Nettavisen.no

Tjenester
SPARER KREFTENE: Marit Bjørgen har vært overlegen så langt i VM. Nå er det bestemt at hun sparer kreftene og ikke går onsdagens lagsprint.
SPARER KREFTENE: Marit Bjørgen har vært overlegen så langt i VM. Nå er det bestemt at hun sparer kreftene og ikke går onsdagens lagsprint. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

I dag spiller vi Marit og Milan

Sjekk hvordan vi skal tjene penger på ski-VM og italiensk gullstrid.

SJEKK HVORDAN: NÅ KAN DU SPILLE UTEN KORTLESER

Dagens langoddsprogram er langt mer spennende enn normalt på mandager, og vi inviteres blant annet til å satse på lagkonkurransen i kombinert og 10 km klassisk for kvinner i Holmenkollen, Premier League og toppoppgjøret mellom Milan og Napoli i Serie A.

Vi har plukket ut en interessant dobbel til 2,04 i odds. Nederst i artikkelen kan du lese hvordan du spiller på oddsen på nett og mobilen.

Les også: Lesernes oddstips mandag

10 km klassisk, ski-VM
Vi anbefaler normalt ikke lavoddsere, men vi anser det som svært sannsynlig at Marit Bjørgen tar sin tredje av tre mulige gullmedaljer på dagens 10 km klassisk.

Bjørgen har innfridd alle forventninger og imponert med gull i sprinten og 15 km med skibytte så langt. Hun er normalt enda bedre i 10 km klassisk og har vært suveren på distansen gjennom hele sesongen:

*Verdenscup Drammen 19. februar: 17 sekunder foran Justyna Kowalczyk og 23 foran Aino-Kaisa Saarinen

*NM Steinkjer 29. januar: 1.11 minutter foran Kristin Størmer Steira og 1.17 foran Vibeke Skofterud

*Verdenscup Otepää 22. januar: 32 sekunder foran Justyna Kowalczyk og 41 foran Therese Johaug

*Verdenscup Davos 11. desember 29 sekunder foran Justyna Kowalczyk og foran 39 Therese Johaug

*Beitostølen 14. november: 51 sekunder foran Therese Johaug og 1.02 minutter foran Vibeke Skofterud

Den eneste reelle utfordreren til gullet er altså Kowalczyk. Polakken tok sølv på lørdagens 15 km (7,5 sekunder bak Bjørgen) og var den siste som slo henne på 10 km klassisk (med fire sekunder i Otepää 16. januar 2010).

Men Kowalczyk har på det beste vært 17 sekunder bak Bjørgen i 10 km klassisk denne sesongen, og vi ser ikke hvordan hun skal ha klart å ta igjen hele det forspranget på de ni dagene det er gått siden siste verdenscuprenn i Drammen.

På langoddsen er det satt opp seks dueller fra dagens renn. Vi styrer unna Johaug, Skofterud og Størmer Steira og står dermed igjen med Bjørgen tar gull – ja/nei til 1,20 i odds og Bjørgen - Kowalczyk til 1,15. Ettersom Kowalczyk er den eneste vi tror kan snyte Bjørgen for gullet, spiller vi Bjørgen vs Røkla.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

Milan – Napoli
Toppkamp i Serie A. Milan leder med 55 poeng på 26 kamper, mens erkerivalen Inter, som slo Sampdoria 2-0 borte søndag kveld, har 53 poeng på 27 kamper. Dagens motstander går mot sin beste sesong på svært lenge og har 52 poeng på 26 kamper.

Ifølge Gazzetta starter Milan med følgende lag, i et 3-4-2-1-system: Abbiati, Abate, Nesta, Thiago Silva, Oddo, Gattuso, Van Bommel, Boateng, Robinho, Pato, Ibrahimovic.

Det innebærer at Kevin Prince Boateng og Alessandro Nesta er friskmeldt, og dette er en av de desidert beste elleverene trener Massimiliano Allegri har startet med denne sesongen. På benken sitter spillere som Antonio Cassano, Clarence Seedorf, Mathieu Flamini og nye Urby Emanuelson fra Ajax.

Skadelisten ser slik ut: Andrea Pirlo (midtbane), Daniele Bonera (midtstopper), Massimo Ambrosini (midtbane), Luca Antonino (forsvar) og Filippo Inzaghi (spiss).

Napoli ble slått ut av Europa League etter 1-2 borte mot Villarreal mandag, men med seriegull innen synsvidde, er nok europacup lite interessant om dagen.

Napoli starter ifølge Gazzetta med følgende lag (3-4-2-1): De Sanctis, Campagnaro, Cannavaro, Aronica, Maggio, Pazienza, Zuniga, Gargano, Dossena, Hamsik, Cavani.

Kun fem av spillerne som startet mot Villarreal torsdag, er blant dagens 11 utvalgte: De Sanctis, Dossena, Campagnaro, Gargano og Hamsik.

Edison Cavani, som mistet toppscorerledelsen til Udineses Antonio Di Natale søndag, og Emilson Cribari kom innpå.

Juan Camilo Zuniga er eneste endring fra laget som slo Roma 2-0 borte i forrige bortekamp (12. februar)

Den meget dyktige argentinske spissen Ezequiel Lavezzi er suspendert, mens Gianluca Grava (forsvar) er skadet. 

Det står 3-1-0 til Milan på de fire siste tilsvarende, og Milan vant også 2-1 borte i slutten av november. Milan har 8-3-2 hjemme denne sesongen, mens Napoli har 7-2-4 borte.

På papiret er det en viss klasseforskjell på lagene, og vi tror Milans verdensstjerner benytter anledningen til å kvitte seg med en brysom utfordrer til gullet.

Spilleforslag mandag, 100 kr i innsats:
84. Marit Bjørgen tar gull - ja/nei 1,20 - 2,90
104. Milan - Napoli 1,70 - 2,90 - 4,10
Totalodds: 2,04
Klikk her for å spille denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Slik spiller du
Dersom du ikke har anledning til å spille hos fysisk kommisjonær, er det svært enkelt å levere spillene på mobilen eller på nettet.

En fordel med å bruke nett eller mobil er at du kan spille på jobben uten å måtte skulke unna eller bruke lunsjpausen, og du rekker også å sjekke siste nytt om deltakerne, føreforhold og eksperttips før du setter spillene.

Nett
For å levere Langoddsen, Lotto, Tipping og Norsk Tippings øvrige spill på nett, har spillerne helt fra starten vært nødt til å bruke en egen kortleser. Du kan bestille kortleseren her.

Norsk Tipping har imidlertid akkurat lansert en betaversjon av en spilløsning basert på mobilidentifikasjon. For å levere spill på den nye måten, må du klikke deg inn på denne lenken og følge instruksjonene. Du må være kunde hos Norsk Tipping med mobilnummeret registrert for å kunne benytte deg av løsningen. Registrer deg som kunde her.

Du finner langoddsprogrammet nederst i artikkelen.

Mobil
Norsk Tippings mobilklient er helt gratis og fungerer på de aller fleste telefontyper, også smarttelefoner som iPhone og Android. I tillegg til å sette spill, kan du blant annet sjekke resultater og overføre penger til og fra spillkontoen.

Du kan laste ned klienten gratis her. For å spille på mobilen må du være kunde hos Norsk Tipping og ha registrert mobilnummeret. Du kan registrere deg her.