Det å lære seg et nytt språk forbinder vi gjerne med kurs, pugging og språkreiser. Lyst til å lære raskere?

Med programmet «Språksprint» som tilbys av Hjerneklubben, kan du nå tilegne deg grunnleggende, nødvendige språkkunnskaper, raskere og enklere.

Gloser og uttale først!
Frank og Anders Wedde er brødre og gründere av Hjerneklubben.no, et nettsamfunn de har opprettet for å dele sine kunnskaper om hjernetrening. Her kan man lære alt fra teknikker for bedre hukommelse og akselerert læring til språk og geografi.

Frank Wedde har selv brukt teknikken i programmet «SpråkSprint» til å lære seg en rekke språk, som fransk, spansk og portugisisk. Nå jobber han med å lære seg kinesisk, men sverger til den samme teknikken.

- Fremfor å fokusere på grammatikkregler er det viktigst å begynne med uttalen og gloselæring først, sier Frank.

-Som barn
- Bare tenk på hvordan vi lærte språk som barn! Ingen av oss visste vel hva et adjektiv eller hva preteritum var da. Vi fokuserte på herming av uttale, og lærte oss deretter en rekke med ord, som vi etter hvert satte sammen i setninger.

Programmet «SpråkSprint» som Hjerneklubben tilbyr fungerer på samme måte. Der begynner du rett og slett med uttalen og ordlister – begge deler ved hjelp av morsomme husketeknikker.

Les mer om språk hos Hjerneklubben

Huskefantasier
I programmmet «SpråkSprint» knytter du glosene opp mot en huskefantasi, enten du velger å lage en selv eller bruker en som allerede er laget av Hjerneklubben. Dette gjør det mye enklere å huske glosene, samt at du lærer språket raskere.

Doble hukommelsen med huskespillet

Eksempel:
En huskefantasi for det franske ordet père (uttales pær (med skarre-r)), som betyr far, kan være å tenke på at faren til Ola ser ut som en pære.

En annen fantasi for ordet un fils, som betyr sønn, kan være at sønnen er uforskammet og fiser hele tiden.

Dermed er det bare å hente fram det mentale bildet, neste gang du skal huske ordet.

Har du lyst til å lære deg fransk, friske opp gamle kunnskaper eller gi hjernen din en ny utfordring?

Klikk her for å gå til Hjerneklubben

En suksess
Hjerneklubben.no ble lansert i mai 2009, og har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære språk kan medlemmene av Hjerneklubben lære å forbedre sin hukommelse, sin læringshastighet, sitt fokus, sin IQ og sine matematikkevnene ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Geografi er siste skuddet på stammen, så for de som er interessert i dette, har man nå en unik mulighet til å trene opp sine kunnskaper.

Prøv et gratis demospill for spansk her!
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Hjerneklubben garanterer dobbel hukommelse på en uke, eller pengene tilbake.