Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Lær å snakke flytende engelsk

Med ny metode kan du nå lett forbedre engelskkunnskapene.

De fleste nordmenn kan engelsk, i en eller annen form, men mange av oss har glemt mye av det vi lærte på skolen, fordi vi ikke praktiserer det i hverdagen.

Vi innser kanskje at vi har et fattig ordforråd, når vi ser en film uten norsk tekst, plutselig blir tvunget til å snakke det på ferie, på restauranten, i resepsjonen osv.

Lær å bli et huskegeni!

Typisk norsk
«Det er typisk norsk å være god, men nivået på språkutdannede nordmenn er blitt skremmende lavt», forteller daglig leder i Amesto Translation, Arne Austrheim, til Dagsavisen.

«Vi blir litt forledet når vi får høre at vi er gode i engelsk. Det er jo typisk norsk å være god. Men nivået på enkelte frilansere vi har brukt, skremmer meg», forteller Austrheim videre.

Taper kontrakter
Oversetteren Jenny Gillott holdt nylig et foredrag om nordmenns dårlige engelskkunnskaper. Både Gillott og Austrheim legger vekt på viktigheten av et godt språk, og viser til at mange norske bedrifter beviselig har tapt kontrakter med utenlandske partnere på grunn av manglende engelskunnskaper.

«Det er livsviktig for firmaer å operere med korrekt engelsk. Man henger seg opp i dårlig språk, og firmaet framstår som uprofesjonelt», avslutter Austrheim.

Enkle tiltak
Så hva kan vi gjøre, for å ikke glemme, eller bøte på skadene?

«Alt går i glemmeboken om man ikke repeterer det», sier Frank Wedde, gründer og daglig leder av Hjerneklubben.no.

«Start med ordene og sørg for å opparbeide deg et stort vokabular. Kan man ordene blir man tryggere i språket, og har lettere for å praktisere det.»

«Uttalen har mange allerede på plass, og grammatikken kommer etter hvert. Som barn var det denne måten du lærte på, og det er i grunnen den samme metoden som fungerer best, også for voksne.»

Etterspurt tilbud
Wedde har selv opplevd å få mange forespørsler om nettopp engelskopplæring på Hjerneklubben, hvor de lærer bort språk med en helt egen metode.

«Man skulle i utgangspunktet tro at interessen for å lære seg engelsk blant nordmenn ikke var så stor, som for de andre språkene vi tilbyr opplæring i på Hjerneklubben (spansk, fransk og tysk)», sier Wedde.

«Allikevel bestemte vi oss for å satse på dette, etter mange henvendelser fra både eksisterende medlemmer, og andre som gjerne vil bli medlem så fort vi lanserer engelskopplæring. Engelsk er derfor det siste språket vi har lansert på Hjerneklubben.no, men følges fort opp av italiensk, portugisisk, kinesisk og japansk.»

Språkopplæring på nett
Hjerneklubben tilbyr språkopplæring med en ny og enkel metode, hvor du får sjansen til å trene på både gloser og uttale på nettet. I opplæringen benytter de spill og enkle teknikker, som gjør at opplæringen blir effektiv og morsom. Frank Wedde har selv lært seg ikke mindre enn syv språk, ved hjelp av disse teknikkene, som han nå formidler videre.

Her kan du prøve et demospill for språk!

Les mer om språk på Hjerneklubben her!

På Hjerneklubben får du også sjansen til å lære teknikker for å forbedre konsentrasjonen, hukommelsen, din IQ og mye, mye mer. Hjerneklubben ble stiftet i mai 2009, og har i dag flere tusen medlemmer, som ser nytten av å trene hjernen og forebygge alderssykdommer som Alzheimer.