Det tar faktisk bare et sekund å avgjøre om du er seksuelt tiltrukket av en person eller ikke. Deretter tar det folk generelt rundt tre minutter å bestemme seg for om de ønsker å treffe vedkommende igjen.

Relativt raskt avtaler vi altså med oss selv, om vi ønsker å teste ut om vedkommende kan være «The One» eller ikke, og veldig ofte har «testen» et negativt utfall. Men hva hvis du liker vedkommende, men han eller hun har en fortid som utro?

Lyst på en ny date i kveld?

Venner uten sex
Den amerikanske ekteskapsrådgiver og ekspert Dr. Gilda Carle, gir oss et godt eksempel gjennom sin klient Marilyn, som fort begynte å tvile på om mannen hun først hadde falt for, kom til å bli hennes livspartner. Hun likte Lothario veldig godt i begynnelsen, men etter hvert som hun ble kjent med han, oppdaget hun at han hadde opprettholdt kontakten med alle sine ekskjærester, ekskoner og eksforloveder. Det var også ganske mange, for han hadde vært gift hele fire ganger, og forlovet åtte ganger.

Selv om Lothario forsikret Marilyn om at alle disse eksene nå bare var venner, klarte ikke Marylin å stole på han, så hun gikk til Dr. Gilda for å få råd.

- Jeg refererer gjerne til filmen "When Harry met Sally", hvor dette temaet om en mann og en kvinne kan være venner, uten at sex kommer i veien, tas opp. I mine øyne er dette praktisk talt ikke mulig, mellom to mennesker av forskjellig kjønn som liker hverandre godt, sier Dr. Gilda.

Marilyn var veldig i tvil om hva hun skulle gjøre, for riktignok hadde Lothario innrømmet at mange av hans tidligere forhold hadde tatt slutt fordi han hadde vært utro. Allikevel sverget han på at det var annerledes med Marylin, fordi hun var annerledes. Men det var kanskje ikke første gangen han hadde sagt akkurat det til en dame?

Hva tenker den utro?
Dr. Gilda stiller spørsmål ved hvorvidt Lothario selv var interessert i å bryte sin sirkel av utroskap. Fra hennes ståsted så det jo ut som om mannen levde herrens glade dager, med kvinnelige bekjentskaper over hele byen.

En annen ting Dr. Gilda påpeker er om det noen gang vil være mulig å stole på en mann med en slik historie. Hun ba Marylin stille seg selv to spørsmål:

1. Hvordan vil en fremtid med Lothario bli? Ville han forsøke å tilfredsstille og glede henne, eller vil hun måtte leve et spill, hvor hun selv må forsøke å skape tvil hos sin partner vedr. sin grad av trofasthet, for at maktbalansen skal opprettholdes.

2. Selv om han lovet å forandre seg - ville hun kunne stole på det? Folk har tusen grunner til å være utro, og det at de sier du er annerledes fra de forrige partnerne, er ikke en god nok grunn. Hva er den egentlige grunnen til at de har vært utro så mange ganger? Er de fascinert av selve jakten, trenger de å kapre nye partnere for å styrke selvbildet, eller har de selv levd hele livet med slike rollemodeller? I så fall - hvor sannsynlig er det at de vil slutte å være utro?

Finn din drømmepartner i dag!

Utroskap er flukt fra problemer
Robert er en annen av Dr. Gildas klienter, og han var sikker på at hans kone var utro, fordi han mente han hadde mistet sin seksuelle tiltrekningskraft. Hun hadde selv fortalt han at hun ikke elsket han lengre, og at hun ville skilles. Dr Gilda hevder årsaken er en annen.

- Årsaken til et brudd skyldes som regel at det ikke har vært god nok kommunikasjon underveis, og at man har unngått å diskutere de problemene som har oppstått. At en av partene er utro er ofte bare en strategi som brukes, for å slippe å konfronteres med de virkelige problemene.

Marylin ble rådet av Dr. Gilda til å droppe Lothario. Selv om hun ikke var så glad for rådet hun fikk, kan hun i dag ikke få takket Dr Gilda nok, for det lykkelige livet hun i dag lever.

Søk etter en livspartner som deler dine interesser på Norges største datingsamfunn på nettet.

(Kilde: Happenmag.com)