunderland - West Ham
Etter den overraskende og sterke hjemmeseieren mot Manchester City andre juledag, ble de to siste seriekampene i romjulen tapt for Sunderland. 1-2 hjemme for Tottenham og 0-3 borte mot Liverpool og Sunderland er dermed helt nede på en skuffende 14. plass med 22 poeng. Sist helg viste Sunderland moral borte mot Bolton og hentet opp igjen 0-2 til 2-2 og omkamp i FA-cupen. Hjemme på Stadium of Light er ikke tallene bedre enn 3-3-4. Carlos Cuellar, Wes Brown, Danny Rose og John O'Shea rekker ikke kampen.

West Ham hadde 0-1-3 på sine fire siste seriekamper, før det ble opptur og seier 2-1 hjemme mot Norwich 1. nyttårsdag. West Ham er på 11. plass med 26 poeng. Flott FA-cupkamp hjemme mot Manchester United sist helg og ledet 2-1 i det lengste da, men United utlignet som vanlig og berget omkamp. West Ham har ikke bedre enn 2-2-5 på bortebane. Marouane Chamakh er med i troppen etter overgangen fra Arsenal, mens Modibo Maiga er opptatt med Afrikamesterskapet for Mali. Andy Carroll er fortsatt skadet.

Snodige 1-1-1 på de tre siste tilsvarende, men Sunderland vant det siste og får vår tillit også denne lørdagen mot bortesvake West Ham. H.

6. Aston Villa - Southampton
Vi varslet for og været at Bradford kunne skape trøbbel for Aston Villa i ligacupens semifinale i midtuken og Bradford vant første kamp 3-1. Dermed fortsetter problemene for Villa som dog fikk en opptur med å klare 2-2 borte mot Swansea 1. nyttårsdag i serien. I FA-cupen sist helg ble det 2-1 seier hjemme mot Ipswich. Aston Villa er femte sist og har kun ett poeng ned til nedrykkstreken. Hjemme er tallene labre 2-2-4. Darren Bent er påny havnet på skadelisten, men Ron Vlaar er endelig friskmeldt igjen.

Southampton er over streken, men det er kun på bedre målforskjell enn Wigan og har ett poeng opp til Aston Villa. Tre strake poengdelinger i serien før det ble goodbye i FA-cupen hjemme mot Chelsea sist helg og tap 1-5. Svært middelmådige 1-2-6 på bortebane. Jose Fonte og Adam Lallana, begge faste i en normal førstelagsoppstilling for Southampton mister begge kampen, mens Emmanuel Mayuka er opptatt med Afrikamesterskapet.

Hva skal man si om dette oppgjøret da? Det kan nok bikke begge veier og vi kommer ikke utenom helgardering her. HUB.

7. Reading - West Bromwich
Vi hadde god tro på Reading i hjemmemøtet med West Ham i romjulen og Reading innfridde med 1-0 seier. 1. nyttårsdag ble det for tøft borte mot Tottenham (tap 1-3) og Reading har fortsatt fem poeng opp til sikker plass når serien er halvspilt. Men det er altså 63 poeng til som skal deles ut, så håpløst er det ikke. Sist helg ble Crawley greit eliminert i FA-cupen (seier 3-1 borte). 2-5-3 er tallene på hjemmebane. Nysignerte Daniel Carrico og Hope Akpan er begge aktuelle for startplass for reading lørdag.

West Bromwich var oppe og yppet seg blant topp seks for måned siden, men desember har vært en svak måned. 2-1-5 er fasiten på de åtte siste seriekampene, og West Bromwich er nå på 7. plass med 33 poeng, kun ett poeng bak Arsenal f.eks. Har ikke sin store styrke på bortebane (3-2-5). Viktige Youssouf Mulumbu er opptatt med Afrikamesterskapet og flere andre spillere er usikre.

Reading er i bedring og her er det en ypperlig mulighet til en ny trepoenger. Vi stoler på hjemmelaget på en sedvanlig utfordrende lørdagskupong. H.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

8. Cardiff - Ipswich
De fem siste kampene er alle hentet fra Championship. Hjemmelaget har opparbeidet seg en luke på sju poeng på toppen tabellen og skal det endelig lyktes for waliserne nå? Står med råsterke 9-1-1 på de elleve siste seriekampene, tapet kom hjemme mot Peterborough. Det er samtidig Cardiffs eneste hjemmetap, de tolv øvrige hjemmekampene er alle vunnet (12-0-1). Sist helg brydde ikke Cardiff seg mye om FA-cup kampen mot Macclesfield og tapte 1-2. Peter Whittingham, Andrew Taylor og Tommy Smith er alle friskmeldte for hjemmelaget.

Ipswich er som vanlig notorisk ustabile, men har såpass sterke tall som 3-1-2 på sine seks siste seriekamper. Er på 19.plass med 30 poeng og har fem poeng ned til Sheffield Wednesday under streken. Forholdsvis gode 5-1-6 på bortebane. Førstekeeper Stephen Henderson blir ikke klar til lørdagens kamp. Andy Drury og Bradley Orr er begge tilbake etter å ha mistet siste kamp.

Det står svært spesielle 0-1-3 på de fire siste i Cardiff og selv om Cardiff har vunnet tolv av tretten hjemmekamper denne sesongen, velger vi å litt etter skrellen her. HB.

9. Burnley - Crystal Palace
Juleperioden ble brukbar for Burnley som hadde 2-1-1 på fire kamper da. Er på 12. plass med 36 poeng, men har kun fire poeng opp til Watford på playoff. Sist helg ble det exit i FA-cupen etter 0-1 tap borte for Barnsley. Hjemme på Turf Moor står laget med 6-4-3. Scoringsmaskinen Charlie Austin rekker ikke denne kampen heller, mens spisskollega Martin Paterson er høyst usikker. Brian Stock (m) er suspendert.

Crystal Palace slo som ventet Wolverhampton i siste seriekamp 1. nyttårsdag og holder en sterk 3. plass på tabellen med 47 poeng, kun to poeng bak Hull på direkte opprykksplass. Bunnsolide 8-4-1 hjemme i London, mer menneskelige 5-4-4 på reise. Holdt Premier League-laget Stoke til 0-0 i hjemmemøtet i FA-cupen sist helg. 2-5-1 på de åtte siste, forteller at formen nok var bedre tidligere i høst. Viktige Wilfried Zaha og Glenn Murray (22 mål denne sesongen) er begge usikre for Palace. Kagisho Dikgacoi er opptatt med Afrikamesterskapet.

Det står 2-4-0 på de seks siste tilsvarende, men hjemmelaget har en slags spisskrise og vi tror oppturen fortsetter for Palace. B.

10. Middlesbrough - Watford
Toppkamp mellom Middlesbrough på 4. plass og Watford på 6. plass og begge lagene innehar altså playoffplasser i øyeblikket. Middlesbrough har meget sterke 10-1-2 hjemme på Riverside og er a poeng med Palace på 3. plass og kun to poeng bak Hull på direkte opprykksplass. Litt variable 4-0-3 på de sju siste seriekampene, men sterke 7-0-1 på de åtte siste hjemmekampene. Forsvarsspillerne Andre Bikey, Seb Hines og George Friend, samt midtbanespillerne Faris Haroun og Emmanuel Ledesma er alle tilbake i trening og kan være aktuelle lørdag. Marvin Emnes blir ikke klar i likhet med langtidsskadde Julio Arca, Muzzy Carayol og Curtis Main.

Watford var kraftig i siget i jula, men presterte å tape 1-2 hjemme for Charlton 1. nyttårsdag. Fine 4-2-2 på de åtte siste seriekampene og brukbare 6-2-4 på bortebane for Zolas multinasjonale lag. Manuel Almunia og Almen Abdi er begge tilbake for Watford. Jonathan Hogg og Fitz Hall er begge uaktuelle.

To strake hjemmeseire i de to siste tilsvarende, men Watford leverer bra på bortebane i år. HU.

11. Bolton - Millwall
Vi har mast om Bolton gjennom hele høsten og foreslo spill på laget hjemme mot Birmingham i romjula og Bolton innfridde med 3-1 seier. Ny nedtur borte mot Leeds 1. nyttårsdag og selv om Bolton for n'te gang denne sesongen var best spillemessig ble det tap 0-1. En av forhåndsfavorittene til oppprykk, er faktisk helt nede på 16. plass med 32 poeng og har hele åtte poeng opp til nederste playoffplassen. Hjemme på Reebook stadium står laget med 6-4-3. Spissen Craig Davies er hentet fra Barnsley og skadesituasjonen ser mye bedre ut for Bolton nå.

Fin første halvdel av sesongen for Millwall som er oppe på 7. plass med 40 poeng og kun målforskjellen skiller laget fra å ligge på playoff. 2-2-3 på de sju siste forteller om et lag som ikke helt er i toppform om dagen, selv om det ble seier i siste seriekamp. Forventet 0-3 tap borte for Manchester City i FA-cupen sist helg. 4-5-4 på bortebane forteller hvorfor Championship er en lunefull liga. Martyn Woolford kan få sin debut etter overgangen fra Bristol City.

Bolton kan bli en slager i andre halvdel av sesongen og da starter de med å vinne lørdagens kamp. H.

12. Barnsley - Leeds
Tabelljumbo Barnsley jakter fortsatt ny manager. Etter en flott 2-1 seier borte mot Milwall to dager før julaften, endte de tre siste julekampene med tre strake tap Med 21 poeng har laget fem poeng opp til sikker plass. Meget svake 2-4-7 på hjemmebane. Toppscorer Craig Davies er solgt til Bolton. Etter lang tids fravær er Jacob Mellis (m) klar for comeback lørdag.

Leeds vant 1-0 hjemme mot Bolton i sin siste seriekamp, ikke spesielt fortjent etter spill og sjanser. Ligger på 8. plass med 38 poeng og har kun to poeng opp til playoff. 3-0-3 på de seks siste seriekampene. tre av kampene er spilt hjemme på Elland Road og alle disse er vunnet, de tre bortekampene i perioden er alle tapt og Leeds har svake 3-3-7 på bortebane. For Leeds ser det meste greit ut mannskapsmessig.

Barnsley har ikke form og vinner sjelden hjemme og Leeds vinner like sjelden borte. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 12.01.2013 15:55
1. Stoke City - Chelsea U
2. Everton - Swansea City H
3. Fulham - Wigan Athletic H B
4. Norwich City - Newcastle United H U
5. Sunderland - West Ham United H
6. Aston Villa - Southampton H U
7. Reading FC - West Bromwich Albion H
8. Cardiff City - Ipswich Town H B
9. Burnley - Crystal Palace B
10. Middlesbrough - Watford H U
11. Bolton Wanderers - Millwall H
12. Barnsley - Leeds United H U B

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 12.01.2013 15:55
1. Stoke City - Chelsea H U B
2. Everton - Swansea City H
3. Fulham - Wigan Athletic H B
4. Norwich City - Newcastle United H U
5. Sunderland - West Ham United H
6. Aston Villa - Southampton H U B
7. Reading FC - West Bromwich Albion H
8. Cardiff City - Ipswich Town H B
9. Burnley - Crystal Palace B
10. Middlesbrough - Watford H U
11. Bolton Wanderers - Millwall H
12. Barnsley - Leeds United H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill