Gå til sidens hovedinnhold

Kunsten å flørte online

Ute etter litt spenning? Lær triksene som får han eller henne til å falle.

Det blir mer og mer vanlig å nettdate eller bli kjent over nettet, fordi folk vokser fra bylivet, i større grad enn før har et avsluttet forhold bak seg og er mer låst med barn o.l.

Nettdating har for lengst blitt stuerent og tusenvis av single treffes daglig på nett, på jakt etter drømmekjæresten og kanskje en å dele livet med.

Men hva skal til for å bli oppdaget eller «få napp»? Jill Spiegel, forfatter av The Flirtologist's Guide to Dating, gir deg de viktigste tingene du må huske på hvis du vil gå på sjekkern i cyberspace.

Ta test - finn rett partner

Tips 1: Hei!
«Når man skal sende en mail til en man har funnet på et nettsted, så er det mange som ikke er flinke nok til å benytte seg av mulighetene», sier Spiegel. «For eksempel i emnefeltet så skriver folk «Hei» eller «Så profilen din på nett», istedenfor noe spennende eller mer personlig som «Klikk her og hvem vet hva som vil skje» eller «Er du Harry Potter - fan? Møt din match!».

Deretter er det selve mailen Spiegel mener du bør legge mer sjel i.

««Kjære deg» er greit nok, men sier du noe slikt som «Hei Jennifer Aniston look-alike», så vil du få henne til å smile fra første stund.

Man bør også avslutte med noe mer enn bare «Vi sees». Prøv heller med noe som inviterer til en oppfølgende mail, som «Betatt hilsen fra...» eller «Til vi skrives igjen, gjerne om fordeler og ulemper med sterk mat», oppfordrer Spiegel.

Tips 2: Skriv som du snakker
Det er svært vanlig at vi blir mer formelle i språket når vi henvender oss til noen skriftlig, men Spiegel oppfordrer oss til å holde på talespråket.

«Det er mye lettere å flørte når man skriver som man snakker, og man gjør seg selv litt mer levende også. I stedet for å skrive «I helgene går jeg en del på konserter», så skriver man: «Jeg bare elsker å gå på konserter og forsøker å få med meg flest mulig. Det er en del i parken like ved der jeg bor, og jeg forsøker å få med meg flest mulig. Jeg kan gå med venner eller alene. Hva med deg? Er du glad i konserter?»»

Tips 3: Tegn, ikon etc.
«Bruk de gjerne for å skape en mer levende melding, men ikke overdriv tegnbruken», sier Spiegel.

Tegn kan brukes på mange måter og ved å sette ting i parentes eller henge på flere punktum, kan du gi inntrykk av at du har mer å fortelle, noe som igjen vil gjøre deg mer spennende.

Vær forsiktig med å overdrive tegnbruken - da kan du fort bli oppfattet som litt gal.

Tips 4: Bruk lenker
Det å sende lenker til morsomme eller interessante saker, og be de lese disse for å få en god start på dagen eller bare for å minne de om at verden er et rart sted å leve, hevder Spiegel er en smart måte å flørte på.

«Det viser at du tenker på dem og vet hva de interesserer seg for, og det er alltid søtt. Hvis de i tillegg synes det er morsomt og ler av lenken din, så er det det ultimate afrodisiakumet», hevder Spiegel.

Tips 5: Din sensuelle side
«Det er helt ok, om ikke strengt nødvendig å være litt sexy på mail», sier Spiegel. Faren er jo at det lett kan bli for mye av det gode, og det er absolutt ikke bra.

«Det er fint å si at du elsker å danse til du blir gjennomvåt av svette, men ikke si at du vil bli svett samme med henne. Spill på følelser ved å si ting som at du at du elsker prikkingen av regnet i ansiktet eller kilingen av gress under føttene, og hun vil kanskje svare tilbake i samme tone. Det kan jo bli en svært spennende, levende og følelsesladet mailkorrespondanse etter hvert.

Tips 6: Gi komplimenter
«Siden alle elsker å få komplimenter så er dette en enormt effektiv måte å flørte på», sier Spiegel. Men for at det skal ha noe for seg, så er det viktig at dine komplimenter både er personlige og oppriktige.

«Fortell dem for eksempel at deres profil fikk deg til å le, istedenfor bare at de hadde en fin profil», foreslår Spiegel.

Selv om det er deres første mailkorrespondanse så kan du sjarmere en potensiell partner ved å peke på egenskaper ved profilen deres du ble tiltrukket av.

For eksempel kan du si: «Jeg er imponert over at du finner tid til å hjelpe til på senteret for hjemløse dyr - du må være en engel». Eller dersom dere har mailet en stund kan du si noe slikt som at du blir veldig opprømt over å se at det er en mail i innboksen din fra dem.

Det vil de garantert bli smigret over å høre og det er jo det flørting handler om - å gi den andre oppmerksomhet av typen som får dem til å føle seg fantastisk.

Lyst til å bli kjent med noen?
Registrer deg på en av de største og eldste datingstedene her, og sjekk ut profilene i dag.

Klikk her for å prøve (Gratis registrering)

(Kilde: Happenmagazine.com)