Nettavisen.no

Tjenester

Maten som betyr «døden» for slankekuren

Dette bør du holde deg unna.

Alt med måte heter det. Men det finnes noen drikker og matvarer som det er verdt å holde seg helt unna, spesielt dersom du ønsker å gå ned i vekt.

Det er en fordel å inneha litt kunnskap om matvarer og næringsstoffer når man skal ned i vekt. Dersom du trenger hjelp på veien er det godt å vite at den ikke er langt unna. Som medlem av Vektkonsulentene velger du den dietten som passer deg best, du får skreddersydde menyer og oppskrifter, og kan fremdeles spise deg mett på god mat. I tillegg kan du stille spørsmål direkte til eksperter innen trening og ernæring.

Er du ikke medlem? Meld deg inn i Vektkonsulentene her.

Maten du bør holde deg unna

De er fulle av fett, sukker, salt og tilsetningsstoffer. Her er fem matvarer som er «døden» for slankekuren:

Brus

Er du en «colaman» er du i trøbbel. Det er en avhengighet du absolutt vil legge fra deg, dersom du ønsker at vektnåla skal holde seg stabil eller gå nedover. En halvliter cola inneholder mer enn 200 kalorier og over 50 gram sukker. Det tilsvarer hele 25 sukkerbiter. Derfor kan det være lurt å bytte ut med lettbrus, eller aller helst vann.

Bacon

100 gram med stekt bacon inneholder den samme mengden kalorier som hele middagen du bør spise når du skal ned i vekt. Og det er kanskje ikke så rart med tanke på at 50 av de 100 grammene er fett.

Spiser du en halv pakke bacon får du i tillegg i deg en tredjedel av daglig anbefalt saltdose. Med andre ord - vil du ha kjøtt i omeletten kan det være lurt å bytte ut bacon med skinke.

Hvitt brød

Hvitt brød er rik på raske karbohydrater som fører til en real tur med berg-og-dalbanen for blodsukkeret ditt. Et stabilt blodsukker er alfa omega for forbrenningen. Velg grovt brød - bruk gjerne brødskala'n som finnes på emballasjen når du handler. Velg brødet med fire røde felter, da innholder brødet minimum 75 prosent sammalt mel og hele korn.

Potetgull

Ingen lørdag uten en pose potetgull sa du? Da visste du kanskje ikke at en stor pose med salt potetgull inneholder omtrent hele dagsbehovet ditt i kalorier?

Bytt ut potetgullet til lørdagskosen med sunnere alternativer. En superdeilig og mye sunnere snacks er en neve mandler med soyasaus, stekt 10 minutter i ovnen på 150 grader.

Sjokolade

Mange påstår de ikke kan leve uten denne godbiten. Men uansett hvor deilig det smaker, så er det ikke til å stikke under en stol at sjokolade gjerne legger seg på de minst flatterende stedene hvis du ikke er forsiktig.

Godsakene har opp til 600 kalorier per 100 gram og opp til halvparten av innholdet er sukker.

Trenger du hjelp til vektreduksjonen?

Som medlem av Vektkonsulentene kan du velge mellom ulike dietter og ferdige menyer. Ønsker du en skikkelig kickstart kan du blant annet velge dietten 5:2-kombi. Med denne dietten spiser du smart alle dager, samtidig som du faster lett to dager i uken med et inntak på totalt 500 kalorier per dag. Denne dietten skal du bare gå på i to uker, og i løpet av denne tiden kan du regne med å gå ned opp til 5 kilo.

Etter kuren kan du bruke Vektkonsulentenes kostholdsdagbok, matvaredatabase og oppskrifter til å fortsette en ny livsstil med riktig mat, for å bli kvitt de overflødige kiloene og få bedre helse.

Passer ikke 5:2-kombi for deg finnes det også andre dietter, som lavkarbo og hormondiett for kvinner over 45 år.

NÅ: Få gratis bok og spesialpris på medlemskap, spar til sammen kr 299. Klikk her!