Gå til sidens hovedinnhold

Lær språk på ny måte

Smarte teknikker gjør at det går ekstra raskt å lære seg et nytt språk.

Mange drømmer om å lære seg et nytt språk, men tiden setter ofte begrensninger for hva vi rekker.

Språkskoler krever ukentlige oppmøter og lekser, mens nettstudier krever mye selvdisiplin og kan være vanskelig for mange.

Test dine språkkunnskaper her!

Godt for hjernen
Men det finnes en språkopplæring som verken krever mye pugging, selvdisiplin eller fast oppmøte.

Nettavisen samarbeider med Hjerneklubben.no - en tjeneste for deg som ønsker å trimme hjernen på nett, og forebygge alderssykdommer som demens. Hjerneklubben tilbyr også et litt annerledes men effektivt språkprogram.

Hjernen trenger utfordringer
«Hjernetrening er like viktig som fysisk kroppstrening», sier Frank Wedde, og poengterer at hjernetrening er svært stort både i USA og Asia.

«Hjernen trenger utfordringer for å vokse og holde seg frisk, og språkopplæring er en flott måte å utfordre hjernen på.»

Bruk av spill
Hjerneklubbens språkprogram heter «SpråkSprint» og ved hjelp av spill og morsomme læringsteknikker kan man altså lære seg et nytt språk på en enklere måte.

Man kan øve eller leke seg når man selv har tid, lyst og overskudd, men med effektive språkspill og smarte husketeknikker går det hele altså litt fortere.

Fokus på tale
Frank Wedde har selv brukt teknikken i programmet «SpråkSprint» til å lære seg hele syv språk - blant annet fransk, spansk og portugisisk. Nå jobber han med å lære seg kinesisk, men sverger til den samme teknikken.

«Fremfor å fokusere på grammatikkregler er det viktigst å begynne med uttalen og gloselæring først», sier Frank.

«Bare tenk på hvordan vi lærte språk som barn! Ingen av oss visste vel hva et adjektiv eller hva preteritum var da. Vi fokuserte på herming av uttale, og lærte oss deretter en rekke med ord, som vi etter hvert satte sammen i setninger. »

Språkene man kan velge mellom er engelsk, spansk, tysk, fransk, italiensk og portugisisk.

Les mer om språk hos Hjerneklubben

En suksess
Hjerneklubben.no ble lansert i mai 2009, og har i dag flere tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære språk lærer medlemmene av Hjerneklubben teknikker for å forbedre hukommelsen, forbedre fokuset, og de lærer å lære raskere.

Du kan også øke din IQ eller lære hvordan du raskt kan løse regnestykker i hodet, ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Vil du bli bedre i geografi, har du også muligheten til å lære teknikker for dette.

Prøv et gratis demospill for språk her!
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben garanterer dobbel hukommelse på en uke, eller pengene tilbake.

(Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste. )