Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Jon Olav Nesvold/Scanpix

Målfest på Ullevaal

Angrepsvillige Vålerenga og Fredrikstad skal gi gevinst i dagens oddstips.

Langoddsen byr på ishockey fra Allsvenskan, tyrkisk superliga, høydepunktene Stoke - Newcastle og Vålerenga - Fredrikstad, samt utvalgte fotballkamper fra Europa.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
113. Sevilla - Granada (0-1) U 3,45
Granadas gjorde en god defensiv jobb mot Barcelona forrige runde og begrenset tapet til 1-0. Som bortelag er Granada totalt sett i store problemer, med 0-0-4 og en målforskjell på 0-8, men forsvaret har ikke vært det største problemet. Sevilla har 1-0 mot Valencia, 2-1 mot Gijon og 2-2 mot Santander i sine tre siste hjemmekamper, og vi tror ikke de får noe gratis i dag heller. En knepen hjemmeseier ser like sannsynlig ut som en klar, og oddsen på 3,45 for at dette ender 1-0, 2-1 og så videre, blir dagens langskudd.

Dagens avslag
96. Fenerbahce - Kardemir Karabükspor H 1,20
Fenerbache topper tabellen i Tyrkia, ubeseirede etter 8 runder. Karabukspor finner vi i motstatt ende av tabellen, 0-1-3 på de fire første bortekampene og kun tre bortemål scoret. Likevel, seirene har tidvis sittet langt inne for Fenerbache, forrige hjemmekamp ble det bare 0-0 mot Samsunspor, et like svakt bortelag som Karabukspor. Fenerbache spilte også 1-1 mot Manisaspor, også den gang som favoritter på 1,20-tallet. Lavoddsere i tyrkisk superliga frister generelt lite for tiden, og 1,20 på Fenerbache holder ikke her i gården.

Dagens spill
Vi føler for å gjøre det enkelt i dag, i den grad man kan bruke et uttrykk som "enkelt" om oddsspilling. De svenske hockeymatchene dropper vi, da favorittene er lavt priset i denne serien der matchene ofte er jevne. Stoke er og blir et sterkt hjemmelag, 2,00 er nesten godt nok til spill, selv mot et godtgående Newcastle. Valget faller imidlertid på to andre objekter vi har enda større tro på.

93. Vålerenga - Fredrikstad - over 2,5 mål
Vålerenga er med i medaljekampen, og selv det gjeveste metallet er tatt, står det om en plass som gir kvalifiseringsspill til Europa League. Vålerenga viser god form for tiden, det er lenge siden de ikke scoret i løpet av 90 minutter. Etter 1-0 over Lillestrøm, 1-0 over Rosenborg, 4-1 over Brann og 3-0 over Viking, ble det tap sist med 1-2 i Ålesund.

Fredrikstad har i likhet med dagens motstander en god offensiv, men de klarer ikke holde like tett bakover. 2-0-ledelsen i Haugesund endte med tap 2-3, før de røk 0-2 for Rosenborg forrige runde. Dette ser skummelt ut for Fredrikstad, som trenger poeng for å unngå nedrykk, selv om Start tapte i går.

Begge lag må gå for seieren i dag, begge lag har angrepsspillere i form, og her tror vi på scoringer begge veier. Det har dagens motstandere gitt oss flere ganger på rad, de fem siste innbyrdes har endt 1-3, 1-3, 2-1, 1-1 og 1-2 (Fredrikstads mål siste sifre).

Vålerenga blir favoritter, men heller enn å spille H til 1,40 velger vi over 2,5 mål i kampen til 1,60.

94. FC Midtjylland - SønderjyskE
Dansk Superliga. Midtjylland kommer fra 1-1 i Køge i serien og tap 0-1 for Nordsjælland i "pokalen", cupen, slik vi tipset om på torsdag. Her spilte de faktisk ganske godt, men at de likevel taper bekrefter at Midtjylland er klart best på hjemmebane denne sesongen, der de står med 6-0-1 totalt i serien. På MCH Arena spiller de med høyt tempo og stor selvtillit. Etter et par nedslående resultater på bortebane, er det på tide med en ny hjemmeseier. Et lite bonusinsentiv for hjemmeseier er at FCM vil sette en historisk rekord med beste sesongstart noensinne, skulle de vinne i kveld.

Toppscorer Tim Janssen er tilbake fra skade, forteller trener Glen Riddersholm på klubbens hjemmeside, og han har alle mann klare til kamp. Han har tatt ut denne troppen:

Kasper Jensen, Jonas Lössl, Kolja Afriyie, Jesper Lauridsen, Martin Albrechtsen, Kristian Bak, Kristian Ipsa, Jesper Juelsgård, Adigun Salami, Mads Albæk, Danny Olsen, Jakob Poulsen, Izunna Uzochukwu, Jonas Borring, Rilwan Hassan, Jude Nworuh, Tim Janssen, Sylvester Igboun.

SønderjyskE er inne i en tyngre periode etter en grei sesongstart.

Spesielt offensivt har formen dalt, og bortsett fra en 3-1-seier borte mot bunnlaget Køge, har det vært lite å glede seg over den siste tiden. Det ble riktignok avansement i cupen på bekostning av lille Hobro, men Sønderjyske trengte ektraomganger for å avgjøre. Før det ble det 1-4 hjemme for Horsens, i en kamp også defensiven kollapset.

Lagets offensive stjerne Fabricius har ikke levert på det høye nivået han pleier. Laget er nede på en 9. plass, men det skal sies at de har fått til mer på bortebane enn hjemmebane hittil.

Det er lite skader i laget, dog har vi har ikke sett troppen i skrivende stund. Trener Lars Søndergaard drøfter noen mulige oppstillinger på klubbens hjemmeside, og det kan se ut som norske Anders Østli (f), som holder den lite attraktive rekorden for flest selvmål i en og samme sesong i Superligaen (3) starter på benken, mens Jonasson og Troest spiller i forsvaret. På topp må muligens en småskadet Fabricius vike for Bechmann eller Antipas. Lagets andre nordmann, Jarl Andre Storbæk (f), var ute med lyskeproblemer i cupkampen i midtuken.

FCM har 2-0 og 2-1 i de to siste tilsvarende, og vi tror på noe lignende i dag. De vil gjerne ha den rekorden sin, og de skal normalt løpe et formsvakt SønderjyskE i senk. Handicapseieren til 2,25 frister, men vi gjør det enkelt og spiller H til 1,40.

Vi ender dermed opp med denne dobbelen:

93. Vålerenga - Fredrikstad - over/under 2,5 mål 1,60 1,80
94. FC Midtjylland – SønderjyskE 1,40 3,65 5,30
Total odds 2,24
Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill