Nettavisen.no

Tjenester

Mister du hår? Les dette!

De fleste kvinner opplever å miste hår i perioder. Slik kan du kan du styrke håret og forebygge hårtap.

Alle mister hår. Hver døgn faller i snitt 100 hår ut av hodet uten at det går ut over manken. Vi har jo flere hundre tusen å ta av, og etterveksten erstatter det som faller av.

Alle er vi «programmert» til å miste og få tynnere hår etter hvert som vi blir eldre. Men stort hårtap i ung alder er en annen historie. Som regel er det menn som utvikler viker og måne tidlig, men faktum er at kvinner også kan oppleve perioder hvor de mister unormalt mye hår.

Tre typer

Det finnes tre hovedtyper kvinnelig hårtap. Aldersbetinget hårtap er vanlig, og det inntreffer oftest i forbindelse med overgangsalderen, og mange kvinner får tynt «babyhår» når de kommer litt opp i årene. Aldersbetinget hårtap påvirkes av arveanlegg.

Synkronisert hårtap rammer gjerne yngre kvinner og kan føre til at det faller store hårdotter av hodet. Det kan skje i forbindelse med store psykiske eller fysiske påkjenninger (stress, sykdom/infeksjon, hormonforstyrrelser, medisinbruk etc.). Dessuten mister mange kvinner hår i forbindelse med svangerskap og amming.

Hvis det oppstår helt hårløse flekker på hodet, kan det skyldes en autoimmun sykdom. Det betyr at immunforsvaret oppfatter komponenter i egen organisme som fremmede og produserer antistoffer mot kroppens eget vev.

Få et godt grunnlag for sunt, fyldig og vakkert hår med produktet Nutri Hair.
Få mer informasjon her.

Oppsøk lege

Det kan være vanskelig å fastslå årsaken til unormalt håravfall. Men det kan uansett være smart oppsøke lege for å få undersøkt om det er et symptom på underliggende sykdom.

Ved synkronisert og flekkvis håravfall vil hårveksten komme tilbake i normalt gjenge etter en periode, selv om akkurat det kan være fattig trøst for den som opplever det. I vår kultur er håret en viktig del av identiteten, og når det faller ut kan det kan ut over selvbildet.

Sunn og variert kost

Naturens gang og sykdomstilstander er du ikke herre over. Men du kan gjøre mye for å gi håret best mulig vekstvilkår.

Stress er ikke bra for verken helsa eller hårkvaliteten. Strenge dietter med stort vekttap på kort tid er også uheldig. Skrekkeksempelet er kvinner (og menn) som lider av alvorlige spiseforstyrrelser. De mister mye hår fordi kroppen mangler nødvendige næringsstoffer.

Sink, B-vitaminer, jern, silisium og D-vitaminer er næringsstoffer som påvirker hårkvaliteten positivt. Disse får du i deg gjennom sunn og variert mat. Er du usikker på om du får i deg nok gjennom de faste måltidene, kan du sikre inntaket gjennom kosttilskudd.

Nutri Hair styrker håret

Kosttilskuddet Nutri Hair inneholder en unik sammensetning av ingredienser som er dokumentert gunstige for hår, hodebunn og hårrøtter.

Nutri Hair inneholder:

Vitamin B for optimal og sunn hårdannelse og -vekst.

Biotin
er et B-vitamin (vitamin b7). Inntak av biotin bidrar til økt hårvekst og normal hårdannelse.

Sink
inngår i over 200 viktige enzymprosesser i kroppen. Mineralet er viktig for cellefornyelse, arvematerialet, hormonproduksjonen og dannelse av nytt vev. I tillegg styrker sink håret, bidrar til normal hårdannelse og forebygger hårtap.


Kobber
er nødvendig i pigmenteringen av hårstrå. Pigmentering av hår gir en form for beskyttelse mot ytre påvirkninger som UV-stråling. Kobber bidrar til normal hår pigmentering og kan motvirke slitasje av håret.

I tillegg inneholder Nutri Hair tradisjonelle urter som kjerringrokk, stornesle og furuoljeekstrakt, kjent for sin gode effekt på hårkvaliteten. Med Nutri Hair kan du gi deg selv et godt grunnlag for sunt, fyldig og vakkert hår.

Bestill Nutri Hair i dag.