Nettavisen.no

Tjenester
(Thinkstock.com)

Mistet kiloene, uten slankekur

- Først fikk jeg aha-opplevelser og så forsvant kiloene, sier Ann Katrin Schille.

Flere og flere oppdager at slankekurer er kortsiktige, og ifølge kostholdsekspert Camilla Andersen er den nye trenden nå, at folk selv tar kontroll over kostholdet.

Les saken: Tiden ute for slankekurer?

Mistet mange kilo
Ann Katrin Schille er en av de som sverger til kostholdstjenesten SomeBody. Hun har vært medlem av kostholdstjenesten i flere år og har gått ned mange kilo, men hun fortsetter medlemskapet selv om vekta er på plass.

- SomeBody er genialt når vekta skal stabiliseres. Man får en glimrende oversikt over hva man spiser og hvordan matseddelen er fordelt i forhold til fett, karbohydrater og proteiner.

- Jeg har fått meg mang en aha-opplevelse, selv om jeg mener at jeg har god oversikt over hva jeg putter i munnen.

Les mer om Somebody her!

Slutt på jojoslanking

SomeBody er en kostholdstjeneste på nettet, som tar utgangspunkt i at en sunn og slank kropp, får du gjennom å holde et sunt og naturlig kosthold.

Det er ernæringsfysiolog Camilla Andersen som står bak tjenesten, som hun lanserte i 2002 under slagordet: «Kunnskap er bedre enn kurer».

Camilla Andersen ville gjøre noe med at nesten 9 av 10 som går på slankekur, legger på seg igjen. Resultatet ble www.SomeBody.no.

Kaloritungt
Ann Katrin forteller videre at hun har lært mye om kosthold på Somebody.

- Jeg har også fått stor innsikt i hva matvarer inneholder og hva som er kaloritungt. Dette er til god hjelp for meg når jeg skal spise ute, for eksempel når jeg er på ferie. Ikke minst har det lært meg å gjøre kloke valg når familiens meny skal settes sammen, sier Ann Katrin.

- Jeg har vært medlem av SomeBody i mange år og jeg har slanket meg mange kilo. Når noen av kiloene har sneket seg tilbake, så er det fullt fokus til jeg er tilbake i matchvekt igjen.

- Bestemmer selv
- SomeBody er velegnet uansett hvordan man velger å gå ned i vekt. Her bestemmer jeg selv, takket være den kunnskapen jeg får gjennom somebody-funksjonene.

I tillegg til å sjekke næringsinnholdet i alle matvarer på markedet, og bruke rangeringsfunksjonen for å finne kloke alternativ, er funksjonen «Mine oppskrifter» viktig for Ann Katrin.

- Etter hvert bygger jeg opp «Mine oppskrifter» med familiens tradisjonelle oppskrifter. Dette letter registreringsarbeidet og hjelper meg med å balansere sammensetningen i menyene, ikke minst i forhold til at alle skal få i seg nok langsomme karbohydrater, proteiner og grønnsaker.

Ansvar for barna
- SomeBody skulle vært støttet av det offentlige. I en verden der tilgangen på mat er stor, og der man kan bli hønseforvirret av motstridende påstander om hva som sunt og hva som ikke er det, må hver enkelt finne ut hva man tror på, og handle ut i fra det. Som foreldre har man også ansvar for hva barna putter i munnen.

- For alle
- SomeBody er ikke bare for slankere, men et viktig redskap for alle som ønsker bevissthet rundt eget og familiens kosthold. Jeg støtter medlemmet som en gang sa: Jeg har lett, men det finnes ikke noe bedre enn SomeBody!

Vil du vite mer? Les mer om kostholdskalkulatoren Somebody her!

Spar penger!
Som medlem av Nettavisens fordelsklubb, Norgespasset, får du abonnement på SomeBody til rabattert pris.

Les mer her