Gå til sidens hovedinnhold

Lær språk på rekordtid

Med ny metode kan du nå raskere lære deg et språk.

Kanskje har du lyst til å lære deg et språk i våres? Da kan juleferien være en fin tid til å gi seg selv et forsprang.

De fleste som skal lære seg et nytt språk melder seg gjerne på et kurs eller kjøper en lydbok, men det finnes nemlig en mye enklere metode å lære seg et språk på, i følge Frank Wedde, gründer av Hjerneklubben.no

Huskefantasier
Med språksprint går det mye raskere fordi du knytter gloser opp imot en huskefantasi, enten en du lager selv eller benytter en som allerede er laget av Hjerneklubben. Dette gjør at det er enklere å huske ordene, samt at du lærer ordene raskere.

- God måte å lære på
Psykologen Kjetil Friisø Ramborg uttalte ved lansering at Språksprint er en god måte å lære nye språk på.

- Det som er spesielt vanskelig med språklæring er at man ikke har noen «knagger» å henge nye ord på. Dette løser Språksprint veldig godt, sa Ramborg.

Les mer om språk hos Hjerneklubben.

Italiensk
Både spansk, tysk, engelsk og fransk har vært tilgjengelig en stund. Nylig lanserte Hjerneklubben både portugisisk og italiensk og Wedde har tro på at de vil bli like populært som de andre språkene.

«Engelsk viste seg jo å bli en ekstra stor suksess, for mange nordmenn hadde tydeligvis lyst til å friske opp kunnskapene her. Allikevel tror vi på italiensk, fordi Italia har alltid vært et populært reisemål blant nordmenn, og vi tror det er mange som ønsker å lære å snakke italiensk.»

«Det er også mange som velger å studere og jobbe i Italia, og nordmenn generelt bosetter seg i utlandet i større grad nå enn før. Da er det et must å snakke språket der man bor.»

«Ny» teknikk
Språktjenesten har allerede blitt svært populær, og det mener Wedde skyldes at de bruker en litt utradisjonell måte å lære bort på.

«Metodene i Hjerneklubben baserer seg på studier om hukommelse og akselerert læring. Vi vet at man også i voksen alder kan lære et nytt språk slik som man lærte morsmålet da vi var barn.»

«For å beholde læringsgleden fokuserer vi på uttale og ordlek først, ved hjelp av noen morsomme og effektive læringsteknikker. Fokus på grammatikk dreper ofte læringsgleden. Som barn visste vi jo uansett ingenting om grammatikk, men vi lærte oss å snakke flytende allikevel.»

Lyst til å lære deg italiensk eller et annet språk?
Det er morsomt og lærerikt å lære seg et språk, i tillegg til at forskning viser at det er en flott utfordring, for å holde hjernen frisk.

Italiensk er et vakkert språk som heller ikke er så vanskelig å lære seg. Ingen unnskyldning? Gjør som Elizabeth Gilbert (forfatter av Spis, Elsk, Lev), og lær deg språket for moro skyld.

Begynner du i dag, kan du litt allerede i morgen!

Du kan teste et språkprogram for italiensk, helt gratis, her.

Hold hjernen frisk
Hjerneklubben ble lansert i mai 2009, og har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen, holde den frisk og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære språk lærer medlemmene av Hjerneklubben teknikker for å forbedre hukommelsen, forbedre fokuset, akselerere læringen, øke IQ`en, forbedre geografikunnskapene og mye, mye mer.

Alt foregår ved hjelp av spill og morsomme teknikker, og det er også det som er hemmeligheten til Hjerneklubben - at læring skal være gøy.

Prøv et gratis demospill for spansk her! (Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Hjerneklubben garanterer dobbel hukommelse på en uke, eller pengene tilbake.