Gå til sidens hovedinnhold

Lær språk på rekordtid

«Glem gramatikken», sier den syvspråklige gründeren av Hjerneklubben.

Har du lyst til å lære deg et nytt språk? Da er det egentlig bare å hive seg ut i det. For det å kunne snakke andre språk, åpner for uante muligheter.

Spis på de «hemmelige» stedene
Man kan blant annet bli bedre kjent med lokalbefolkningen på årets feriedestinasjon, og lære mer enn man ellers ville ha gjort, bare ved å snakke med de. Man kan få gode tips til hvor man bør spise og hva man bør se, for lokalbefolkningen har ofte andre råd enn de du finner i reiseguiden.

I tillegg til at det er enklere å gjøre seg forstått i butikker, hos lege, på apotek osv. Du kan lettere følge med på nyheter og lese lokale aviser.

Mange føler seg også tryggere på et fremmed sted om de kan språket, fordi de ikke trenger å være redde for å spørre om råd.

Les også: Forbedre hukommelsen på 1 uke?

Ny metode
Kanskje har du hverken tid eller anledning til å delta på et språkkurs, men med Hjerneklubbens program «SpråkSprint» kan du raskt og effektivt lære deg både fransk, spansk, tysk og engelsk.

Resultatet er en morsommere ferie. Ønsker du nye oppgaver på jobben, eller en helt ny jobb, kan språkkunnskaper åpne for nye muligheter.

Gloser og uttale først!
Frank og Anders Wedde er brødre og gründere av Hjerneklubben.no, et nettsamfunn de har opprettet for å dele sine kunnskaper om hjernetrening. Her kan man lære alt fra teknikker for å huske bedre og akselerert læring til språk og geografi.

Frank Wedde har selv brukt teknikken i programmet «SpråkSprint» til å lære seg en rekke språk, som fransk, spansk og portugisisk. Nå jobber han med å lære seg kinesisk, men sverger til den samme teknikken.

- Fremfor å fokusere på grammatikkregler er det viktigst å begynne med uttalen og gloselæring først, sier Frank.

- Bare tenk på hvordan vi lærte språk som barn! Ingen av oss visste vel hva et adjektiv eller hva preteritum var da. Vi fokuserte på herming av uttale, og lærte oss deretter en rekke med ord, som vi etter hvert satte sammen i setninger.

Programmet «SpråkSprint» som Hjerneklubben tilbyr fungerer på samme måte. Der begynner du rett og slett med uttalen og ordlister – begge deler ved hjelp av morsomme husketeknikker.

Les mer om språk hos Hjerneklubben

«Knagger er viktig»
Psykolog Kjetil Friisø Ramborg mener at Språksprint er en god måte å lære nye språk på.

- Det som er spesielt vanskelig med språklæring er at man ikke har noen «knagger» å henge nye ord på. Dette løser Språksprint veldig godt, sier Ramborg.

Første språk ut er spansk. Spansk er det tredje mest talte språket i verden, etter arabisk og engelsk, og snakkes blant annet i Spania og i de fleste landene i Sør- og Mellom-Amerika. Kan du spansk forstår du også ofte italiensk og portugisisk.

Fransk og tysk lanseres om få dager, og deretter følger flere andre språk som italiensk, portugisisk og kinesisk.

En suksess
Hjerneklubben.no ble lansert i mai 2009, og har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære språk lærer medlemmene av Hjerneklubben teknikker for å forbedre hukommelsen, forbedre fokuset, og de lærer å lære raskere.

Du kan også øke din IQ eller lære hvordan du raskt kan løse regnestykker i hodet, ved hjelp av morsomme spill og teknikker. Vil du bli bedre i geografi, har du også muligheten til å lære teknikker for dette.

Prøv et gratis demospill for spansk her!
(Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Les mer om Hjerneklubben påHjerneklubben.no

Hjerneklubben garanterer dobbel hukommelse på en uke, eller pengene tilbake.

(Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste. )