Gå til sidens hovedinnhold

Lær spansk før sommeren

Lyst til å lære deg spansk før sommeren? Med ny metode er det faktisk mulig.

Har du lyst til å lære deg et språk, men ikke tid eller anledning til å melde deg på et kurs? Nå finnes det en enkel og lettvint måte å lære seg et språk på.

Hjerneklubben.no lanserte i høst programmet «Språksprint», som lærer deg språk på en effektiv måte.

Huskefantasier
I språksprint knytter du glosene opp mot en huskefantasi, enten du velger å lage en selv eller bruker en som allerede er laget av Hjerneklubben. Dette gjør det mye enklere å huske glosene, samt at du lærer språket raskere.

Eksempel:
En huskefantasi for det spanske ordet oro (uttales årå), som betyr gull, kan være å tenke på at man fant en gullåre i Alaska.

En annen fantasi for ordet pastel, som betyr bakverk/kake, kan være å tenke at du baker en kake i pastellfarger.

Dermed er det bare å hente fram det mentale bildet, neste gang du skal huske ordet.

Vil du ha bedre hukommelse?

Gloser og uttale først!
En av gründerne av Hjerneklubben, Frank W. Wedde, har brukt disse teknikkene til å lære seg en rekke språk, som fransk, spansk og portugisisk. Nå jobber han med å lære seg kinesisk, men sverger til den samme teknikken.

- Fremfor å fokusere på grammatikkregler er det viktigst å begynne med uttalen og gloselæring først, sier Frank.

- Bare tenk på hvordan vi lærte språk som barn! Ingen av oss visste vel hva et adjektiv eller hva preteritum var da. Vi fokuserte på herming av uttale, og lærte oss deretter en rekke med ord, som vi etter hvert satte sammen i setninger.

Programmet «SpråkSprint» som Hjerneklubben tilbyr fungerer på samme måte. Der begynner du rett og slett med uttalen og ordlister – begge deler ved hjelp av morsomme husketeknikker.

Les mer om språk hos Hjerneklubben

«Knagger er viktig»

Psykolog Kjetil Friisø Ramborg mener at Språksprint er en god måte å lære nye språk på.

- Det som er spesielt vanskelig med språklæring er at man ikke har noen «knagger» å henge nye ord på. Dette løser Språksprint veldig godt, sier Ramborg.

Første språk ut er spansk. Spansk er det tredje mest talte språket i verden, etter arabisk og engelsk, og snakkes blant annet i Spania og i de fleste landene i Sør- og Mellom-Amerika. Kan du spansk forstår du også ofte italiensk og portugisisk.

Etter hvert vil Hjerneklubben også lansere flere språk, blant annet italiensk, portugisisk, fransk, tysk og kinesisk.

En suksess
Hjerneklubben.no ble lansert i 2009, og har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære språk kan medlemmene av Hjerneklubben forbedre sin hukommelse, sitt fokus, sin IQ og sine matematikkevner ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Geografi er siste skuddet på stammen, så for de som er interessert i dette, har man nå en unik mulighet til å trene opp sine kunnskaper.

Prøv et gratis demospill for spansk her!
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.