Gå til sidens hovedinnhold

- Kvinner vil ha rike menn

Ifølge ny studie foretrekker kvinner menn med bedre utdannelse og høyere inntekt enn dem selv.

Ideen om at en kvinne misliker å være finansielt avhengig av en mann er en myte, ifølge Dr Catherine Hakim fra the London School of Economics.

- Etter flere tiår med likestilling har det blitt vanskeligere for mange kvinner å innrømme at de trives med å være hjemmeværende, fremfor å ha en suksessfull karriere, forklarer Dr Hakim.

På jakt etter en partner som passer deg? Registrer deg på Match.com,Norges største datingtjeneste.

Hakim sin studie er basert på analyser av eksisterende undersøkelser fra hele verden, samt spørreundersøkelser i Storbritannia og Spania. Rapporten fra denne viser at kvinner flest ønsker at ekteskapet skal erstatte eller supplere deres egen jobbkarriere.

I 1949 var 20 % av britiske kvinner gift med menn med betydelig høyere utdannelse enn dem selv. På slutten av 90-tallet hadde statistikken nesten doblet seg, til 38 prosent. Lignende mønster finnes også i Europa, USA og Australia.

Politisk ukorrekt
Tankegangen om likestilte roller innenfor barnepass, husarbeid og karriere er populær hos de høyt utdannede. Likevel kommer det fram i rapporten at det «ikke den ideelle situasjonen for de fleste par».

Dr Hakim sier at mange kvinner ikke vil innrømme at de leter etter en rik partner, og holder det hemmelig under datingprosessen.

- Det har blitt umulig for en kvinne å si at hun ikke har noe imot å være husmor. Det er en altfor politisk ukorrekt tankegang i dagens samfunn.

Lønnsgapet mellom menn og kvinner har sunket fra 30 % på 1970-tallet til 10 % i dag. Men det faktum at kvinner prioriterer annerledes, og gjerne ofrer jobben for familielivet, har likevel ikke forandret seg.

Leter du etter en partner med samme livssyn og verdier som deg selv? Ta personlighetstesten på Match Affinity, for å finne ut mer om deg selv og hva slags partner som passer deg. Etter at du har fullført testen, vil du få opp forslag på andre medlemmer som matcher din profil og personlighet.

(Kilde: http://www.asylum.com)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen