Omtrent 352 millioner mennesker har spansk som morsmål, en av dem er den colombianske sangerinnen Shakira. I land som Argentina, Chile, Cuba, Uruguay, Peru, Panama og oljetunge Venezuela er språket morsmål. Selvfølgelig i tillegg til Spania. Landet med flest spansktalende er ikke overraskende Mexico med 106 225 000, men visste du at det er 41 millioner mennesker i USA med spansk som morsmål?

Med enkle triks kan du raskt forstå hva Shakira synger når hun kommer med følgende:

Donde estan los ladrones

Donde esta el asesino

Quiza alla revolcandose

En el patio del vecino

Y que pasa si son ellos

Y que pasa si soy yo

Effektiv læring
Jan Mesicek driver bokforlaget Lille Måne med internasjonale bestselgere som Ayn Rands «Kildens Utspring» og nå den kommende nyutgaven av klassikeren «How to win friends and influence people» av Dale Carnegie i porteføljen sin.

Les også: Slik blir du et huskegeni

Leser mye på jobben
- Å jobbe i forlagsbransjen innebærer mye lesing, som jo for det meste er trivelig når man har gode bøker å lese. Samtidig kan lesemengden fort bli for stor, til at man klarer å være like fokusert og engasjert over tid, forklarer Mesicek.

- Løsningen har så langt vært å ta pauser for å få nye inntrykk og hvile seg litt, før man hopper på igjen. Slik sett havner man jo fort på nettaviser eller Facebook, men resultatet er at det fort går med mye tid og at man ironisk nok ikke blir så uthvilt som jo egentlig var formålet, sier Mesicek.

Ny samfunnstrend
Hjernetrening på nett har vært populært i USA en god stund. Markedet vokste fra 225 millioner dollar i 2007 til 265 millioner i fjor, og det er estimert at hjernetreningsmarkedet kan øke til hele 5 milliarder dollar i 2015, ifølge nettstedet Sharpbrains.com.

I 2009 kom fenomenet til Norge med nettstedene Mentaga Gym og Hjerneklubben.no. Hjerneklubben kombinerer både hjernetrening og akselerert læring, mens Mentaga fokuserer mer på psykologiske undersøkelser.

Klikk her for å lese mer om Hjerneklubben

Spansklæring med morsom bieffekt
- Siden jeg bor i Argentina deler av året, var jeg først på jakt etter en effektiv måte å lære meg spansk på, forteller Mesicek. - Mange i min omgangskrets snakker engelsk, og derfor har jeg ikke vært disiplinert nok til å komme ordentlig i gang med spansken.

- Hjerneklubbens program for språklæring passer meg ypperlig, da jeg allerede kjenner til husketeknikker og akselerert læring. Jeg er også overrasket over hvor bra dette også funker som en mental oppkvikker på jobben. Jeg har nå satt opp Hjerneklubben.no som en av mine startsider, og svipper innom fem-ti minutter hver morgen.

- Selvutvikling er et gjennomgående tema i bøkene til forlaget Lille Måne, og det morsomme med hjernklubben er at samtidig som jeg lærer spansk, så trener jeg hjernen med både visualiserings- og husketeknikker. Dette er temaer som ofte går igjen i våre utgivelser, men selv for en utgiver av bøker om selvutvikling og kosthold, er det viktig å trene hjernen og friske opp kunnskap.

«Hot» med hjernen
Mentaltrening og hjernen generelt er i fokus som aldri før, noe som ikke minst kom fram gjennom det høye antallet idrettspsykologer som Norge tok med til OL, eller gjennom oppmerksomheten TV programmet «Hjernevask» har fått.

Daglig leder Frank Wedde i Hjerneklubben.no forklarer hvorfor treningsøvelser påvirker hjernen positivt.

- Hjernen din vokser ved at hjernecellene og koblingene mellom hjernecellene endres for å samle og lagre informasjon. Når du gjør noe eller tenker, sendes elektriske signaler fra en hjernecelle til en annen. Ved å påvirke hjernen din med de riktige oppgavene, vil du danne flere og sterkere koblinger mellom hjernecellene. Dette fører til at det blir lettere for de elektriske signalene å komme fram til riktig sted med mindre energi, sier Wedde.

Ifølge Wedde fører dette blant annet til at du opplever at du er mer til stede og har økt oppmerksomhet i hverdagen din.

- Ved å trene hjernen så lager vi en mer konstruktiv nevroplastisitet, som i praksis betyr en raskere hjerne. Dette kan også forebygge negative virkninger ved for eksempel hjerneskader, Alzheimer og generell aldring.

Har du lyst til å lære spansk med akselerert læring og husketeknikker, eller trene opp andre deler av hjernen din? Hjerneklubben.no gir en pengene-tilbake-garanti dersom man ikke klarer å doble sine huskeresultater i løpet av en uke.

Test et hjernetreningsspill og les mer på Hjerneklubben.no