Gå til sidens hovedinnhold

Læringsteknikkene som funker

Uansett hva du skal lære deg, finnes det noen hjelpemidler du bør dra nytte av.

Har du noe teori du skal lære deg i høst? Et emne du har bestemt deg for å fordype deg i på egen hånd, teorien til førerkortet (eller grøntkortet i golf til våren) eller uoverskuelige mengder med informasjon som skal pugges før en eksamen?

Noen ganger kan det kjennes håpløst å få kontroll på store mengder informasjon, men det finnes løsninger.

Lær språk raskere med ny metode!

Effektive teknikker
De fleste av oss har både hørt og lært om forskjellige studieteknikker, men vet du hvilke som fungerer for deg? Eller hva du skal gjøre for å forbedre dine egne evner til å huske bedre, huske mer og lære raskere.

Frank Wedde er medgründer av Hjerneklubben.no, og har selv lang erfaring med læringsteknikker.

- Vi er alle forskjellige som læringstyper. Noen liker å lytte til informasjon, andre foretrekker å lese på egen hånd eller lære gjennom å gjøre ting i praksis.

Skaff deg oversikt
- Uansett hvilken læringstype du er, så vil hjernen din ha behov for å få oversikten først, før du dykker ned i detaljene. Feilen mange gjør er å begynne på side 1 og fortsette slavisk til siste side. Skumles og forstå heller sammenhengen først, før du deretter dykker ned i detaljene og bruker effektive husketeknikker for å huske det hele.

Generelle ferdigheter påvirker
- Det å jobbe med generelle ferdigheter som hukommelse, fokus eller hoderegning er like avgjørende som konkrete studieteknikker. Du kan gjerne sammenligne det med grunntrening for en idrett, slik som at styrke- og kondisjonstrening er nødvendig for å bli en god idrettsutøver. Så, i tillegg til spesifikke læringsteknikker er disse ferdighetene sentrale i Hjerneklubben.

- Det å forbedre disse egenskapene er heller ikke bare noe man trenger som student, men også ellers i livet, både i jobbsituasjonen og i hverdagen. Eksempler på dette kan være når du skal huske handlelisten, navn og ansikter, eller hvor det nå var du parkerte bilen din.

Vil du bruke høsten smartere?
Har du lyst til å lære hvordan du kan få bedre hukommelse, forbedre ditt fokus og øke læringshastigheten?

Eller hva med å forbedre geografikunnskapene, bli en mester i hoderegning og øke din IQ?

Hjerneklubben.no ble lansert i 2009, og har i dag flere tusen medlemmer som er opptatt av og ser nytten av mental trening, som også er kjent for å forebygge og utsette alderssykdommer som demens.

Du kan også lære språk på en ny og morsommere måte på Hjerneklubben, hvor man tar i bruk spill og fantasi for å få glosene til å sitte.

Test hukommelsen: Her kan du prøve et gratis demospill! (For å spille må du ha Silverlight installert på din datamaskin. Silverlight kan lastes ned gratis her.)

Hjerneklubben garanterer at nye medlemmer dobler hukommelseskapasiteten i løpet av en uke. Hvis ikke blir medlemsavgiften refundert.

Les mer om Hjerneklubben på Hjerneklubben.no

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere