Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Knut Falch/SCANPIX

Lørenskog tar hevn

Vi stoler på Lørenskog og Sparta i dagens hockeydobbel.

Vår første anbefaling fra dagens langoddsprogram lanserte vi allerede onsdag kveld (Liverpool dropper Europa League), men i tillegg til mye spennende fotball spilles det også ishockey, og vi finner gode objekter her også. Her er dagens ishockeydobbel.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Forrige runde i GET-ligaen
Det var ishockeyen som sørget for overskudd hos oss og mange andre på tirsdag, i en runde som på forhånd virket like lett å lese som en åpen bok. Favorittene Stavanger, VIF, Lørenskog og Sparta stod til henholdsvis 1,25, 1,20, 1,20 og 1,40 i odds, og de vant 12-2, 4-1, 5-1 og 5-2. Ikke alle runder vil være like blottet for overraskelser som denne, men vi fikk bekreftet det vi har sett konturene av en stund: Det er store forskjeller på de beste og de nest beste i årets GET-liga. Dette kommer ikke til å vare evig, men vi kan per i dag ikke se noen som helst grunn til at det ikke skal vare et par runder til, og nå må vi prøve å melke denne kua så mye som mulig før faresignalene melder seg.

Travtips Klosterskogen: I kveld spiller vi en Loverboy

Manglerud Star - Sparta Sarpsborg
MS gikk på en lei smell da de røk 2-12 i Stavanger sist. Malvakt Steffen Søberg forlot isen etter balkengs nummer fem, men det rant inn syv til. Sifrene taler for seg selv, forsvarsspillet holdt ikke, man var ikke i nærheten. Det er mye å rette på frem mot kveldens vanskelige hjemmematch mot serieleder Sparta Sarpsborg.

MS er bare tredje sist på tabellen, da Stjernen og Frisk ikke har fått til stort hittil. Det er en liten luke opp til Rosenborg, Lillehammer og Storhamar, det selskapet MS bør være i. De har tatt en viktig borteseier over Stjernen, og dette er hjemmekampene:

Manglerud Star - Stavanger Oilers 0-4
Manglerud Star - Vålerenga Ishockey 0-3
Manglerud Star - Storhamar Dragons 6-1
Manglerud Star - Lillehammer IK 6-5
Manglerud Star - Lørenskog IK 1-3

Det er ikke helt håpløst dette, det kan holde fint til overlevelse, til og med sluttspill. Men vi ser at de har møtt tre av de fire topplagene og tapt for disse, i størrelsesorden 1-3 til 0-4. I dag kommer serielederen på besøk, og mon tro om MS ikke ryker et sted mellom 1-3 og 0-4 igjen.

Sparta topper tabellen med 9 seire, ett tap og ett tap i forlengning så langt. Tapet kom borte mot VIF og de røk 2-3 i forlengningen mot Lørenskog. På tirsdag tok de en trygg 5-2 seier over Storhamar. Foruten 1-2 tapet på Jordal og 2-3 på Lørenskog har Sparta vunnet bortematchene 5-2 over Frisk, 4-1 over Stjernen og 3-2 over Storhamar.

Det står 13-1-5 fordel Sparta på innbyrdes oppgjør. Vi kjenner ikke til skader i noen av lagene, men det kan jo være MS gjør enkelte endringer siden det fungerte mindre godt sist. De kommer til å være veldig på vakt mot å slippe inn mål i kveld etter 12 baklengs sist. Likevel skal Sparta være så mye bedre at de sliter hull på MS i løpet av tre perioder. Vi tror hjemmelaget scorer maks ett, bortelaget tre eller fire, og tar sjansen på en borteseier med ett måls handicap til 1,57 i odds. Objektet må kombineres.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Lørenskog -Lillehammer
Lørenskog står med 4-1-0-1 på hjemmeis. De ble trukket 6 poeng på grunn av surr med spillerlisenser, men det så ikke ut til at laget hadde gått inn i noen form for depresjon av den grunn da de vant 5-1 over Stjernen på tirsdag. De har ellers slått Frisk 5-3, Spart 3-2 i spilleforlengning, Rosenborg 5-1 og Manglerud Star 3-1 i Lørenskog Ishall. Det eneste tapet kom med 3-5 for dagens motstander. Francis Trudel var ute sist og ventes ikke tilbake før om tre uker, ellers ingen skader så vidt vi kan se.

Lillehammer scorer mye mål for tiden, men det renner gjerne inn noen baklengs også. De er nok ligaens vanskeligste lag å tippe så langt, og akkurat da vi trodde 3-1 scoringen borte mot Rosenborg skulle drepe matchen sist, kom trønderne tilbake og vant 6-4. Lillehammer har 3 seire og 3 tap på bortebane. Seirene er kommet over dagens motstander, som sagt, og Frisk og Stjernen, tapene for Sparta, MS og nå sist Rosenborg. Vi kjenner ikke til skader hos Lillehammer denne gangen.

Det er vanselig å se for seg hardtsatsende Lørenskog tape to hjemmematcher på rad mot Lillehammer. Sist styrte de mye av kampen, men var lite effektive foran mål og gjorde et par fatale feil. Lørenskog utlignet til 3-3 da det gjenstod 116 sekunder, men mistet så pucken i egen sone rett etterpå og Lillehammer får 4-3 og så 5-3 i åpen kasse i sluttsekundene.

Det kan bli målrikt igjen, tror vi, men vi velger å la lave 1,45 på over 5,5 mål stå urørt, da 1,55 på hjemmeseieren virker som en bedre deal. Dog er oddsen ikke den beste på markedet, men akkurat god nok, for Lørenskog har noe å hevne i kveld og de har styrken til å klare det. Lillehammer møtte et litt slurvete Lørenskog sist, og det skjer neppe igjen. Vi får en dobbel til 2,43 i odds og setter en hundrelapp på denne. Spillefristen er klokken 18.25.

61. Manglerud Star - Sparta Sarpsborg (1-0) 2,70 5,95 1,57
64. Lørenskog - Lillehammer IK 1,55 4,45 3,25

Total odds 2,43

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill