Gå til sidens hovedinnhold

Ingen walkover for Arsenal

Fulham viser bedring og kan definitivt ta poeng fra Arsenal. Sjekk våre tippetips mandag.

Sportspills meny mandag:
Oddstips 1: Det løsner for Aston Villa
Oddstips 2: QPR innfrir endelig på hjemmebane

Av svært naturlige årsaker er søndagskupongen flyttet til mandag denne uken. I England er det klart for den siste runden denne jule- og nyttårshelgen der spesielt topplagene i Premier League har slitt og heller ingen av de tre topplagene i Championship vant sine kamper lørdag.

Kupongen består av fem kamper fra Premier League og sju kamper fra Championship, og det er nesten garantert store premier i luften på ny. Bonuspotten er nå på ca 2 millioner kroner og utbetales til en eventuell alenevinner. Husk leveringsfrist kl 15.55!

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Fulham - Arsenal
Hjemmelaget har reist seg fint fra hjemmesmellen mot Manchester United noen dager før julaften og kapret bortepoeng både mot Chelsea og Fulham (begge kampene endte 1-1). Hadde seieren i lomma borte mot Norwich på lørdag, men ble snytt for seieren da Norwich utlignet på overtid. Men Fulham er ikke bedre enn nummer 15 med sine 20 poeng og har foreløpig kun vunnet fire kamper. Hjemme på Craven Cottage er tallene 3-3-3. Mannskapsmessig ser det stort sett ut som det har gjort i de siste kampene, men Damien Duff er klar igjen (spilte de siste ti minuttene borte mot Norwich lørdag)

Arsenal har kapret sju poeng på de tre første julekampene, men det burde vært ni, all den tid laget sløste vekk to poeng hjemme mot Wolverhampton sist tirsdag. Måtte slite for seieren også hjemme mot Queens Park Rangers lørdag, men Robin van Persie avgjorde som så mange ganger før denne sesongen. Er på fjerdeplass i PL i øyeblikket. Har ikke bedre enn 4-1-4 på fremmed gress, men de fire seirene er kommet i løpet av de fem siste bortekampene. Thomas Vermaelen ble skadet mot QPR og spiller ikke. Ellers er det ingen nye fravær eller karantener for Arsenal.

Det står 2-1-2 på de fem siste tilsvarende og vi utelukker ikke at Fulham kan kapre poeng mot ineffektive Arsenal. UB.

2. Wolverhampton - Chelsea
Tre strake poengdelinger for hjemmemelaget som kan si seg bra fornøyd med juleprogrammet, all den tid to av disse kampene er spilt borte. Har kommet under 0-1 i alle disse tre kampene, og da er det sterkt å komme tilbake. 1-1 borte mot Bolton lørdag. Passerte dermed QPR på tabellen og ligger som nummer 16, kun to poeng foran Wigan på nedrykksplass. Hjemme står Wolves med 3-2-4. Alle tre seirene er kommet mot lag på nedre halvdel. Innleide Eggert Johnson (forsvar/midtbane fra Hearts) og Emmanuel Frimpong (midtbaneanker fra Arsenal) er begge debutklare for hjemmelaget som igjen må klare seg uten skadede Ronald Zubar (f) og suspenderte Nenad Milijas. For øvrig ingen nye skader etter kampen mot Bolton.

Total formsvikt for Chelsea som kun har kapret tre poeng på sine fire siste ligakamper (0-3-1) og motstanden har ikke vært den tøffeste (bortsett fra en bortekamp mot Tottenham). Kom tidlig 1-0 foran hjemme mot Aston Villa lørdag, men presterte likevel å tape 1-3. Fortsatt tolv poeng bak serieleder Manchester City og serietoer Manchester United all den tid disse også tapte sine kamper i helgen. 4-3-2 er tallene på bortebane. Ingen nye skader eller karantener for Chelsea, men manager Andre Villas-Boas har varslet endringer etter de skuffende resultatene den siste tiden.

Wolverhampton vant tilsvarende oppgjør med 1-0 sist sesong, og slik Chelsea opptrer om dagen er det umulig å stole på London-laget. Vi bruker alle tegn da Wolverhampton har vist klar bedring i det siste. HUB.

3. Blackburn - Stoke
Hjemmelaget holdt først Liverpool til 1-1 på Anfield andre juledag og fulgte altså opp med en meget sensasjonell seier borte mot Manchester United lørdag (3-2). Det må ha vært en fantastisk opptur for den hardt pressede Blackburn-manageren Steve Kean. Fire poeng på de to siste borte mot to topplag må innebære at Blackburn har potensial til å komme seg over nedrykksstreken. Hjemme har det vært nesten bare sorgen (2-0-7) og Blackburn har faktisk tatt flere poeng borte (1-4-5). Tre poeng opp til QPR over streken nå som serien er halvspilt.

Hjerteplagede Gael Givet har mistet de fire siste kampene, men grundige undersøkelser har ikke vist feil og Givet er friskmeldt til mandagens kamp. David Dunn, Martin Olsson og David Junior Hoilett var ikke med lørdag, men skal være i troppen til mandagens kamp og Blackburn stiller klart sterkere mandag enn de gjorde lørdag.

Etter en flott periode med fire strake seire, har det kun blitt to poeng for Stoke på de tre første julekampene. Til tross for en mann mer på banen og 2-1 ledelse hjemme mot Wigan lørdag, måtte Stoke nøye seg med 2-2. Har som vanlig sin styrke hjemme (4-4-2), borte står Stoke med 3-1-5. Ingen endringer for Stoke.

Hadde fotball vært matematikk hadde dette luktet hjemmeseier, men fotball er ikke matematikk. 1-1-1 på de tre siste tilsvarende bekrefter det. Svært vrien kamp å vurdere dette, vi tror hjemmelaget unngår tap (vi har ikke flust med helgaderinger til rådighet). HU.

4. Aston Villa - Swansea
Det har ikke gått på skinner for hjemmelaget denne sesongen, men vi blir ikke overrasket om Aston Villa får en flott andre halvdel av sesongen. Etter tap mot Liverpool og Arsenal hjemme, har Villa tatt fire sterke bortepoeng i møtene med Stoke og Chelsea. Fantastisk snuoperasjon borte mot Chelsea lørdag der 0-1 ble snudd til 3-1. Har dermed avansert til niendeplass med sine 23 poeng, men det er tolv poeng opp til Liverpool på sjetteplass. Darren Bent var tilbake på scoringslisten mandag og det er naturligvis godt nytt for Villa. Kaptein Stilian Petrov måtte forlate banen mot Chelsea og er usikker (betyr mest sannsynlig at han spiller), mens Darren Bent er aktuell for startelleveren igjen.

Swansea kommer fra to strake poengdelinger på eget gress. Først 1-1 hjemme mot QPR andre juledag, og deretter sterke 1-1 hjemme mot Tottenham lørdag. Fullt fortjent at Swansea fikk poeng i den kampen, mot et Tottenham-lag som så slitent ut i den andre omgangen. Borte er imidlertid Swansea svake, kun 0-3-6 til nå. Swansea-manager Brendan Rodgers hadde gjort seks endringer på sitt lag til Tottenham-kampen og er ventet å rokere også her.

Villa har ikke bedre enn 3-2-4 hjemme hittil, men det aner oss at Swansea brukte mye energi hjemme mot Tottenham for to dager siden og nå er det på tide at Villa innfrir på hjemmebane. H.

5. Queens Park Rangers - Norwich
Møte mellom to nyopprykkede lag som har klart seg bra hittil. Queens Park Rangers har derimot kun vunnet en hjemmekamp og 1-4-4 er svake tall hjemme. Måtte se Wolverhampton passere seg på tabellen lørdag og har kun to poeng ned til Wigan under streken. Bra bortekamp mot Arsenal lørdag, selv om det ble tap. Fitz Hall (f) og Anton Ferdinand (f) er uaktuelle, men ingen av dem spilte bortekampen mot Arsenal heller.

Norwich ble tidvis utspilt hjemme mot Tottenham andre juledag og 0-2 var et korrekt bilde av den kampen. Kom tidlig bakpå med 0-1 også hjemme mot Fulham lørdag, men utlignet fire minutter på overtid. Kanskje aner vi en liten formsvikt for hjemmelaget og det blir trolig tøft å nullstille seg til denne bortekampen. Borte har ikke Norwich bedre enn 1-4-4. Marc Tierney (f) og Ritchie de Laet (f) mister begge kampen for Norwich, men begge har bare tidvis spilt for Norwich.

Tilsvarende oppjør i Championship sist sesong endte 0-0. Nå skal det være dags for at QPR innfrir på hjemmebane og vi setter alle pengene våre på tre poeng til London-laget. H.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

6. Brighton - Southampton
Fire strake tap og 0-7 i målforskjell er de nakne fakta for nyopprykkede Brighton, som er innhentet av hverdagen etter en praktfull start på sesongen. Sjanseløse borte mot tabelljumbo Coventry lørdag (0-2). Har altså ikke scoret ett mål på sine fire siste ligakamper. Er hardt rammet av skader i øyeblikket og det tøffe kampprogrammet hjelper selvsagt ikke på. Tre av de fire siste er imidlertid spilt borte, hjemme går det normalt bedre for Gus Poyets mannskap. tallene der viser 5-3-3.

Romain Vincelot and Ashley Barnes er fortsatt suspendert for sine røde kort mot Burnley før jul, mens Vicente Rodriguez, Inigo Calderon, Marcos Painter, Will Hoskins, Gary Dicker og Tommy Elphick alle var og er ute. Situasjonen ble forverret etter lørdagens bortetap mot Coventry. Lewis Dunk (f) fikk sitt tiende gule kort og er dermed suspendert mandag, Alan Navarro fikk sitt femte gule og må også sone. I tillegg pådro flankespilleren Craig Noone seg en hamstringsskade og når vi da teller opp er elleve spillere uaktuelle mandag. På den positive siden returnerer Liam Bridcutt etter karantene.

Southampton gikk på et overraskende hjemmetap mot bunnlaget Bristol City fredag kveld, men er fortsatt serieleder med to poengs margin ned til Middlesbrough. Formen er slett ikke på topp om om dagen, de fem siste seriekampene viser 1-2-2. Borte sprudler det ikke av Soton, der er ikke tallene bedre enn 3-4-4 og kun ett poeng er hanket inn på de tre siste borte. Ingen nye skader eller karantener for Southampton.

Tilsvarende møte i League One sist sesong endte 1-2. Med tanke på de voldsomme fraværene hos Brighton må dette være en ypperlig sjanse til å slå tilbake for Southampton og da garderer vi ikke. B.

7. West Ham - Coventry
Vi foreslo spill mot West Ham borte mot Derby lørdag og fikk rett med det. West Ham hadde drøssevis med fravær da, men nå retunerer fire meget viktige spiller fra karantene. Kevin Nolan, Jack Collison, George mCartney og Julien Faubert måtte alle sone lørdag, men er altså tilbake her. Winston Reid var overraskende tilbake lørdag og også spissen Sam Baldock ble friskmeldt.

West Ham mistet sin annenplass til Middlesbrough lørdag i og med bortetapet mot Derby, men siden Southampton også tapte økte ikke avstanden til toppen. Det lugger fremdeles litt for Sam Allardyce mannskap, veldig mye grunnet de mange fraværene den siste tiden. Formen viser ikke bedre enn 1-1-3 på de fem siste. Hjemme i London står laget med 6-2-3.

Coventry har ved å ha vunnet sine to siste kamper kommet seg vekk fra bunnplassen og har nå kun fem poeng opp til Bristol Coty over streken. Nevnte Bristol City og formløse Brighton er slått. Borte er det stort sett natta for Coventry med 0-3-8 på de elleve første bortekampene. Ingen nye fravær eller karantener etter lørdagens kamp.

Ingen innbyrdes oppgjør i nyere tid. Et meget forsterket hjemmelag skal kunne slå tilbake nå og selv om det har haltet litt den siste tiden, tror vi the Hammers er tilbake på vinnersporet mandag. H.

8. Cardiff - Reading
Toppoppgjør mellom lag nummer fire og lag nummer fem og begge lagene er i knallform. Cardiff gjorde jobben borte mot Nottingham Forest lørdag (1-0) og står med sterke 7-4-1 på sine tolv siste ligakamper. I og med at de tre topplagene ikke vant lørdag, er det kun fem poeng opp til serieleder Southampton nå. Flotte 7-2-2 hjemme i Cardiff. Cardiff-manager Malky Mackay fikk ingen nye skader eller karantener lørdag. Kevin Mcnaughton (f) er trolig tilbake etter å ha blitt skadet andre juledag.

Reading innfridde også lørdag med 1-0 seier hjemme mot Ipswich. Er tre poeng bak dagens motstander på femteplass og står med fire strake seire nå, men tre av disse kampene er spilt hjemme og her kommer syretesten. 5-2-4 på fremmed gress. Brian McDermott har ingen nye skader eller karantener å forholde seg til.

Det står faktisk 0-3-2 på de fem siste tilsvarende oppgjørene. Men vi tror ikke Cardiff taper denne. HU.

9. Blackpool - Middlesbrough
Etter en fin periode med 2-2-0 på fire kamper, ble det bråstopp for Blackpool borte mot Birmingham lørdag og Ian Holloways lag måtte reise hjem med 0-3 i bagasjen. Falt dermed ned til åttendeplass og har fire poeng opp til Hull på sjetteplass (som gir playoff). Har variert en god del resultatmessig hittil, hjemme er tallene 6-3-2. Barry Ferguson ble utvist mot Birmingham og soner karantene her dersom ikke Blackpools appell fører frem. Danny Wilson (f) er lånt inn fra Liverpool for resten av sesongen og kan få sin debut.

Middlesbrough avanserte til den attraktive andreplassen (direkte opprykk), selv om laget mistet to poeng i sluttminuttene hjemme mot Peterborough lørdag (1-1). Så lenge både Southampton og West Ham tapte sine kamper, forbedret Boro sin situasjon kontra disse to. Det var for øvrig lagets sjuende poengdeling på eget gress (5-7-1). Borte har Middlesbrough vært knallsterke hittil (7-2-2). Formen viser sterke 4-1-0 på de fem siste. Nicky Bailey og Julio Arca (begge midtbane) måtte forlate banen lørdag underveis og må testes nærmere kampstart. Spissen Marvin Emnes er friskmeldt.

Et sterkt hjemmelag mot et sterkt bortelag. Blackpool spiller lite uavgjort hjemme, Boro spiller sjelden uavgjort borte. Vi tror derfor minst på poengdeling i en åpen kamp. HB.

10. Hull - Derby
Hjemmelaget stod med fire strake seire før julehøytiden, men tapet borte mot tabelltoer Middlesbrough andre juledag (0-1), ble etterfulgt av et nytt 0-1 tap lørdag. Nå var det Burnley som ble for sterke. Holder dog fortsatt sjetteplassen og playoff med sine 39 poeng. 7-0-4 viser tallene hjemme. Liam Rosenior (f) er tilbake etter karantene.

Vi lanserte Derby som en frisk 3,30 oddser hjemme mot West Ham lørdag og Nigel Cloughs disipler innfridde med 2-1 seier. Det var lagets tredje strake hjemmeseier og Derby avanserte dermed til ellevteplass og er kun fem poeng bak Hull på sjetteplass. Borte har det vært variable takter, tallene er ikke bedre enn 3-2-6. Ingen nye fravær eller karantener for Derby.

Hjemmelaget vant tilsvarende kamp sist sesong med 2-0, men denne synes vi er skummel nå og hjemmelaget er blitt for store favoritter i våre øyne. HUB.

11. Leeds United - Burnley
Til tross for at Leeds kun har ett poeng på sine fire siste ligakamper er laget på tiendeplass med sine 35 poeng og det er kun fire poeng opp til playoff. Meget skuffende 1-4 tap borte for Barnsley lørdag og med sine 37 baklengsmål har Leeds flest baklengs av topp ti lagene. Tre strake tap har altså gitt en svært lite innbringende julehøytid og motstanden har ikke vært den aller tøffeste. Leeds-manager Simon Grayson har varslet endringer etter lørdagens meget svake kamp mot Barnsley. Tom Lees (f) er ventet tilbake. Viktige Robert Snodgrass er fremdeles skadet, i likhet med kaptein Jonny Howson.

Med råsterke seks seire på sine sju siste seriekamper, har Burnley avansert til sjuendeplass og det er kun tre poeng opp til playoff. Har hentet like mange poeng hjemme (5-3-5) som borte (6-0-5). Bortsett fra forsvarssspilleren Michael Duff, er det ingen spillere på skadelisten for Burnley.

Leeds vant tilsvarende oppgjør sist sesong med 1-0. Elendig form for hjemmelaget kombinert med knallform for bortelaget som spiller med voldsom selvtillit om dagen. Vi tror klart mest på bortelaget og må ta noen sjanser. B.

12. Portsmouth - Watford
Oppgjør mellom to lag på nedre tabellhalvdel, men det er foreløpig bra klaring ned til nedrykksstreken. Portsmouth er nummer 18 med sine 28 poeng og har sju poeng ned til Nottingham Forest som ligger tredje sist. Formen er brukbar med 2-3-1 på de seks siste. Tar brorparten av poengene sine på eget gress (6-3-2). Greg Halford (f) og Joel Ward (m) pådro seg begge sitt femte gule kort lørdag og soner følgelig karantene her. Spissen Luke Varney har mistet de tre siste kampene, men er ventet tilbake i ettermiddag.

Watford ligger på plassen foran Portsmouth på tabellen med sine 30 poeng. Har faktisk åtte kamper på rad nå uten tap, men uavgjortfrekvensen er meget høy (3-5-0). Borte står Watford med 2-5-4. Ingen nye skader eller karantener for det formsterke bortelaget.

3-2 vant hjemmelaget i tilsvarende oppgjør sist sesong. Nå lukter det poengdeling av dette oppgjøret, men vi dekker alle tegn i det som synes som en svært åpen kamp. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 02.01.2012 15:55
1. Fulham - Arsenal U B
2. Wolverhampton - Chelsea H U B
3. Blackburn - Stoke H U
4. Aston Villa - Swansea H
5. Queens Park Ran - Norwich H
6. Brighton - Southampton B
7. West Ham - Coventry H
8. Cardiff - Reading H
9. Blackpool - Middlesbrough H U
10. Hull - Derby H U
11. Leeds - Burnley B
12. Portsmouth - Watford U B

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 02.01.2012 15:55
1. Fulham - Arsenal U B
2. Wolverhampton - Chelsea H U B
3. Blackburn - Stoke H U
4. Aston Villa - Swansea H
5. Queens Park Ran - Norwich H
6. Brighton - Southampton B
7. West Ham - Coventry H
8. Cardiff - Reading H U
9. Blackpool - Middlesbrough H B
10. Hull - Derby H U B
11. Leeds - Burnley B
12. Portsmouth - Watford H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken