Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Lyst til å snakke portugisisk?

Med moderne språkopplæring går det raskere.

Det å lære seg et fremmedspråk har flere helsemessige gevinster, i tillegg til den rent praktiske.

For det å utfordre hjernen med noe nytt, fører til at det skapes flere baner mellom cellene og dermed vokser hjernen.

Test din hukommelse her!

I tillegg viser forskningen at det å trene hjernen aktiverer flere hjerneceller og forebygger aldersrelaterte sykdommer som Alzheimer og kanskje også Parkinsson.

Nytt språk
Språk er en morsom utfordring for hjernen, og også en veldig nyttig form for hjernetrening fordi man kan få god bruk for kunnskapen i ettertiden i jobbsammenheng, på ferie eller i familiære forhold.

Språk populær hjernetrening
Portugisisk er siste språk lansert på Hjerneklubben, hvor språkopplæring er en av de mest populære programmene medlemmene tar i bruk for å trene hjernen.

Portugisisk snakkes i Brasil, Portugal og enkelte land i Afrika, og er også såpass likt spansk at du vil forstå mye om du først kan portugisisk. I tillegg er det en fordel å lære seg et språk ikke alfor mange andre kan, i hvert fall i jobbsammenheng.

Morsom læring
«På Hjerneklubben har vi gjort språkopplæringen morsommere ved å fokusere på det muntlige», sier Wedde som selv har lært seg hele syv språk vha metoden «Språksprint».

«Ved å fokusere på uttale og ordlek først, ved hjelp av noen morsomme og effektive læringsteknikker, beholder man læringsgleden lenge. Fokus på grammatikk dreper ofte læringsgleden. Som barn visste vi jo uansett ingenting om grammatikk, men vi lærte oss å snakke flytende allikevel.»

Klikk her for å prøve en demoversjon av portugisisk helt gratis

Mange fordeler
«Uansett hvordan man trener hjernen så er det viktig fordi det bidrar hjernetrening til at det blir lettere for oss å finne kreative løsninger på problemer, huske bedre, se ting fra flere sider, og det rett og slett øker gjennomføringshastigheten vår», sier Wedde videre.

«Dette fordi man ved hjernetrening vekker flere hjerneceller og skaper flere koblinger i hjernen.»

Nye utfordringer
Men det er viktig å gi seg selv og hjernen nye utfordringer.

«Hvis du bare gjør de samme oppgavene om og om igjen, så skapes ingen nye koblinger», poengterer Wedde. «Det hjelper ikke å løse sudoku-oppgaver i det uendelige. Den banen er allerede opprettet og vekker ingen flere hjerneceller.»

Vil du lære et språk?

Portugisisk er et spennende språk som snakkes både i Portugal, Brasil og i enkelte land i Afrika. På Hjerneklubben kan du også lære deg andre språk (spansk, italiensk, engelsk, tysk, fransk), eller trene hjernen til å huske bedre, lære fortere samt lære hvordan du kan bli mer kreativ og fokusert .

Du kan også lære å bli bedre i både geografi og hoderegning.

Klikk her for å gå til Hjerneklubben

Klikk hher for å benytte deg av Nettavisens medlemstilbud gjennnom Norgespasset