Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Leser du feil?

Kun en brøkdel av oss leser riktig, og dermed raskt, hevder ekspert.

Mange tror at de er ferdig utlærte lesekyndige, etter at de lærte å lese på barneskolen.

Faktum er at de aller fleste kan forbedre sin lesekvalitet, slik at de leser fortere, og samtidig tilegner seg like mye informasjon som tidligere. Det er bare noen enkle triks som skal til.

Lær en husketeknikk helt gratis!Klikk her for å benytte deg av tilbudet!

Ikke bare for genier
Det å lese riktig vil igjen føre til at du både leser fortere og at forståelsen øker, sier Frank Wedde, gründer av Hjerneklubben.no Og det er ikke noe som er forbeholdt genier.

I følge Wedde leser de fleste av oss kun en brøkdel av hva som egentlig er mulig.

Hjerneklubben.no kan man lære mer om hvordan man kan bli en hurtigleser, men vi avslører de to viktig triks her.

1.Grupper ordene
Det første du må gjøre er å bli bevisst på hvordan du skal bruke øynene. Når vi leser beveger øyet seg i en slags hoppende bevegelse bortover linjen. Som barn leser vi bokstav for bokstav, og deretter ord for ord, men for de fleste stopper det også her.

For å øke lesehastigheten må vi nemlig øke bredden på hoppene som øyet gjør når det beveger seg bortover linjen med tekst. Vi må med andre ord lese flere ord i slengen. Dette er en ren fysisk tilvenning, og har ingenting med hverken intelligens eller kunnskap å gjøre.

Frank Wedde er gründer av Hjerneklubben.no. Ved hjelp av teknikker kan han blant annet huske en hel kortstokk lagt frem i tilfeldig rekkefølge.
Frank Wedde er gründer av Hjerneklubben.no. Ved hjelp av teknikker kan han blant annet huske en hel kortstokk lagt frem i tilfeldig rekkefølge.

2.Bli kvitt lesestemmen
Det største hinderet folk opplever når de begynner med hurtiglesing er nettopp å gruppere ord. De fleste føler at ”vår indre stemme” ikke henger med. Å skru av denne stemmen er for mange en stor utfordring. «Er det ikke det som er å lese da», undrer folk.

Med litt øvelse vil den indre høytlesing avta, når lesehastigheten økes. Du vil sikkert lurer på om du får med deg alt, men trikse er å bare fokusere på innholdet. Det er det du skal huske og ikke alle fyllordne som utgjør resten av setningen.

Flere triks kan du lære deg på Hjerneklubben.no

Smart med Hjerneklubben
Ønsker du å lære flere triks for akselerere læringen, forbedre hukommelsen eller øke din IQ? Eller kanskje har du lyst til å lære et språk eller forbedre geografikunnskapene?

Da er Hjerneklubben.no stedet for deg.


Nå tilbyr Hjerneklubben alle å lære en effektiv husketeknikk helt gratis. Klikk her for å benytte deg av tilbudet!

Hjerneklubben er et samarbeid mellom Memolife og Nettavisen, og er en medlemstjeneste.