Nettavisen.no

Tjenester
Foto: AFP/Scanpix

Intet nytt gresk mirakel

Til tross for en oppsiktsvekkende snuoperasjon av Hellas mot Polen, tror vi Tsjekkia vinner i kveld.

Sportspills meny tirsdag:
Oddstips 2: Ny fest med Russland

Lunsjtrav Biri: Vidar Hop på sjelden Biri-visitt

Dobbel V5 Forus: Vi byr på en formbombe

Tirsdagens langoddsprogram består av 44 spilleobjekter der naturligvis kveldens to kamper fra fotball-EM er høydepunktet. Men det er også norsk fotball på programmet og diverse annen internasjonal fotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Florø - Årdal
3. divisjon avdeling åtte.
Det er stor hjemmedominans i norsk 3. divisjon og denne avdelingen er intet unntak. Men at det skal være så stor forskjell på to i utgangspunktet jevne lag, det kjøper vi ikke. Det unge Florø-mannskapet med brødrene Aase i spissen har variert voldsomt i prestasjonene, og møter slett ikke enkel motstand i kveld. Scoringskåte Årdal har riktignok tapt to av sine fire bortekamper hittil, men har kapasitet. Slik oddsene er satt i denne kampen, er det kun borteseieren som frister og 2,70 for at Årdal kan reise hjem til industribygden med tre poeng er dagens klare langskudd.

Dagens avslag
Öster - Assyriska
Superettan i Sverige der hjemmelaget står med 8-1-0 på de ni første seriekampene og har inntatt en sju poengs ledelse på tabellen. Hjemme er fem kamper spilt og det har blitt fem seire. Kapable, men svært ujevne Assyriska er bedre enn det tabellposisjonen indikerer. Ingen trær vokser inn i himmelen, ei heller i Superettan og 1,50 for hjemmeseier er aldeles ikke verd risikoen. Stå over-kamp.

Dagens spill
Åpningsrunden i EM er over og vi har fått dannet oss et godt inntrykk av de forskjellige lagene og heretter er det litt lettere å vurdere lagene. Spania og Tyskland har ikke svekket sitt favorittstempel, mens både Italia og Russland er blant lagene som har imponert. Frankrike skuffet stort mot England som heller ikke imponerte, mens Nederland må reise seg. Vertsnasjonen Ukraina var gode i perioder mot Sverige mandag og Kroatia gjorde også sine saker bra mot Irland. I kveld starter runde 2 i gruppespillet.

Hellas - Tsjekkia
Etter den første halvtimen av åpningskampen mellom Polen og Hellas fredag, så det ille ut for Hellas. Et lekent og polsk landslag hadde kjørt over grekerne og skaffet seg sitt fortjente ledermål. Og bedre så det ikke ut når Sokratis Papastathopoulos (helt feilaktig) ble utvist like før pause. Nå skal det tillegges at Polen sluttet å spille fotball etter den første halvtimen, men med en mann mindre på banen var det uansett nesten utenkelig å tro at Hellas kunne få noe ut av kampen.

Men helt ut av intet og etter en klønete inntreden av keeper Szczesny utlignet en sprek Salgindis for Hellas like etter pause og kampen endret totalt karakter. Og hadde ikke reservekeeper Tyton reddet den svake straffen fra Karagounis hadde Hellas fått sine tre poeng.

Det er ikke like lett å argumentere for at Tsjekkia spilte på seg selvtillit i sin åpningskamp mot Russland. Men etter at Pilar reduserte til 1-2 for tsjekkerne sju minutter ut i andre omgang var tsjekkerne med lenge i den kampen. At det da kom ytterligere to russiske mål det siste kvarteret, var nok like mye en konsekvens av at tsjekkerne måtte jage et utligningsmål. Men for all del så var russerne klart best i den kampen.

Hellas må gjøre rokeringer i kveld all den tid nevnte Sokratis Papastathopoulos må sone karantene etter sin utvisning, mens forsvarskollega Avraam Papadopoulos er ute av resten av mesterskapet med en kneskade. Det betyr et midtforsvar med Papadopoulos og Malezas all den tid begge førstevalgene er ute til kveldens kamp. Salpingidis er garantert med i startoppstillingen etter sitt friske innhopp mot Polen. Trolig lagsoppstilling: Chalkias,Torossidis, Papadopoulos, Malezas, Holebas,Maniatis, Katsouranis, Karagounis, Salpingidis, Gekas, Samaras

Tsjekkia-trener Michal Bilek gjør trolig ikke store endringer på sitt mannskap til tross for 1-4 tapet mot Russland, men det er ventet at Tomas Hubschmann erstatter Jan Rezek sentralt på midtbanen. Utover dette har ikke Bilek varslet ytterligere endringer. Trolig lagoppstilling: Cech, Gebre Selassie, Kadlec, Hubnik, Sivok, Hubschman, Rosicky, Plasil, Pilar, Jiracek, Baros

Ingen av lagene er tjent med uavgjort i kveld og må gå etter tre poeng for å holde liv i håpet om en kvartfinale. Lagene har ikke møtt hverandre siden EM-sluttspillet i 2004, da vant Hellas 1-0. Vi er rimelig overbevist om at Tsjekkia er det beste laget av disse to og selv om Tsjekkia ikke øser inn mål (med 12 scorede mål i kvaliken, var det ingen andre av EM-finalistene som scoret færre), så tror vi tsjekkerne vinner. Hellas spilte på seg selvtillit fredag, det er det ingen tvil om. Men vi tror det mest skyldes at Polen ikke maktet forventningspresset på hjemmebane og falt helt sammen. Det faste midtstopperparet til Hellas er altså ute til kveldens kamp og det bedrer trolig arbeidsbetingelsene til Milan Baros og Tsjekkia.

Tsjekkisk seier i kveld betales med 2,20 og vi tror altså på seiersjubel for Tomas Rosicky og hans lagkamerater.

Spilleforslag 1 tirsdag (spillestopp kl 17.55):
Kamp 10 Hellas - Tsjekkia 3,00 3,10 2,20
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill