Med gode teknikker og litt innsats kan alle klare det aller meste. Det er Ivar Rusvik (36) fra Moss et godt eksempel på.

Han testet ut språkopplæring på Hjerneklubben på nett, og ble overrasket over hvor effektivt det var. Etter kun to dager hadde han lært seg hele 200 tyske gloser.

Test din hukommelse på hjerneklubben - helt gratis!

Tips fra lærer
- Hvordan fikk du kjennskap til hjernetrening og Hjerneklubben.no ?

- Jeg snakket med en squashkamerat som er lærer om hukommelse og trening av den. Han kom med noen tips og når jeg googlet emnet så fant jeg raskt Hjerneklubben.

- De annonserte da at de hadde systemer for å trene opp ikke bare hukommelse, men også for å trene opp fokus. Dette er også noe jeg har stor bruk for i jobben min, da det ofte kan bli sene kvelder med beregninger.

Imponert av Frank Wedde
- Også bestemte du deg bare for å prøve?

- Jeg synes medlemskapet var rimelig og etter å ha sett Frank Wedde, gründeren av Hjerneklubben, memorere en kortstokk utenat på YouTube så tenkte jeg at det var bare å hoppe i det.

- Risikoen var uansett ikke stor da de hadde en «pengene tilbake garanti».

IQ, fokus og språk
- Så utgangspunktet for at du meldte deg inn var at du ville trene hukommelsen?

- Det som var triggeren for å melde seg inn for meg var som sagt fokus og hukommelse, men i ettertid så har jeg også brukt IQ-treneren en god del.

200 gloser på to dager
- Også har du lært deg et språk?

- Nå nylig bestemte jeg meg også for å lære meg tysk med språkprogrammet til klubben. Jeg ville egentlig bare teste det ut, men endte opp med å lære meg 200 gloser de første 2 dagene.

- Det var jo veldig mye - hvordan klarte du det?

- Det høres mye ut, men ved å bruke assosiasjonsteknikker og ved å legge opp alle treningssystemene som spill så blir læringsprosessen såpass morsom at det går veldig fort. Jeg ble litt overrasket selv når jeg så hvor mange gloser jeg hadde lært meg.

Hjernen må trenes
- Hvor ofte praktiserer du hjernetrening?

- Jeg prøver å få til en liten økt på en halvtime minst annenhver dag, men et par dager i uka så går det fort en time eller to også. Det er gjerne når jeg holder på med tysk.

- Når begynte du med hjernetrening?

- Jeg har bare holdt på med dette siden januar, men jeg føler at dette er en trening som man bør holde ved like på samme måte som med vanlig trening. Hjernen er en muskel som må brukes regelmessig den også.

Kan huske en kortstokk
- Vil du anbefale hjernetrening til andre?

- Jeg kan absolutt anbefale Hjerneklubben, jeg merket fort forskjell på konsentrasjonsevnen og det tok meg ikke mer enn mellom 2 og 3 uker å lære meg å memorere en hel kortstokk.

- Snart kommer mobilapp'en til hjerneklubben også, og da blir det jo enda mer tilgjengelig og enkelt å få til treningsøkter.

Trimme hjernen på nett
Hjerneklubben ble lansert i mai 2009, og har i dag rundt to tusen medlemmer som er opptatt av mental hygiene, og ser fordelene ved å trimme hjernen, holde den frisk og forebygge alderssykdommer.

I tillegg til å lære språk lærer medlemmene av Hjerneklubben teknikker for å forbedre hukommelsen, forbedre fokuset, akselerere læringen, øke IQ`en, forbedre geografikunnskapene og mye, mye mer.

Alt foregår ved hjelp av spill og morsomme teknikker, og det er også det som er hemmeligheten til Hjerneklubben - at læring skal være gøy.

Prøv et gratis demospill for spansk her! (Spillet krever at du har Silverlight installert på din datamaskin, det kan du laste ned gratis her.)

Hjerneklubben garanterer dobbel hukommelse på en uke, eller pengene tilbake.