Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Åserud, Lise (Scanpix)

Ishockey-VM på kupongen

God mulighet for gevinst i et VM der lagene ikke er til å kjenne igjen.

På et tilsynelatende magert langoddsprogram, med bare 24 spillobjekter, øyner vi likevel gode muligheter til gevinst i dag også. Vi holder oss unna åpningsrundene i islandsk eliteserie, og retter blikket mot VM i ishockey.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Som vi nevnte i tipset sist fredag, da vi tjente bra på å forutse uavgjortresultatet mellom USA og vertsnasjonen Tyskland, så er VM i ishockey en turnering mange sliter med å ta seriøst. Arrangementet legges av uforståelige grunner til en tid da sluttspillet i NHL fortsatt er i full gang. De beste hockeyspillerne i verden kan derfor ikke delta i VM, og det er med på å gi VM et useriøst stempel, som igjen bidrar til at andre spillere ikke gidder å delta. Oddsmessig er VM et lite minefelt, der faren for å gå på en smell er tilstede, men vinnerne kan også være lettere å finne enn vi er vant til. Vi prøver oss igjen i dag.

Russland - Kasakhstan
Russland er trolig den av de store nasjonene som stiller med det minst svekkede laget i forhold lagene vi så i OL i Vancouver. Noe svekket på grunn av NHL-sluttspillet er også Russland, men de har med flere gode spillere fra egen liga, som også er en av verdens beste, i tillegg til ti spillere fra NHL-lag som allerede er slått ut av sluttspillet.

Russland er ganske klar favoritt til å vinne mesterskapet, med konkurranse fra Canada. De innledet med en fin 3-1 seier over Slovakia, etter at de ledet 2-0 før den tredje perioden. Det glapp litt på slutten og de fikk et baklengsmål, men de scoret ett selv også, og alt i alt vant de kampen klart, til tross for at Slovakias målvakt virkelig hadde dagen.

Kasakhstan er anslått å være det svakeste laget i dette VM. Det er få kjente spillere på laget. De hang bra med mot Hviterussland i to perioder av åpningskampen, de ledet faktisk 2-0 på et tidspunkt og det sto 2-2 da tredje perioden begynte. Da var det slutt på kreftene og man slapp inn 3 mål og tapte 2-5 mot et av de middels sterke lagene i dette VM. I dag er motstanden adskillig tøffere.

På bakgrunn av dette lar vi oss friste av 1,80 i odds på at Russland vinner en klar seier i dag, med fire mål eller mer. Kasakhstan vil nok henge med i førsteperioden, kanskje til og med utover i andreperioden, men hvis kreftene tar slutt i dag også, noe de trolig gjør, kommer baklengsmålene som perler på en snor i den siste perioden.

Lunsjtrav i dag - Se eksperttipset her.

Tsjekkia - Norge
Tsjekkia har vunnet VM tre ganger siden 2000, men er ikke den største favoritten i år. Åpningskampen mot Frankrike ga imidlertid signaler om at Tsjekkia må regnes med også denne gangen. De gikk raskt opp i en 4-0 ledelse og vant til slutt en kontrollert 6-2 seier. De vant omtrent så mye som de gadd.

Laget består av en blanding spillere fra hjemlig serie, russisk serie, NHL og en fra Timrå og en fra Kärpät, de siste er to lag vi kjenner fra vinterens langoddsprogrammer. Et brukbart lag som er ranket på fjerdeplass av arrangørene.

Norge stiller et betydelig svakere lag enn dem vi så kjempe for konge og fedreland i Vancouver. Vår beste mann derfra, Tore Vikingstad har sagt nei til å stille. Mats Trygg venter familieforøkelse og står derfor over. Per-Åge Skrøder, Mads Hansen og Morten Ask er alle uaktuelle på grunn av skader. Ole-Kristian Tollefsen er med i troppen, men soner karantene i de tre første kampene. Dagens kamp er Norges andre.

Norge har i våre øyne kun én skikkelig god rekke, og der finner vi Patrick Thoresen, Mats Zuccarello Aasen og deres nye makker Anders Fredriksen, som erstatter Vikingstad. Disse skapte en del i Norges åpningskamp mot Sverige, men ellers var det litt tynt. Denne rekken kan ikke vinne matcher alene. Grotnes i mål kan gjøre susen på gode dager, men det blir lenger og lenger mellom disse.

Til Nettavisen sier Zuccarello Aasen: "Det blir mer press på de som har vært med før; Patrick Thoresen, Mathis Olimb, Anders Bastiansen og meg. Vi må steppe opp et par hakk og kanskje bære laget litt mer i stedet for å bare være med. Det blir en utfordring for oss. Vi får gjøre vårt beste og se hvordan det går."

I Norges åpningskamp møtte vi et av de svakeste svenske hockeylandslagene verden har sett, og vi klarte også å hente inn 0-2 fra første perioden, og det var et øyeblikk spennende på stillingen 2-2 i tredje periode. Men så tok kreftene slutt, rutine vant over entusiasme, Sverige puttet tre kjappe og litt for enkle mål, og vant 5-2.

I dag skal vi møte Tsjekkia, og Norge må heve seg flere hakk fra åpningskampen for å unngå et klart tap. Det er imidlertid den siste kampen mot Frankrike vi skal vinne, i dag regner alle med tap, og da blir det gjerne det. Det føles naturligvis forædersk å tippe mot fedrelandet, men i odds-gamet må vi spille med hodet, ikke hjertet. 1,60 på Tsjekkisk seier med tre eller fler frister. Denne gangen har vi ganske enkelt ikke mannskapet til å stå imot såpass gode lag, og dagens ishockeydobbel gir seg selv: 100 kroner satses på Russland -3 og Tsjekkia -2 til 2,88 i odds. Spillefristen er allerede klokken 16.10.

2.Russland - Kasakhstan (0-3) 1,80 4,90 2,40
3.Tsjekkia - Norge (0-2) 1,60 4,85 2,90

Total odds 2,88

Klikk her for å spille denne dobbelen.

Vi vurderte lenge også å anbefale spill på Nottingham Forest til 1,65 i play-off-kampen de må vinne, helst med to mål, for å komme et skritt nærmere Premier League. Motstander Blackpool har imidlertid slått Forest tre ganger på rad nå, de vant 2-1 sist, og vi tar ikke sjansen likevel, ikke til 1,65. Utenom dette finner vi lite interessant på programmet og sparer pengene til eventuelle norske cup-bomber utover i uka.

Vil du ha premiegaranti på Tippekupongen? Prøv TippStation!

Sportspill.no on Facebook