Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

Makarov er ingen bløff

Det mener ihvertfall vår travekspert Håkon Einar Hansen.

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Kanoninteressant V75-omgang på Jarlsberg, høyinteressant tippekupong og Champions League-finale er noen av høydepunktene på en fin spillelørdag. Sportspills eksperter har gjort jobben for deg.

Etter en herlig V65-klaff på onsdag hvor Sportspills travekspert Håkon Einar Hansen spilte inn 24.000 kroner, er det bare å ta nye tak, når V75-sirkuset forflytter seg til sommerbyen Tønsberg denne lørdagen, og vi har en rekke sportslige godbiter å se frem til.

Det skal bli interessant å se hva årsdebuterende Pretty Photo kan utrette i kampen om 100.000 kroner i More Chips Hoppeløp i V75-6, mens ringreven Hans P. Tholfsen seler ut en av fjorårets slagere i form av Voje Spik (treneren ligger dog lavt med hensyn til vinnersjansene) for første gang i år i V75-7.

Noen av våre mest lovende 3-åringer møtes til dyst i den tredje avdelingen, og vi tror hjemmetrener Eirik Høitomt skal ha en fair sjanse til å ta seg av den feteste sjekken pålydende 75.000 kroner med Sharif B.R.

TIPPETIPS: Slik får vi 12 rette lørdag
ODDSTIPS LØRDAG: Idag spiller vi gutta fra Toten

Uheldig sist, men vinner nå
Ja, det tror vi 10 Makarov gjør i innledningen, og mot svært passende motstand garderer vi ikke den flotte 4-åringen til Stall High Stick. Pine Chip-sønnen vant overlegent i sin årsdebut på fine 15.8 full vei, og etter å ha vært strøket (sårskade) i 4-årsstjernen var vår soleklare banker for dagen storfavoritt i den siste starten.

Den kapable krabaten var dog uheldig ved den anledningen ved å sparke oppi foranliggende konkurrent, og da var den dagen spolert. Hesten så dog lysende ut både før og etter den insidenten, og fra et perfekt springspor på 20 meter tillegg anser vi galoppfaren for å være minimal. Eirik Høitomt har som vanlig full kontroll på hendelsene, og vi tror championen kjører seg relativt tidlig til tet.

Annonse: Grøstad byr på en klokkeklar banker i V75

Vi går tynt
I hhv V75-3 og den sjette avdelingen tror vi det skal være mulig å komme seg igjennom på relativt få hester, og i den tredje avdelingen setter vi 2 Sharif B.R. først. Goetmals Wood-sønnen gikk et sterkt løp til tredje på solide 15.7 full vei under OGP-helgen, og det er neppe noe minus at den lovende 3-åringen har stått i trening hos mester Høitomt siden den starten.

Vel så imponerende var 6 Trivento i den siste starten til tredje på 16.7 full vei etter grov startgalopp, og nå plukker trener Geir V. Gundersen av de hele skylappene som Jetstile-sønnen ble for hissig med sist (og da tror vi på et feilfritt løp).

En meget spennende start gjør 6 Pretty Photo i V75-6, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen skal S.J.`s Photo-datteren være seiersaktuell direkte. 4-årshoppa imponerte voldsomt ved flere anledninger i fjor, og svært rutinerte Asbjørn Mehla sender ikke denne til start hvis ikke alt er i orden.

Dersom favoritten skulle rote seg vekk på galopp eller mangle et løp i kroppen tror vi 11 Baltic Jet står nærmest til å overta, og vi betaler for den sterke Coktail Jet-datteren på samtlige spilleforslag. Anderssen-traveren leverte en solid årsdebut til seier på fine 14.4 over en sprint, og 4-årshoppa er nok enda stråe vassere til dagens dyst.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Øvrige vurderinger
V75-2: Vi støter her på en fryktelig åpent hoppeløp for kaldblodshester, og bred gardering virker som den eneste fornuftige løsningen. Litt for lite spilt er fjerdevalget 9 Skogli Jenta med sine 19 %, og vi setter dermed den formsterke Spikeld-datteren først.

ODDSTIPS LØRDAG: Idag spiller vi gutta fra Toten

Innsatsen til sølv på fine 30.2 full vei mot klart tøffere konkurrenter enn dagens i den siste starten etter litt pause var av beste merke, og selv om 6-årshoppa ikke er typen som rader opp, ja så får hun neppe en finere oppgave enn dagens.

V75-4: Nydelig inne i dette løpet står 6 Knell, og at Troll Kos-sønnen kun skal være streket av på hver fjerde kupong er etter vårt skjønn feil. 6-åringen fikk naturlig nok stive bein etter villmanskjøring sist (og det var vist litt grums i halsen også ved den anledningen), men forut for det leverte Flåten-traveren et svett løp til seier på meget sterke 25.3 over en sprint.

Vi snakker her om en alternativ banker mot passende motstand, men de som garderer bør vurdere duoen 3 Bøs (i sitt livs form) og 9 Almandin (står bedre til enn på svært lenge) relativt tidlig.

V75-5: Fire hester skiller seg klart ut etter vårt skjønn, og fra spiss er 5 Onion F.H. hesten å fange til slutt. S.J.`s Photo-sønnen dummet seg vekk på galopp sist (ble sprutredd), men kapasiteten på Halle-traveren er udiskutabel.

En hest som har gjort sine saker svært bra på dagens arena tidligere er 11 Langelidgutten med sine fire triumfer på fem starter, og med to løp i kroppen på Varenne-sønnen bør formen være sterkt stigende. Anderssen-traveren er således veldig spillbar på lørdag med sine snaue 16 %, og vi krysser tidlig. Toppform holder duoen 7 Expensive Royal og 8 Glazier`s Ensign, og i feilfrie utgaver skal de begge regnes i striden helt der fremme.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

V75-7: Favoritten 10 Horgen Tore står litt kultent til i sitt andrespor (galopprisiko må påregnes) på 40 meter tillegg, og det skal ikke strule seg til mye før Spikeld-sønnen kan gå på et nederlag. Uten tull underveis er det dog neppe snakk om saken, og en naturlig utgang er årgangseneren snakk om.

Den av 5 Stiv Kuling (dummet seg vekk bak bilen to ganger på rad, men med voltestart er Gravdal-traveren kvikk i vei) og 6 Lykkje Odin (nærmest favoritten sist, og Kihle-traveren virker til å være i rivende utvikling) som når føringen ut av den første svingen må tilmåles solide vinnersjanser, og dersom 12 Rossi får gå på rulle i det aller lengste er heller ikke den lekre Moe Odin-sønnen til Svein Dyrhoff sjanseløs.

Deilig klaff!
Vi fikk V65`en på onsdag på vårt store system til en utbetaling på 22.000 kroner, og vi gratulerer de av dere som kunne hente 2025 kroner i lukene ved å ha kjøpt vårt DD-forslag på 300 kroner!

Ekspertforslag
Til V75-løpene på Jarlsberg har vi satt opp tre spilleforslag på hhv 192, 576 og 2176 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her, mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 320 kroner ligger ute her .

Det største V75-forslaget er et abc-system, som vi har fylt ut på fire kuponger her .

Kjøp en bong og se løpene fra Jarlsberg på NRK2 kl. 19.00-19.45 på lørdag kveld!

PS!Undertegnede tar nå tre uker ferie, og jeg vil da være tilbake med mine vurderinger til kveldsløpene på Klosterskogen mandag 14. juni! Ola Slåtsveen og Kurt Rune Leirvåg står for tips og omtaler i denne perioden.

Sportspill.no on Facebook