Nettavisen.no

Tjenester
Foto: AFP/Scanpix

Liverpool slår tilbake

Det er nesten krise i Liverpool nå, men formløse Aston Villa bør være overkommelig motstand. Sjekk våre tippetips.

Tippekupongen påskeaften består av seks kamper fra Premier League og seks kamper fra Championship, og som vanlig på lørdagskupongene så ligger det fine penger i luften. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55. Bonuspotten er kommet opp i 2,3 millioner kroner og betales som kjent kun ut ved full tid til en eventuell alenevinner.

Sportspills meny påskeaften:
Oddstips 1: Ny fest med Stuttgart
Oddstips 2: Coventry berger plassen
V75 Klosterskogen: 40 millioner til alenvinner

1. Stoke - Wolverhampton
Etter sterke prestasjoner borte mot Tottenham tredje sist (1-1) og hjemme mot Manchester City nest sist (1-1), var det nedtur for Stoke med 0-2 tap borte for bunnlaget Wigan sist helg. Med sju serierunder igjen og 38 poeng er det ti poeng ned til Blackburn under streken. 6-5-4 er tallene hjemme på Britannia stadium. Salif Diao og Mamady Sidibe er helt sikkert ute for hjemmelaget, mens Matthew Etherington (som vanlig), Jermaine Pennant og Andy Wilkinson alle er usikre.

Ett poeng på de sju siste kampene har ført Wolves helt nederst på tabellen og med seks poeng opp til sikker plass når sju kamper gjenstår, begynner det å se tøft ut for Wolves som åpnet sesongen med sju poeng på de tre første kampene. Var klart best hjemme mot Bolton sist helg, men tapte tross det 2-3. Borte går det ikke på svinger (2-5-8). Jamie O'Hara og Stephen Hunt er begge ute med skader for Wolves.

Det har gått opp og ned for Stoke denne sesongen og Wolvrhampton har ofte overrasket når man minst venter det. HU.

2. Liverpool - Aston Villa
Seks tap på de sju siste seriekampene for Liverpool og Kenny Dalglish overlever ikke lenge hvis dette fortsetter. Åpnet klart best borte mot Newcastle sist søndag, men når Newcastle scoret på sin første målsjanse falt Liverpool betydelig i kvalitet. Ligger på åttendeplass og har elleve poeng opp til Newcastle på sjetteplass. Hjemmestatistikken viser svake 5-8-2. Keeper Jose Reina er suspendert etter utvisningen mot Newcastle, det betyr at brasilianeren Doni vokter målet i ettermiddag. Daniel Agger, Martin Kelly og Glen Johnson er alle skadet.

Enda verre stilt er det for Aston Villa som med sine 33 poeng kun har fem poeng ned til Blackburn under streken. Alex McLeish har ikke uventet vist seg å være en gedigen feilansettelse som trener. Svake 3-8-4 på bortebane og Villa sliter med store skadeproblemer for tiden. Charles N'Zogbia, Stiliyan Petrov, Darren Bent, Richard Dunne, Carlos Cuellar og Fabian Delph mangler. Alan Hutton er tilbake.

Selv om ikke Liverpool har imponert den siste tiden, har vi svært vondt for å se et formløst og svært skaderammet Aston Villa skape trøbbel her. H.

3. Chelsea - Wigan
Chelsea imponerte ikke, men kom seg videre til semifinalen i Champions League etter å slått Benfica i begge oppgjørene. Spørsmålet er hvordan det ville gått, dersom ikke Benfica hadde fått en mann utvist i slutten av den første omgangen. Hvorom allting er, Chelsea har hevet seg betydelig etter at Roberto Di Matteo overtok som trener. Er nummer fem i PL, og har fem poeng opp til Arsenal på tredjeplass. Fine 9-3-3 hjemme på Stamford Bridge. John Terry og Ashley Cole spiller ikke lørdag, mens Frank Lampard er svært tvilsom.

Svært viktig trepoenger for Wigan hjemme mot Stoke sist helg, det var lagets andre hjemmeseier for sesongen. Er dermed oppe på 28 poeng sammen med både QPR og Blackburn og kun målforskjellen hindrer laget fra å ligge over streken. Borte har laget faktisk brukbare 4-3-8. Formen viser ellers flotte 3-4-1 på de åtte siste og Wigan kan atter berge plassen. Spissen Hugo Rodalegga er fortsatt ute, men midtbanespilleren Mohammed Diame er tilbake.

Halvskummel kamp dette, vi utelukker ikke at Wigan kan knipe poeng igjen. HU.

4. Bolton - Fulham
Med tre strake ligaseire har Bolton nå ett poeng ned til Blackburn under streken og mellom lagene ligger også QPR. Vant ikke fortjent borte mot Wolverhampton sist helg, men kunne likevel bokføre tre poeng og har slått de "riktige" lagene den siste tiden. Fortsatt viser ikke hjemmetallene bedre enn 4-2-9, men tre av de fem siste hjemme er vunnet. Darren Pratley og Gretar Steinsson kan begge være tilbake for hjemmelaget lørdag.

Etter tre strake tap slo Fulham tilbake med 2-1 seier hjemme mot Norwich sist helg og med 39 poeng er det ingen nedrykksfare for Fulham. Tar som vanlig de aller fleste poengene hjemme på Craven Cottage, borte er ikke tallene bedre enn 2-5-8. Spissen Pavel Pogrebnyak er svært tvilsom, mens Grygera og Sidwell stadig er skadet.

Det står 1-3-1 på de fem siste tilsvarende oppgjørene. Nå tror vi mest på formsterke Bolton, selv om Fulham uten tvil har kapasitet til å ta alle poengene. HUB.

5. Norwich - Everton
Til tross for en bra andreomgang måtte Norwich notere sitt tredje strake bortetap mot Fulham sist helg. Hjemme går det betydelig bedre og med 38 poeng har Norwich gjort en flott sesong etter opprykket. Meget viktige Grant Holt er tilbake etter å ha sonet karantene sist helg. Marc Tierney, Daniel Ayala og James Vaughan er som tidligere ute med skader.

Toppform er det definitivt på Everton som er klar for semifinalen i FA-cupen. I serien har laget avansert til sjuendeplass og har også passert byrival Liverpool, men det er hele ti poeng opp til Newcastle på sjetteplass. Dog ikke bedre enn 1-3-2 på de seks siste bortekampene. Midtbanespillerne Jack Rodwell, Seamus Coleman og Royston Drenthe er alle tvilsomme til lørdagens oppgjør.

Det er mye som tyder på at hjemmelaget er best motivert til denne kampen, men Everton er slett ikke lett å slå om dagen. HU.

6. West Bromwich - Blackburn
Ingen suksess for West Bromwich den siste tiden og kun ett poeng er hanket inn på de fire siste seriekampene. Avstanden ned til trøbbel er fortsatt åtte poeng, men Hodgsons gutter må begynne å vinne fotballkamper igjen for ikke å havne i trøbbel. Det skal tillegges at tre av disse kampene er spilt borte. Hjemme på the Hawthorns står laget med svake 4-2-9. Zoltan Gera, James Morrison og Steven Reid er langtidsskadd, i tillegg er Jerome Thomas skadet.

Blackburn måtte som så mange andre lag gi tapt i sluttminuttene hjemme mot Manchester United mandag kveld. Og så lenge både Bolton, QPR og Wigan vant sine kamper sist helg, ble det en dårlig helg for Blackburn som atter er under streken (dog kun målforskjellen som gjør at laget er bak QPR). 2-6-7 på bortebane. Gael Givet er tilbake, ellers er det ingen endringer for Blackburn.

Dette ser veldig åpent ut all den tid hjemmelaget ikke presterer på hjemmebane. Vi setter alle tegn. HUB.

7. Middlesbrough - Cardiff
Fire strake poengdelinger for hjemmelaget som kun er målforskjellen bak sjetteplassen på sjuendeplass. Spiller altså svært mye uavgjort og hjemmestatistikken viser spesielle 7-9-4. Men formen er altså ikke på topp for tiden. Faris Haroun (m) kan være tilbake etter en tids skadefravær, ellers er det ingen endringer for Boro.

Cardiff står som hjemmelaget med fire strake poengdelinger og ligger på åttendeplass, to poeng bak Middlesbrough og er altså med for fullt i kampen for playoff. Meget spesielle 5-11-4 på bortebane. Cardiff manager Malky Mackay har ingen nye skader eller karantener å forholde seg til.

Det er ikke vanskelig å sette utgangstegn i denne kampen og vi tror lagene kan ta sin femte uavgjorte på rad. HUB.

8. Birmingham - Crystal Palace
Etter en sterk 3-1 seier borte mot Burnley tirsdag, er Birmingham oppe på fjerdeplass med 66 poeng. Opp til direkte opprykk er det ti poeng, og ned til Middlesbrough på sjuendeplass er det tre poeng. Flotte 11-8-1 på eget gress. MIdtbanespilleren Keith Fahey kan være tilbake lørdag, mens Stephen Carr, Jonathan Spector, og Pablo Ibanez fortsatt er skadet.

Crystal Palace tapte ikke uventet hjemme mot Nottingham Forest sist helg og vårt oddstips satt dermed klokkerent. Ligger helt i ingenmannsland på tabellen med sine 54 poeng og har lite å spille for. 6-5-9 viser tallene på bortebane. Anthony Gardner og Mile Jedinak er begge ferdigspilt for sesongen, mens Paul McShane fortsatt er skadet.

Det står 7-0-1 på de åtte siste tilsvarende og opprykksjagende Birmingham misser neppe her. H.

9. Millwall - Hull
Fire poeng ned til nedrykksplass for hjemmelaget som forsvarte seg mesterlig til 0-0 borte mot Cardiff lørdag. Seks serierunder gjenstår så hjemmelaget trenger flere poeng. 5-6-9 er tallene på hjemmebane. James Tomlin er fortsatt ute, i tillegg mangler tre-fire andre spillere.

Fire strake ligatap for Hull nå og fem poeng opp til playoff når seks serierunder gjenstår. Da spørs det om ikke toget er gått forr et Hull-lag som kun har scoret ett mål på sine fem siste seriekamper. Forsvarsspillerne Jack Hobbs, James Chester og Joe Dudgeon er alle uaktuelle lørdag. Robert Koren er også ute.

Hjemmelaget er pisket til å vinne og skal ha en bra sjanse mot et helt formløst bortelag. H.

10. Leicester - Doncaster
Etter 0-1 borte for Peterborough er nok løpet kjørt for Leicester med tanke på playoff (sju poeng opp når seks serierunder gjenstår) og en av de største opprykksfavorittene har opplevd en svært skuffende sesong. Paul Gallagher er tilbake for hjemmelaget lørdag etter et par uker på sidelinjen. Midtbanspilleren Neil Danns soner sin tredje av fire kampers karantene.

Etter 1-3 hjemme mot Birmingham sist helg, er det nå åtte poeng opp til sikker plass for Doncaster som i motsetning til Leicester innfrir forhåndstipsene om nedrykk. Doncaster må nok minst vinne fire av de seks gjenstående kampene for å berge plassen. Flere spillere er usikre for Doncaster-manager Dean Saunders og må testes nærmere kampstart.

Hjemmelaget er trolig desillusjonert etter en skuffende sesong, bortelaget må vinne. HB.

11. Derby - Ipswich
Oppgjør mellom to tabellnaboer som ligger midt på tabellen og i ingenmannsland. Fine 3-1-1 på de fem siste seriekampene for Derby som teoretisk kan nå playoff (sju poeng opp). Fine 11-2-7 på eget gress. Derby-manager Nigel Clough har ingen nye problemer med sitt mannskap.

Ipswich ligger på plassen bak Derby med ett poeng mindre. Åtte poeng opp til playoff er nok for mye for Ipswich som har har gjort det bra de siste månedene. Svake 5-5-10 på bortebane. Heller ikke Ipswich-manager Paul Jewell har nye skader eller karantener å forholde seg til.

Vi synes dette ser ut som klar fordel hjemmelaget og på en lørdagskupong med relativt få gode sikkeralternativer tror vi på Derby. H.

12. Coventry - Peterborough
Med 2-4-0 på de seks siste seriekampene, der seirene har kommet i de to siste har Coventry kommet seg på trygg grunn, men det er kun ett poeng ned til Bristol City som ligger tredje sist. Solide 6-2-1 på de ni siste hjemmekampene. MIdtbanespilleren David Bell er tilbake etter å ha mistet de seks siste kampene, men trolig velger manager Andy Thorn å kjøre med uforandret mannskap.

Peterborough tok en svært viktig hjemmeseier mot Leicester sist helg og med 47 poeng, er det ti poeng ned til Bristol City under streken og trolig sikret Peterborough plassen sist helg. 32 av 47 poeng er tatt hjemme, borte viser tallene svake 3-6-11 og de åtte siste borte viser ikke bedre enn 0-3-5. Forsvarsspilleren Gaby Zakuani mistet sist helgs kamp mot West Ham, men er tilbake lørdag. Ellers er det ingen endringer for Posh.

Hjemmesterke og formsterke Coventry må ha en topp sjanse her og vi garderer ikke. H.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 07.04.2012 15:55
1. Stoke - Wolverhampton H U
2. Liverpool - Aston Villa H
3. Chelsea - Wigan H U
4. Bolton - Fulham H U
5. Norwich - Everton H U
6. West Bromwich - Blackburn H U B
7. Middlesbrough - Cardiff U
8. Birmingham - Crystal Palace H
9. Millwall - Hull H
10. Leicester - Doncaster H B
11. Derby - Ipswich H
12. Coventry - Peterborough H

432-rekker:

Tipping Lørdag, frist: 07.04.2012 15:55
1. Stoke - Wolverhampton H U
2. Liverpool - Aston Villa H
3. Chelsea - Wigan H U
4. Bolton - Fulham H U B
5. Norwich - Everton H U
6. West Bromwich - Blackburn H U B
7. Middlesbrough - Cardiff H U B
8. Birmingham - Crystal Palace H
9. Millwall - Hull H
10. Leicester - Doncaster H B
11. Derby - Ipswich H
12. Coventry - Peterborough H

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her