Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Scanpix

Leeds banker Chris Sutton

Sjekk dagens ligacupdobbel og vår lille ukrainske oddsskatt.

Sjekk også tips til lunsjtravet på Bjerke: Slutt på uflaksen for Limerick?

Etter treff med gårsdagens tips på hjemmeseier i Odd – LSK (2-1), har vi med glede kastet oss over tirsdagens langoddsprogram.

I dag er menyen stappfull av engelske ligacupkamper, og vi har plukket ut to interessante objekter derfra. I tillegg har vi tatt med en av onsdagens landskamper i frykt for at oddsen på hjemmeseier skal senkes til i morgen.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping i dag.

Leeds – Lincoln City (kl. 20.45)
Leeds skuffet noe i comebacket i Championship lørdag. 26.761 tilskuere fikk se det gamle storlaget tape 1-2 for Derby hjemme på Elland Road.

Fjorårets store helt og toppscorer, Jermaine Becford, er solgt til Everton, og erstatteren Billy Paynter (kom fra Swindon) er skadet. Leeds har også skader på Patrick Kisnorbo, Ben Parker og Robert Snodgrass, mens Max Gradel og Davide Somma har karantene fra forrige sesong.

På den positive siden er den gode danske keeperen Kasper Schmeichel kjøpt fra Notts County, mens Adam Clayton er kommet på lån fra Manchester City.

Ifølge Leeds’ skandinaviske supporterside er dette en sannsynlig lagoppstilling i kveld: Schmeichel – Connolly, Bruce, Naylor, Bessone – Watt, Clayton, Howson, Johnson, White – Becchio.

Kveldens motstander er alt annet enn en storklubb. Lincoln Citys beste ligaresultat er 5. plass i daværende 2. divisjon (1901/02). I cupene er det ikke gått stort bedre: 5. Runde i FA-cupen (1887, 1890 og 1902) og 4. runde i ligacupen (1968) er alt klubben har prestert i sin 126 år lange historie.

Nyhet: Nå kan du tippe på Android-telefoner

«The Red Imps» ledes av den gamle spisstjernen Chris Sutton (ble kjøpt av Blackburn for rekordsummen 5 millioner pund i 1994 fra Norwich), som måtte legge opp i en alder av 34 år sommeren 2007 grunnet en øyeskade.

Lincoln City er en fattig klubb og spiller sine hjemmekamper på lille Sincil Bank (kapasitet: 10.120 tilskuere). I fjor endte laget helt nede på 20. plass i League 2 (fjerde høyeste nivå), og inneværende sesong ble åpnet med 1-2-tap for Rotherham lørdag.

Det kan ofte være vanskelig å spille på ligacupen da de større klubbene gjerne nedprioriterer kampene og hviler spillere. Men vi tror Leeds er heltente på å bevise for hjemmefansen at de kan bedre enn det de viste i sesongpremieren.

Derfor satser vi pengene på at Leeds vinner med mer enn ett mål i kveld. Men vi tar med en kamp til.

Få scoringsvarsel på SMS!
Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

Exeter – Ipswich (kl. 20.45)
League 1-klubben Exeter har klatret pent oppover i ligasystemet de siste sesongene, mye takket være manager Paul Tisdale. Noen cupmann har imidlertid Exeter-sjefen aldri vært, i fjor ble det 0-5 hjemme mot QPR i ligacupens første runde, og i FA-cupen hadde man en tomålsledelse mot MK Dons kvarteret før slutt, bare for å tape 4-3.

I seriepremieren lørdag ble det 2-2 hjemme mot Colchester, i en kamp der den nykomponerte forsvarsrekka til Devon-laget viste store svakheter. Midtbanespilleren Steve Tully skadet ankelen i denne kampen og er tvilsom i kveld. Richard Logan er på vei tilbake etter skade og starter trolig på benken.

Roy Keanes Ipswich-mannskap imponerte stort med 3-1 borte mot opprykksfavoritt Middlesbrough i helgen, og bør få en grei oppgave på St James Park i kveld.

Ipswich har hentet inn tre - fire forsterkninger, solgt Alex Bruce til Leeds, og latt fire andre spillere gå gratis. I tillegg varsler Keane at det forhåpentligvis kommer flere signeringer, trolig senere denne uken.

Keane må klare seg uten keeper Marton Fulop og angriper Tamas Priskin grunnet landslagsspill for Ungarn. Kantspilleren Carlos Edwards er ute med skade.

Ipswich er nok interessert i å hevde seg i ligacupen, og vi tror de skal klare å slå ut Exeter i kveld.

Dobbel til 100 kroner:
8. Leeds - Lincoln City (0-1) H 1,92
44. Exeter - Ipswich B 1,90
Totalodds: 3,6

Ukrania – Nederland (spilles onsdag kl. 20.00)
Vi tar med en kamp fra onsdagens program allerede i dag da det er stor fare for at Norsk Tipping kommer til å sette ned oddsen på hjemmelaget.

Nederland stiller med et rent B-lag i privatkampen mot Ukraina. Fra den 23 mann store troppen som vant sølv i Sør-Afrika, finnes kun reservekeeper Michel Vorm igjen. I tillegg har fire mann i denne reservepregede troppen meldt forfall; Otman Bakkal, Orlando Engelaar, David Mendes da Silva og Ronnie Stam.

Nederland reiser dermed til Donetsk med følgende spillere:

Michel Vorm (FC Utrecht), Piet Velthuizen (Vitesse), Vurnon Anita (Ajax), Glenn Loovens (Celtic), Jeffrey Bruma (Chelsea), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Dirk Marcellis (AZ), Leroy Fer (Feyenoord), Wout Brama (FC Twente), Urby Emanuelson (Ajax), Hedwiges Maduro (Valencia), Theo Janssen (FC Twente), Siem de Jong (Ajax), Roy Beerens (sc Heerenveen), Jeremain Lens (PSV), Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht).

Sju av disse spillerne har aldri tidligere vært kalt inn på landslaget, og snittalderen i troppen er på 23 år (ingen er over 30 år). Legg også merke til at den nederlandske serien startet så sent som forrige uke, så mange av spillerne er nok ikke i sin beste form.

Landslagssjef Bert Van Marwijk synes kampen mot Ukraina kommer svært ubeleilig med tanke på det tøffe og lange oppholdet i Sør-Afrika og hadde aller helst sett at den ble avlyst.

- Kampen kommer for tidlig for de fleste spillerne. Mange er fortsatt på ferie eller har akkurat kommet i gang med klubbene sine. Jeg vil ikke belaste dem unødig, uttaler Van Marwijk.

- Dette er en kamp som gir oss en god mulighet til å se noen av våre lokale unggutter i aksjon, fortsetter han.

Ukrania har noen skader i laget (Olexander Horiainov, Volodymyr Poliovy, Ruslan Rotan og Oleg Husiev, men stiller en nokså sterk tropp, med kjente navn som Andriy Shevchenko og Artem Milevsky på topp. Kun én nykommer er med denne gangen (Yevhen Cheberiachko).

Den hjemlige serien har pågått noen uker allerede, så spillernes matchform burde være brukbar.

Seier mot en VM-finalist er nok også en stor gulrot for spillerne, og de bør være sultne på seier foran hjemmepublikummet.

Ettersom det ikke går an å spille kampen som singel, tar vi med Leeds i en dobbel og setter 100 kroner.
7. Leeds - Lincoln City H 1,28
58. Ukraina - Nederland H 2,3
Totalodds: 2,9

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook