Intervalltrening går for å være den beste treningen, eller ihvertfall den mest effektive for deg som ønsker å gå ned i vekt, stramme opp kroppen og komme i form.

Men det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal fordele innsatsen. Womenshealthmag.com anbefaler nedenforstående progresjon i treningen om du skal ha maks utbytte av den både under og etter treningen.

Vekt = Trening + kosthold
Skal du ned i vekt kommer du ikke utenom kostholdet. Nettavisen samarbeider med kostholdstjenesten Somebody som er nettstedet for deg som er opptatt av kosthold og vekt. Her kan du lære om kaloritelling, rangere mat, føre kostholdsdagbok, diskutere kosthold med andre medlemmer, få eksperthjelp m.m. Somebody er en norsk tjeneste, grunnlagt og driftet av ernæringsfysiolog Camilla Andersen. Les mer om somebody her!

Raskere resultater
Velg deg en treningsform du liker godt, som løping, sykling, elipse, step e.l. Hver økt er på 30 minutter og bør utføres minst en gang pr. uke. Ønsker du raskere resultater bør du øke til to eller tre økter pr uke.

Ikke hopp over oppvarming og nedtrapping - de er viktige for det totale resultatet.

Uke 1:

Altså start med 4 minutter oppvarming, deretter 7 lette og 7 harde økter annenhver gang for så til slutt å roe ned i ca 5 minutter.

Uke 2:

Du begynner igjen med 4 minutter oppvarming, deretter 7 lette og 7 harde økter annenhver gang med litt annerledes tidsfordeling. Avslutt med 5 minutter nedtrapping.

(Saken fortsetter under bildet)

Uke 3:

Du begynner igjen med oppvarmingen. Tidsintervallene er de samme som i økt 2, men innsatsen endres litt. Her veksler du mellom lett, moderat, hard og veldig hard, men du er i form til det nå.

Hele økten er fortsatt bare på 30 minutter, så dette går fint. Avslutt med 5 minutter nedtrapping.

Uke 4:

Denne uken er det 1:30 som er stikkordet for tiden pr. økt, ellers er det andre likt som for økt 1 og 2.

Uke 5:

Samme tidsintervall som i uke 4 men nå veksler igjen innsatsen mellom lett, moderat, hard og veldig hard. Ikke glem oppvarming og nedtrapping - det er viktig for at den totale økten skal bli bra.

Uke 6:

Siste økt i treningsintervallet utføres likt som i uke 5, men med litt annerledes tidsintervall.

Husk at du kan godt bytte apparat eller treningsform underveis, for variasjon. Det viktigste er at du følger oppsettet og at du utfører det minst en gang pr. uke.

Kosthold
Du kommer aldri utenom kostholdet om du skal ned i vekt. Det enkleste er å begynne med å finne ut hvor mange kalorier du skal ha i deg i løpet av en dag, for eksempel på en kostholdstjeneste som SomeBody.

Når du så vet det sjekker du kaloriinnholdet i matvarene du spiser (kan også gjøres på en kostholdstjeneste som SomeBody.) Spiser du matvarer med veldig høyt kaloriinnhold (du vil bli overrasket) så finn sunnere alternativer. På Somebody kan du få forslag til alternative, sunnere matvarer.

Minus 0,5 kg pr uke
Med et kaloriunderskudd på 500 pr dag, går du ned 0,5 kilo på en uke. Husk på at du ikke skal spise mindre enn det som er anbefalt for deg, men heller trene mer.

SomeBody er etablert og driftet av den norske ernæringseksperten Camilla Andersen, som har mastergrad i ernæring fra Universitetet i Oslo.

Som medlem av Nettavisens medlemsklubb Norgespasset, får du tilbud på SomeBody

Klikk her for å lese mer om SomeBody

Klikk her for å sjekke ut medlemstilbudet på Norgespasset