Nettavisen.no

Tjenester

Hvem har skylden for vikene?

Legger du skylden for hårtapet på morsslekta? Det er ikke sikkert at det er helt rettferdig.

Hvis du er redd for å miste håret, er det ikke mye trøst i statistikken lystig lesning. En fjerdedel av norske menn begynner å bli tynne i håret før fylte 30 år. Innen de fyller 50, har nesten 50 prosent viker, måne eller mistet enda mer av manken.

Det ligger i genene

Arv er den vanligste grunnen til mannlig hårtap. Og kanskje har du hørt at det er morssiden som kan klandres hvis du våkner med unormalt mange hårstrå på hodeputen. Men dette er å gjøre mor, hennes far og onklene dine urett.

Tidligere ble det antatt at genet som disponerer for skallethet bare fantes i det kvinnelige x-kromosonet. Men i 2005 gjennomførte forskere ved universitetet i Bonn I Tyskland en studie som viser at også andre kromosoner, autosomer, er mulige bærere av genet som øker risikoen for tidlig hårtap.

Autosomer er ikke knyttet til kjønn, og dermed kan det hende at du må studere både mor og fars slekt hvis du vil finne ut om du er i faresonen for tidlig hårtap. Men sikker kan du ikke bli. Det som er så spennende med miksen av to personers gener, er at resultatet – deg – blir en unik «blend» med mange helt nye egenskaper.

Få et godt grunnlag for sunt og fyldig hår med produktet Nutri Hair.
Få mer informasjon her.

Skallet og macho

«I faresonen», sa vi over. Men hvor farlig er det egentlig å miste håret? I vår tid er det ikke nødvendigvis noen stor ulempe å være litt tynn på toppen. Vi ser glattbarberte hoder over alt, og mange idrettsstjerner og skuespillere er eksempler på at en blank isse ikke gjør deg mindre mandig og viril.

Men alle kan ikke være Bruce Willis. I vår kultur signaliserer håret kjønnstilhørighet, personlighet, sosial identitet og sensualitet. Det er forståelig at mange opplever tidlig hårtap som en alvorlig krise.

Hentesveis

Så hva kan du gjøre hvis du begynner å miste håret? Fint lite, er svaret. En død hårsekk kan ikke vekkes til live, og da er transplantasjon, hentesveis og tupe de eneste alternativene. I tillegg finnes det legemidler som kan stimulere tilførselen av blod og næringsstoffer til svake hårsekker. Slike midler er ofte kostbare og kan ha bivirkninger.

På eksperthold er det bred enighet om at stress ikke er bra for hårveksten. I tillegg er det vanlig å tillegge kostholdet stor betydning. Sink, B-vitaminer, jern, silisium og D-vitaminer er næringsstoffer som påvirker hårkvaliteten positivt. Disse får du i deg gjennom sunn og variert mat. Hvis du er usikker på om du får i deg nok gjennom de faste måltidene, kan du sikre inntaket gjennom kosttilskudd.

Nutri Hair styrker håret

Nutri Hair inneholder en unik sammensetning av ingredienser som er dokumentert gunstige for hår, hodebunn og hårrøtter.

Nutri Hair inneholder:

Vitamin B for optimal og sunn hårdannelse og -vekst.
Biotin er et B-vitamin (vitamin b7). Inntak av biotin bidrar til økt hårvekst og normal hårdannelse.
Sink inngår i over 200 viktige enzymprosesser i kroppen. Mineralet er viktig for cellefornyelse, arvematerialet, hormonproduksjonen og dannelse av nytt vev. I tillegg styrker sink håret, bidrar til normal hårdannelse og forebygger hårtap.
Kobber er nødvendig i pigmenteringen av hårstrå. Pigmentering av hår gir en form for beskyttelse mot ytre påvirkninger som UV-stråling. Kobber bidrar til normal hår pigmentering og kan motvirke slitasje av håret.

I tillegg inneholder Nutri Hair tradisjonelt brukte urter som kjerringrokk, stornesle og furuoljeekstrakt. Nutri Hair er et godt grunnlag for sunt, fyldig og vakkert hår.

Bestill Nutri Hair i dag.