Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Pa Photos

Ingen tvil i Manchester

United gjør jobben når vi jakter 1,5 millioner i bonuspotten på lørdagskupongen.

Sportspills meny lørdag
V75 Forus: To bankere i jakten på 42 mill
Oddstips 1: Krise for Henning Berg
Oddstips 2: Brennhett derby i sør
Tippetips: Ingen tvil i Manchester
Premier League: Skaderapport

Lørdagskupongen er av den klassiske sorten, med Premier League, Championship og spillefrist klokken 15.55.

Bonuspotten er oppe i 1.500.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Så lett tipper du på mobilen!

1. Manchester United - Sunderland
United gikk seirende ut av forrige helgs spektakulære Manchester-derby, der to Rooney-scoringer ga 2-0-ledelse til pause, og Van Persie ble matchvinner på overtid etter at City reduserte to ganger. Nå leder United Premier League med seks poeng ned til City. Formen er god. Fergusons menn har vunnet fire strake etter at de røk 0-1 i Norwich og de står med 6-0-1 på Old Trafford.

Nå er det endelig duket for at lagets kaptein og forsvarsgeneral Vidic gjør come back etter skade. Siden Evans er ute med skade, er det ikke umulig at Vidic starter kampen. Lindegaard (k) er tilgjengelig igjen etter gyldig fravær, men det ligger an til De Gea i mål.

Sunderland tok en meget viktig seier i den utsatte kampen mot Reading tirsdag, 3-0-seieren var overbevisende og tok slite-klubben opp til 15. plass. Toppscorer Steven Fletcher var tilbake og bidro til at Sunderland tok kommandoen fra start i en kamp de måtte vinne. Dette var bare lagets tredje seier hittil, og på bortebane har Sunderland 1-4-3 totalt.

Det ligger an til to endringer hos bortelaget. Adam Johnson (m) og Danny Rose (f) sliter med skader etter tirsdagens batalje mot Reading. Bardsley (f) og Cattermole (m) er stadig ute. Toppscorer Fletcher (a) sliter med en liten skade men blir forhåpentligvis klar.

Det står 15-5-0 fordel United på de 20 siste innbyrdes, og heller ikke denne sesongen ligner Sunderland et lag som kan overraske på Old Trafford. Dersom Sunderland må stille uten Fletcher, ser det helt svart ut. H i kamp 1.

2. Liverpool - Aston Villa
Liverpool har krøpet opp på øvre halvdel etter seire over Southampton og West Ham i sine to siste. Dette er første gang denne sesongen at Liverpool har vunnet to på rad i ligaen. Spillemessig er det oftere og oftere vi Liverpool får fram sine gode sider, og med ett tap på de elleve siste, begynner dette å ligne på noe. 3-3-2 totalt på Anfield er fortsatt under forventning, men med en hjemmeseier i dag vil Liverpool melde seg på i kampen om plasseringer som gir spill i Europa neste sesong.

Viktige Suarez (a) er tilbake fra suspensjon og går rett inn på topp. Jose Enrique (m) er dessverre høyst usikker med en skade og det er snakk om at Joe Cole skal ta hans plass fra start. Fra før er Kelly og Borini ute.

Aston Villa scoret fire mål i en bortekamp her på tirsdag, mot Norwich i ligacupen. I ligaen har de foreløpig ikke scoret mer enn ett mål i en bortekamp. Manager Paul Lambert var strålende fornøyd med laget, som var et yngre og mindre rutinert mannskap enn det som normalt spiller i Premier League. En klar indikasjon på at yngre krefter bør få slippe til oftere, for i ligaen er Villa bare målforskjellen over nedrykk, er minstscorende klubb og har 3-6-7 på de 16 første. Dog peker pilen oppover, for med kvartfinaleseieren i Norwich har villa 2-3-0 på sine fem siste spilte.

Bent (a) er ute. Westwood (m) fikk ikke spille i ligacupen tirsdag men er på plass igjen her. Bennett (f) og Stevens (f) er tilbake fra skader. Ellers er skadesituasjonen som før.

Liverpool har hevet seg, og de er store favoritter i dag. De bør vinne, men Aston Villa har også hevet seg, og enn så lenge holder vi fast ved tradisjonen om at Liverpool ikke skal stå ugardert. HU i kamp 2.

3. Stoke City - Everton
Stoke er ubeseirede hjemme på Britannia, deres 4-3-0 totalt og målforskjell på 7-2 forteller at det er nesten umulig for motstander å score her. Newcastle, Fulham og QPR er de tre siste som har tapt her. Stoke er i meget god form, best i ligaen når man ser på de seks siste rundene.

Manager Tony Pulis mangler sin faste høyreback Shotton. Wilkinson, Whitehead eller Upson tar hans plass. Adam (m) returnerer fra suspensjon. Owen (a) er ute grunnet manglende kamptrening.

Everton gikk mot tap hjemme mot Tottenham forrige helg, men Pienaar og Jelavic snudde kampen på overtid og Everton tok sin andre seier på de ti siste rundene. En meget sterk prestasjon av et lag som ellers spiller mye uavgjort. 2-4-2 på bortebane.

Mirallas (a) og Hibbert (f) er ute med skader en stund fremover. Neville og Anichebe er fortsatt ute.

1-1, 2-0 og 0-0 er resultatene i de tre siste tilsvarende. Vi kan godt se for oss en ny, jevn kamp mellom to lag som sjelden taper. Noen målfest tror vi ikke på. Vi lar det stå en ren U i kamp 3.

4. Queens Park Rangers - Fulham
Vi har ikke blitt rike av å vente på at QPR skal ta sin første seier. 0-7-9 totalt er krise og sisteplass i ligaen. Etter at Harry Redknapp overtok laget har det blitt 0-0 mot Sunderland, 1-1 mot Aston Villa og 2-2 mot Wigan. Hjemme på Loftus Road har fansen fått se fem scoringer på de syv første hjemmekampene. Vi har sagt det før og sier det igjen, nå må seieren snart komme.

Park Ji-sung (a) er ny på skadelisten. Zamora (a) og Johnson (a) er ute fra før, så det passer dårlig. Cesar (k) er tilbake fra skade og kan erstatte Green i mål.

Det var et friskt Fulham som vant 2-1 hjemme mot Newcastle sist mandag. Med tempo og guts, Hangeland tilbake i forsvar og scoringer av Sidwell og Rodallega, satt London-klubben en stopp for den syv kamper lange rekken uten seier. Nylig spilte bortekamper har gitt 0-0 mot Chelsea, tap 0-1 i Stoke og 3-3 mot både Arsenal og Reading.

Diarra (m) er høyst usikker, trolig spiller han ikke grunnet smerter etter en skade. Bryan Ruiz og Simon Davies er fortsatt ute.

Her skal QPR og Redknapp ta sin første seier, men det har vi sagt tre ganger på rad uten at det har skjedd, og det virker riktig å gardere for enda en uavgjort. HU i kamp 4.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

5. Norwich City - Wigan Athletic
Norwich levde ikke opp til forventningene våre i ligacupen på tirsdag, de røk hele 1-4 hjemme for Aston Villa. I Premier League er det fortsatt mye å glede seg over, 5-4-0 på de ni siste er kjempemessig av en av ligaens mindre klubber, og hjemme på Carrow Road er tallene 4-2-1. Kanskje var det like greit at denne vekkeren, det klare tapet, kom i ligacupen og ikke i Premier League. Vi forventer at Norwich gjør alt for å komme tilbake på vinnersporet umiddelbart.

Det er håp om at både Tettey (m) og Hoolahan (m) blir klare etter skader. Whittaker (f) sto over mot Villa i cupen tirsdag, men også han kan være tilbake her. Kane (a) er tilbake i trening men spiller neppe. Bennett (m), Surman (m) og Ruddy (k) har et stykke igjen før de er tilbake.

Wigan kommer fra 2-2 hjemme mot QPR forrige helg. Tap mot Newcastle og Manchester City før det. De ligger på nedrykk, men det er bare målforskjellen som skiller til de to lagene over streken. 2-0-5 på bortebane og vi kan ikke si at formen er hverken god eller dårlig, formen er bare Wigan, en seier i ny og ne, men for det meste tap.

Figueroa (f) og Caldwell (f) returnerer fra supensjon, men sistnevnte sliter med en strekk og det spøker for hans deltagelse. Ramis (f), Alcaraz, Crusat, Miyaichi og Watson er ute.

Det er litt foruroligende at Norwich ryker 1-4 hjemme for Villa i cupen, men her kan de trolig stille sterkere, og de bør ha gode sjanser til å slå tilbake. Det er vanskelig å ha stor tro på Wigan, og vi ser ikke hvorfor de skal overraske akkurat her. Vi lander på H i kamp 5.

6. Blackpool - Blackburn Rovers
Blackpool har bare ett tap på sine 10 siste, men grunnet mye uavgjort er de foreløpig ikke med i opprykkskampen. De to siste er spilt borte, og har gitt 4-1 mot Peterborough og 2-2 mot Crystal Palace. Legg også merke til at Blackpool har scoret i alle sine ti siste spilte, Thomas Ince er oppe i 13 scoringer nå, mens det var Dicko og Delfouneso som sørget for 2-2 mot Palace. 3-5-2 hjemme på Bloomfield Road, men laget har hevet seg under den nye manageren Appleton.

Sentrale Crainey (f) er suspendert og erstattes av Harris. Basham (m) returnerer fra suspensjon og Taylor-Fletcher er tilbake i troppen etter skadefravær. Evatt (f) er ute, skadet og syk, og fra før er Phillips (a) ute.

Henning berg og Blackburn har et problem, minst ett, og det er at forsvaret deres slipper til motstander for enkelt. Tap 1-4 for Cardiff forrige runde var det tredje strake nederlaget på Ewood Park. Berg vurderer endringer i forsvarsrekka til dagens kamp. På bortebane har Blackburn på ganske uforklarlig vis klart å unngå tap en rekke ganger, de står med 2-7-1 på reise og scorer mye mer borte enn hjemme.

Formica, Dunn og Murphy er usikre. Gomes (a) og Best (a) er ute med skader. Det er også snakk om at Givet (f) kan få spilletid igjen.

Blackburn har sett stusselige ut den siste tiden, og vi heller mot hjemmeseieren. Det er noe med Berg og Solbakken på tippekupongene for tiden, de får for mange kryss og det frister som regel å gå mot lagene deres. H i kamp 6.

7. Middlesbrough - Wolverhampton
Middlesbrough har tapt tre av sine fem siste og er falt ned til 3. plass. Onsdag røk de 0-1 i Swansea i ligacup-kvartfinale. Vi mener likevel det blir feil å si at formen har sviktet. Middlesbrough vant 3-2 borte mot Peterborough forrige runde og 3-0 mot Huddersfield forrige hjemmekamp. Nå er det fullt fokus på opprykk. Gode 7-1-2 hjemme på Riverside.

Manager Tony Mowbray har hele fem spillere som er usikre og som skal testes nærmere avspark. Grant Leadbitter, Faris Haroun, Andre Bikey, Andy Halliday og Seb Hines er dem det gjelder. Vi kan ikke tro at alle disse skal måtte stå over, men blir det slik, snakker vi om et redusert hjemmelag. McEachran (m) er klar for innsats etter spilleforbud i cupen i midtuken. Woodgate (f) er klar etter skade. Arca, Williams, Carayol og Main nærmer seg returner, men trolig ikke her.

Den grusomme rekken på ni runder uten seier er over for Ståle Solbakken og hans Wolves. De har slått Bristol City 4-1 og Birmingham 1-0 i sine to siste. Dette var kjærkomment, og man kan begynne å se oppover tabellen igjen. Dagens 16. plass må forbedres. Wolves har 4-0-6 på bortebane.

O'Hara (m) nærmer seg en retur, men manager Solbakken bruker ham trolig ikke ennå. Ellers er det ingen nye skader og Solbakken kan stille likt lag som sist. Fortsatt savnes Boukari, Margreitter, Peszko, Mouyokolo, Hennessey (k), Hunt og Elokobi.

Wolves viser bedre takter, men mangler fortsatt flere sentrale spillere. Med tiden vil resten av laget lære seg å vinne uten dem, men om det er det som allerede er i ferd med å skje, er vi usikre på. Bortekamp i Middlesbrough blir tøft, selv når hjemmelaget har en cupkamp i beina. H i kamp 7.

8. Leeds United - Ipswich Town
Leeds tapte igjen forrige runde, 1-3 borte mot Derby, men vant tre på rad før det. Leeds ser styrket ut, det skjer mye spennende rundt manager Warnock, med Alan Tate inn på lån fra Swansea og spillere tilbake fra skade. Resultatene svinger, men Leeds er veldig gode på sitt beste og at de taper den vriene bortekampen i Derby er ikke nok til at vi setter spørsmålstegn ved formen. 5-2-3 hjemme på Elland Road.

Jerome Thomas (m) er tilbake etter en mindre skade, El-Hadji Diouf (m/a) er også klar for spill igjen. Luke Varney, Michael Brown og Jason Pearce returnerer fra suspensjon. Det er ingen nye fravær i laget, men Bromby, Austin, Somma og Nunez er fortsatt ute.

Ipswich har sett mye bedre ut etter at Mick McCarthy overtok laget, forsvarsspillet er av en helt annen klasse og nå har Ipswich vunnet tre kamper på rad. Borteseier i Bolton er sterkt, mens Nottingham Forest og godtgående Millwall er slått hjemme. Ipswich har avansert til en 20. plass, fem poeng over nedrykk.

Reo-Coker (m) er tilbake etter tre kampers skadefravær, men selv så god han er, er det ikke gitt at han får plass på midtbanen nå som Ipswich har vunnet tre strake i hans fravær. Hyam (m) er ute med sykdom. Barnett (a) og Taylor (a) er ute med skader.

Dette er rundens mest spennende kamp i Championship i våre øyne. Vi forventer at Leeds spiller opp mot sitt beste og de bør ha gode sjanser. Men når vi ser at godtgående og nyfrelste Ipswich bare har 22 prosent på folkerekka, må vi gardere for skrellen. Og som vanlig i Leeds sine kamper, vil skrellen aldri være noe sjokk. HB i kamp 8. Mange mål kan det også bli.

9. Birmingham City - Crystal Palace
Birmingham får ikke sving på sakene. Etter 21 runder er de på 19. plass, mye nærmere nedrykk enn den opprykkskampen de så for seg å delta i. 4-2-4 på eget gress holder ikke. Vi finner ingen lange tapsrekker, men heller aldri to seire på rad. Forrige runde ble det tap 0-1 i Wolverhampton. Sterk hjemmeseier 3-2 mot Middlesbrough før det.

Mullins (m) er suspendert. Ambrose (m) og Spector (f) er skadet, og fra før er Murphy (f), Carr (f) og Asante (a) ute. På den positive siden ser det ut til at Pablo Ibanez (f) og Nicola Zigic (a) er tilbake.

Crystal Palace ligger fortsatt på direkte opprykk, men har måttet se Cardiff fly forbi. 1-2-1 på de fire siste er litt svakere uttelling enn vi har blitt vant til å se fra Palace. De har spilt hjemme de to siste rundene, sist ble det 2-2 mot Blackpool. De siste bortekampene har gitt tap i Leeds og uavgjort i Hull. Den relativt nye manageren Holloway sier han ønsker seg et par nye spillere i januar-vinduet. Crystal Palace har 5-2-3 på reise.

Jedinak (m) er suspendert. Williams (m) er ute med skade og fra før er McCarthy skadet. Ward (f) er tilbake fra sykdom.

Denne er guffen å tippe, for man vet aldri når Birmingham lykkes. De slo Middlesbrough i sin forrige hjemmekamp, og denne oppgaven er av noenlunde samme vanskelighetsgrad. Crystal Palace har avgitt poeng i det siste og kan få det tøft her hvis det plutselig klaffer for hjemmelaget. HUB i kamp 9.

10. Bolton Wanderers - Charlton Athletic
Bolton er et av lagene mange trodde skulle kjempe om opprykk, men foreløpig har det manglet mye. 18. plass når sesongen nærmer seg halvspilt er langt unna ambisjonsnivået. 1-5-1 på syv siste blir det ikke så voldsomt mange poeng av, og nå handler det om å snu skuta og begynne å vinne. Det klarte man ikke i forrige hjemmekamp som endte med tap 1-2 for Ipswich, og heller ikke borte mot Huddersfield forrige runde (2-2). 4-4-2 hjemme totalt.

Mark Davies (m) og Matt Mills (f) er nye på skadelisten, disse er faste startere og nå er de ute i flere uker fremover. Fra før mangler manager Dougie Freedman både David Wheater, Josh Vela og Stuart Holden.

Charlton viser god form og har overrasket mange de siste rundene. De er uten tap siden oktober, de har 4-3-0 på sine syv siste. 0-0 borte mot Millwall på forrige reise og 4-4-2 borte totalt.

Seaborne (f), innlånt fra Southampton, blir i klubben en stund til. Det er viktig for han har bidratt til mange poeng. Han sto over med sykdom sist, men er tilbake her. Ricardo Fuller (a) er på vei tilbake etter en strekk, men det blir neppe mer enn et innhopp, eventuelt. Evina (f) og Wiggins (f) er fortsatt ute. Jonsson (m) har returnert til Wolves etter endt utlån, mens Clarke (a) og Sullivan (k) er tilbake i Charlton etter utlån.

Her er det vanskelig å se en vinner. Bolton er svekket, men taper sjelden hjemme. Charlton er i best form, og de skal ha gode sjanser til poeng på Reebok. Vi følger magefølelsen og setter en ren U i kamp 10.

11. Burnley - Watford
Det ble tap 0-2 i Nottingham forrige runde, og Burnley har bare én seier på sine seks siste. Den kom overraskende borte mot Hull. Hjemme på Turf Moor har det blitt 1-1 i derbyet mot Blackburn og tap 0-1 for Charlton i de to siste. Det sitter langt inne for Burnley for tiden, de produserer ikke nok selv til å styre kampene sine. Det passer bra med hjemmekamp igjen, etter fire reiser de seks siste rundene.

Manager Sean Dyche må klare seg uten suspenderte Michael Duff (f) og Chris McCann (m). Disse har spilt rundt 250 kamper hver for laget og er blant de mest rutinerte.

Watford hadde en nydelig rekke på 5-2-0 da det for en gangs skyld ikke holdt forrige runde, fotballøyas mest italienske klubb måtte seg slått 2-1 av Hull, og det atpåtil hjemme på Vicarage Road. Forsvarsspiller Marco Cassetti sa etter kampen at det bare er å ta lærdom av kampen, de spilte ikke godt nok, de møtte et veldig sterkt lag og tapte fortjent. I dag skal Watford slå direkte tilbake. De knuste Sheffield Wednesday 4-1 på forrige reise og er blant de beste bortelagene med 5-1-4 totalt.

Italienske Forestieri (a) ser ut til å måtte stå over igjen med en strekk. Manager Zola bruker trolig sin andre Udinese-spiss, Vydra, som erstatter. Eustace (m) er på vei tilbake, men spiller ikke denne. Andre som ikke deltar er Buaben (m), Doyley (f) og Nosworthy (f).

Vi tør ikke utelukke hjemmelaget her, selv om de mangler to faste spillere. Watford falt ned et par hakk sist, men de har overrasket så mange ganger nå at vi er nødt til å ta høyde for at de kommer seg direkte tilbake på sporet. HB i kamp 11.

12. Millwall - Leicester City
Intet tre vokser inn i himmelen, og etter en fabelaktig rekke på 7-6-0 tapte Millwall 0-3 i Ipswich forrige runde. Den gode formen er ikke nødvendigvis over, for de fleste hadde tapt for Ipswich i disse dager, og Millwall er helt oppe ved play-off. Det er godt levert av et lag få forventet noe av. Manager Kenny Jackett ble kåret til månedens manager for november, særdeles fortjent var det. Nå jobber han med å få Chris Woods (a) til å bli i klubben, spissen er på lån fra West Bromwich. Millwall har 5-2-3 hjemme i London. De skal slå direkte tilbake her, men kunne nok ønsket seg annen motstand enn ambisiøse Leicester.

Henderson (a) var ventet tilbake fra en strekk, men det tar lenger tid enn man håpet og han er ute her og på tirsdag. Trotter (m) og Henry (m) var tilbake etter skade sist og ligger an til fornyet tillit. Kapteinen Robinson og Marquis (a) er fortsatt ute.

Leicester er fast inventar i toppstriden, men har ikke klart mer enn maksimalt play-off etter at de kom opp fra League One i 2008, fire sesonger etter at de spilte i Premier League. Nå er formen god og de ligger på 5. plass, men tabellen forteller om et typisk hjemmelag, Leicester har moderate 3-2-5 borte. Tap i Leeds på forrige reise. 2-2 hjemme mot Barnsley forrige helg.

Waghorn (a) er ute, mens Nugent (a) er friskmeldt. St Ledger (f) er fortsatt ute.

Millwall vant begge innbyrdes forrige sesong. Ellers har de syv siste innbyrdes oppgjør hatt en vinner. Vi nevner det, for her sliter vi med å argumentere for noe som helst, dette er uforutsigbare saker i våre øyne og vi sjanser på at kun ett av lagene har en god dag. HB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 15.12.2012 15:55
1. Manchester United - Sunderland H
2. Liverpool - Aston Villa H U
3. Stoke City - Everton U
4. Queens Park Rangers - Fulham H U
5. Norwich City - Wigan Athletic H
6. Blackpool - Blackburn Rovers H
7. Middlesbrough - Wolverhampton Wanderers H
8. Leeds United - Ipswich Town H B
9. Birmingham City - Crystal Palace H U B
10. Bolton Wanderers - Charlton Athletic U
11. Burnley - Watford H B
12. Millwall - Leicester City H B

-

486-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 15.12.2012 15:55
1. Manchester United - Sunderland H
2. Liverpool - Aston Villa H U
3. Stoke City - Everton U
4. Queens Park Rangers - Fulham H U B
5. Norwich City - Wigan Athletic H
6. Blackpool - Blackburn Rovers H
7. Middlesbrough - Wolverhampton Wanderers H
8. Leeds United - Ipswich Town H U B
9. Birmingham City - Crystal Palace H U B
10. Bolton Wanderers - Charlton Athletic U
11. Burnley - Watford H U B
12. Millwall - Leicester City H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill