Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Rune Stoltz Bertinussen (Scanpix)

Molde befester tabelltoppen

Helnorsk tippekupong søndag og vi jakter ny tolver

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Ingen opptur for Start

Oddstips 2: Vålerenga får trøbbel i nord
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener

Søndagens tippekupong er helnorsk da både Tippeligaen og Adeccoligaen er i gang igjen etter en kort sommerferie.

Tippetipsene sitter bra om dagen. På midtukekupongen torsdag ble det tolv rette, og på lørdagskupongen ble det tolv elleve. Dessverre hadde vi HB på kampen mellom Vindbjart og Nest-Sotra (endte 2-2). I kveld jakter vi nye premier. Bonuspotten vokser og det ligger 2,7 millioner kroner i potten nå.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Tromsø - Vålerenga
Lagene møttes som kjent i en utsatt Tippeligakamp sist søndag på Ullevål. I en svært jevnspilt kamp, der undertegnede synes Tromsø var best seiret Oslo-laget 2-0. Begge lagene var også i aksjon i Europa League-kvalifisering i midtuken der Tromsø kom klart best fra det med sterke 1-1 borte mot ungarske Paks. Hjemme på Alfheim står Tromsø med fine 6-2-0. Var i ferd med å få sitt første tap på Alfheim i siste hjemmekamp, men en sterk opphenting berget ett poeng.

Vålerenga sliter fortsatt med å finne flyten i spillet sitt. Skuffet stort hjemme mot armenske Mika i Europa League-kvalik med kun å vinne 1-0, og har et vrient utgangspunkt før returmøtet. Vant 2-0 hjemme mot Tromsø sist søndag uten å være i nærheten av å overbevise. Søndag må både Stefan Strandberg (midtstopper) og Mohammed Fellah (midtbane) sone karantene, en svekkelse for Vålerenga det.

Tromsø må fortsatt unnvære Mika Koppinen og Sigurd Rushfeldt, mens førstekeeper Marcus Sahlman trolig er tilbake etter å ha måttet forlate banen sist helg. Det står 4-0-0 i de fire siste tilsvarende oppgjørene på Alfheim, og vi har svært god tro på at "Gutan" tar den femte strake her mot et svekket og middelmådig Vålerenga. H.

2. Molde - FK Haugesund
Serieleder Molde valgte altså å selge toppscorer Pape Pate Diouf til FC København, men Molde-trener Ole Gunnar Solskjær har en bred tropp og vi tror ikke nødvendigvis dette svekker Molde veldig. Doiuf har levert variable prestasjoner under sin Molde-karriere og kanskje får dette Davy Claude Angan til å blomstre ytterligere. Molde står med 29 poeng etter 15 spilte kamper og har tre poengs ledelse til Tromsø (en kamp mindre spilt) og Brann (samme antall kamper). Hjemme på Aker stadion har Molde 5-1-1, tapet kom mot Rosenborg. Nå er de fire siste hjemmekampene vunnet, og bortsett fra feilskjæret borte mot Odd tredje sist, står Molde med fem seire på sine seks siste kamper.

Skaderammede Haugesund opplever bedring på skadefronten nå, og har med tanke på de store skadeproblemene levert en bra vårsesong med tiendeplass og 20 poeng. Har dog bortsett fra en sensasjonell seier på Lerkendal borte mot Rosenborg, tapt de seks øvrige bortekampene. Slo riktignok Molde oppsiktsvekkende 5-0 hjemme i Haugesund i vår, men det var en av de dagene der hjemmelaget scoret på alt.

Det endte 2-1 til Molde i tilsvarende oppgjør i fjor, og selv om Haugesunds spisspar Thomas Sørum og Nikola Djurdjic er i stand til å skape problemer for de fleste, tror vi bortesvake Haugesund går på sitt sjuende nederlag på bortebane her. H.

3. Stabæk - Rosenborg
Prestisjeoppgjør der Rosenborg blir merkelig stor favoritt. Stabæk har riktignok levert en svært ustabil vårsesong, og spesielt hjemme i Telenor Arena har det kladdet mye for Bærumslaget med svake 2-0-4. Hjemmetap for antatt svake bortelag som Sogndal og Aalesund er ikke imponerende. Borte har Stabæk sterke 4-2-2, selv om det ble tap i Bergen sist. Mannskapsmessig er det ingen problemer for Jørgen Lennartsons mannskap, så får vi se om Veigar Pall Gunnarsson har hodet på rett plass, all den tid det spekuleres i overgang både til Vålerenga og Rosenborg for islendingen.

Rosenborg finner fortsatt ikke seg selv, selv om de vant 2-0 hjemme mot Strømsgodset sist lørdag i en svak kamp. Vant 4-0 hjemme mot Sarpsborg i kampen før, men heller ikke i den kampen var det noen blendende forestilling fra trønderne. Noen spillere er usikre, men Rade Prica er tilbake. Borte står Rosenborg med middelmådige 2-3-2.

Det står 2-4-2 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene og søndagens oppgjør ser helt åpent ut på forhånd og dermed er vi "tvunget" til å bruke alle tegn. HUB.

4. Strømsgodset - Start
Ronny Deilas høytflyvende unggutter har og drammenserne har ikke bedre enn 1-1-3 på sine fem siste seriekamper. Men det skal tillegges at tre av disse kampene har gått på fremmed gress og Godset har som kjent sin klare styrke hjemme på Marienlyst. Kun Molde har reist herfra med tre poeng, statistikken totalt hjemme viser knallsterke 6-1-1. Ronny Deila kan mønstre en helt skadefri tropp.

Bergenseren Knut Tørum er erstattet med hardhausen Mons Ivar Mjelde som trener i Start som ligger utsatt til etter at sørlendingene kun har kapret fem poeng på sine elleve siste tippeligakamper. Burde vunnet hjemme mot Sogndal i siste kamp før ferien, men måtte nøye seg med 1-1. Sesongåpnet med en solid 2-0 seier borte mot Odd i mars, de seks neste bortekampene har gitt null poeng. Viktige spillere som Jesper Mathisen og Mads Stokkelien er begge ute med skader, det samme gjelder Olufemi Oladapo. Amin Nouri (hentet på lån fra Vålerenga) kan bli spilleklar til søndagens kamp.

Det står 4-3-0 på de sju siste tilsvarende kampene, og vi tror ikke Mjelde får gjort mirakler på så kort tid og fraværet av Jesper Mathisen er uansett merkbart. H.

5. Viking - Aalesund
Etter to strake trepoengere mot henholdvis Brann hjemme (3-0) og Stabæk borte (1-0), ble det kun to poeng for siddisene i de tre siste kampene før sommerpausen og Åge Hareides menn er fortsatt tungt involvert i nedrykksstriden og dersom Sogndal vinner sin hjemmekamp mot Sarpsborg risikerer Viking å ligge nederst med tap for Aalesund. Nå er i det minste skadesituasjonen vesentlig forbedret og Tommy Knarvik går trolig rett inn i startoppstillingen søndag. I følge Rogalands avis starter Viking med følgende elleve søndag: Rune Almenning Jarstein - Christian Landu Landu, Johan Lædre Bjørdal, Indridi Sigurdsson, Trond Erik Bertelsen - Yann-Erik de Lanlay, Valon Berisha, King Gyan, Birkir Bjarnason, Tommy Knarvik - Erik Nevland

Siste: Christian Landu Landu ble skadet på trening fredag og kan ikke spille søndag.

Aalesund gjorde en klart godkjent kamp borte mot Ferencvaros i Europa League-kvaliken torsdag og med 1-2 tap er det fullt mulig med avansement til neste kvalikrunde for Kjetil Rekdals menn. Femteplass i Tippeligaen halvveis og en klart godkjent første del av sesongen for Aalesund. Meget viktige Michael Barrantes returnerer etter karantene, mens Demar Phillips ikke rekker kampen søndag. Jonathan Parr er på vei til Crystal Palace, men spiller uansett kveldens kamp.

Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende i Stavanger. Tøft kampprogram for Aalesund om dagen og torsdag venter en viktig returkamp mot Ferencvaros. Vi tror ikke Viking taper, men utelukker ikke poengdeling. HU

6. Alta - Mjøndalen
Meget viktig oppgjør mellom de to lagene som ligger over nedrykksstreken. Hjemmelaget Alta ligger på tolvteplass og kun bedre målforskjell enn Strømmen holder laget over streken. På den annen side er det kun tre poeng opp til Bryne på sjetteplass i den rekordjevne Adeccoligaen. Både Sega Ngom og Aleksandar Vasilev har feriert i sine respektive hjemland og var først tilbake i Alta onsdag og torsdag. Sistnevnte kom for sent tilbake til Norge og kan bli vraket søndag. Bortsett fra dette er det kun Jan Egil Brekke som er på skadelisten for hjemmelaget som avsluttet med 0-3-2 på sine fem siste kamper før sommerferien og sårt trenger trepoengere igjen.

Heller ikke Mjøndalen har vist særlig til form den siste tiden, og 1-3-3 på de siste sju før ferien lukter det nedrykk av. Svake 1-3-3 på fremmed gress. Mannskapsmessig ser det bortsett fra et par langtidsskader greit ut for Vegard Hansens mannskap.

Det står 3-0-0 i favør hjemmelaget i de tre siste tilsvarende innbyrdes og meget sterke 5-1-0 i lagenes seks siste møter uansett bane. Nå er det dags for at hjemmelaget kommer på vinnersporet igjen i Finnmarkshallen. H.

7. Bodø/Glimt - Nybergsund
Etter solide 5-1-1 på sine sju siste kamper, kom det et skuffende tilbakeslag for Glimt da de tapte siste kamp før pausen med 0-2 borte for bunnlaget Randaberg. Er på åttendeplass når serien er nesten halvspilt med sine nitten poeng. Har dermed seks poeng opp til Ham-Kam på direkte opprykk og to poeng ned til Strømmen på nedrykksplass. Hjemme i Bodø er Glimt ubeseiret, men tre poengdelinger gjør at seks poeng er tapt (3-3-0). Erlend Robertsen (a) soner karantene søndag, mens det er en viss usikkerhet rundt Anders Karlsen (mb) og Michael Haukås (mb). Ruben Imingen er langtidsskadd.

Nybergsund er med sine femten poeng tredje sist og må heve seg i høstsesongen for å overleve. Fjorten av poengene er kommet hjemme i Trysil. På reise har Nybergsund kun kapret ett fattig poeng (0-1-5). Kun ett poeng ble erobret på de fire siste kampene før ferien. Tobias Johansson må sone karantene søndag.

Hjemmesterke Glimt mot meget bortesvake Nybergsund. Det ser ut som en grei hjemmeseier, tilsvarende oppgjør i fjor ble for øvrig vunnet med 5-0 av Bodø/Glimt. H.

8. Ham-Kam - Sandnes Ulf
Med 7-1-0 på de åtte siste vårkampene er hederskronte Ham-Kam på opprykksplass når andre del av sesongen sparkes i gang søndag. Etter sju strake seire måtte hamarsingene nøye seg med uavgjort i lokalderbyet mot Kongsvinger på Gjemselund for fjorten dager siden. Hjemme på Briskeby tapte Ham-Kam sine to første kamper, de fire siste er alle vunnet, slik at totalen på Briskeby er 4-0-2. Viktige Thomas Lehne Olsen (a) blir ute noen uker til, det kan gi plass til Pål Kirkevold i startoppstillingen. For øvrig er det får skader i Hamar-laget.

Etter å ha tapt seks av sine åtte første seriekamper, ble det spekulert om trener Asle Andersen var rett mann for bortelaget. Den diskusjonen er ikke noe tema lenger da rogalendingene avsluttet vårsesongen med seks strake seire og dermed er Sandnes Ulf på fjerdeplass, kun ett poeng bak Ham-Kam. Nå skal det tillegges at fire av disse seirene er kommet hjemme i Sandnes, men samtidig kom en en borteseirene mot serieleder Ranheim (det er fortsatt Ranheims eneste tap). Ergo er det liten tvil om kapasiteten til Sandnes-Ulf. Søndag må Kenneth Sola (f) sone karantene, for øvrig er det ingen skader i mannskapet.

Toppoppgjør på Briskeby dette og vi klarer ikke å skille lagene og garderer med alle tegn. HUB.

9. Hønefoss - Kongsvinger
Fjorårets nedrykkslag fra Tippeligaen har vel kanskje ikke helt innfridd denne sesongen, men det er tross alt svært tett og jevnt i årets Addeccoliga, så det skal ikke mange trepoengere til før hele bildet er snudd på hodet.

Hønefoss avsluttet vårsesongen med 4-1-1 på sine seks siste kamper og har kun fem poeng opp til ledende Ranheim og kun tre poeng til Ham-Kam på den andre opprykksplassen. Hjemme på Hønefoss viser statistikken 4-1-2. Helge Haugen returnerer etter karantene søndag, nå må imidlertid Paul Obifuele (mb) sone.

Kongsvinger har vært veldig variable og også sølt bort poeng hjemme på Gjemselunden. Ledet tre ganger hjemme mot Ranheim, og ledet 3-1 kvarteret før slutt mot Hamkam sist, men måtte nøye seg med 3-3 og ett poeng i begge de kampene. Sterk borteseier mot Bryne i siste bortekamp (2-0), ellers viser bortestatsen svake 2-0-5. Er med sine nitten poeng kun to poeng klar av nederykksstreken. Bortsett fra langtidsskadde Kai Olav Ryen (a) er det lite problemer hos Kongsvinger.

Snodige 3-0-4 på de sju siste tilsvarende oppgjørene og med viktige Obifuele ute for hjemmelaget utelukker vi ikke Kongsvinger her. HB.

10. Løv-Ham - Randaberg
Trøstesløs første del av sesongen for økonomisk kriserammede Løv-Ham som kun har fem poeng etter nær halvspilt serie og dermed er det 12 poeng opp til sikker plass. Seks strake tap før ferien, og situasjonen blir ikke bedre av at kaptein Erlend Storesund (md) fortsatt er skadd. I tillegg må rutinerte og gode Bjørn Dahl (eks Brann) sone karantene søndag. Eneste seieren kom hjemme mot Strømmen i femte serierunde. Hadde riktignok Sandefjord i kne borte sist, men tapte tilslutt 1-2.

Randaberg åpnet enda svakere, men med seieren over Bodø/Glimt i siste kamp før ferien har Randaberg kommet seg opp i ni poeng, og med åtte poeng opp til streken er det fremdeles håp. Bjarte Lunde Aarsheim har meldt seg til tjeneste igjen, og 36-åringen duger nok fortsatt. Noen spillere er ute på ubestemt tid. Har foreløpig kun kapret ett poeng på sju forsøk borte.

Ingen av lagene er tjent med uavgjort, her er det kun tre poeng som gjelder og kanskje kan bergenslaget ta sin andre seier for sesongen mot meget bortesvake Randaberg. HB.

11. Ranheim - Asker
Overraskende nok er det Ranheim som leder Adeccoligaen etter fjorten spilte serierunder. Overraskende fordi Ranheim mistet viktige spillere før denne sesongen, men Aasmund Bjørkan har åpenbart gjort en strålende jobb med bydelslaget fra Trondheim som gjennomførte en vårsesomg med kun et tap (hjemme mot Sandnes Ulf fjerde sist). Tok deretter tre strake trepoengere før sommerpausen og har 4-2-1 hjemme i Trondheim. Søndag må Brede Moe (f) sone karantene.

Asker falt litt av mot slutten av vårsesongen etter en oppløftende start og hadde ikke bedre enn 1-1-3 på sine fem siste seriekamper før den korte ferien. Ligger likevel på en fin sjuendeplass og har kun seks poeng opp til ledende Ranheim. Har vært tilnærmet like bra borte som hjemme (elleve poeng tatt borte). Den gode islandske spissen Atli Heimisson er skadet, og da er det opp til Jan Banan Tømmernes å levere varene.

Hjemmelaget blir forholdvis stor favoritt her, men vi utelukker ikke helt at Asker kan få med seg poeng sørover. HU.

12. Strømmen - Sandefjord
Med fattige tre poeng på de seks siste kampene før ferieen (0-3-3) er Strømmen fjerde sist når andre halvdel av sesongen sparkes i gang søndag ettermiddag. Har ikke tatt mer enn åtte av sine sytten poeng hjemme (2-2-2) og må forbedre hjemmestatistikken om laget skal overleve. Nicolai Djupesland (mb) soner karantene søndag.

For opprykksfavoritt Sandefjord har det vært en svært skuffende vårsesong og med sine atten poeng er sandefjord kun ett poeng klar av nedrykksstreken. Måtte slite i det lengste sist hjemme mot bunnlaget Løv-Ham, og 2-1 seieren var ikke overbevisende. Har ikke bedre enn 2-1-3 etter at Arne Sandstø overtok som trener og det spørs om dette Sandefjord-laget er godt nok for opprykk. Gode Espen Nystuen (f) soner sin andre av to kampers karantene etter sin utvisning 26. juni. Ellers er det kun langtidsskadde Samir Saric (a) som mangler. Borte har Sandefjord svake 1-1-4, eneste seieren kom mot Asker.

Vidåpent oppgjør dette og helgardering synes som eneste utvei. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 17.07.2011 17:55
1. Tromsø - Vålerenga H
2. Molde - Haugesund H
3. Stabæk - Rosenborg H U B
4. Strømsgodset - Start H
5. Viking - Aalesund H U
6. Alta - Mjøndalen H
7. Bodø/Glimt - Nybergsund IL-T H
8. HamKam - Sandnes Ulf H U
9. Hønefoss BK - Kongsvinger H
10. Løv-Ham - Randaberg H B
11. Ranheim - Asker H U
12. Strømmen - Sandefjord U B

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 17.07.2011 17:55
1. Tromsø - Vålerenga H
2. Molde - Haugesund H
3. Stabæk - Rosenborg H U B
4. Strømsgodset - Start H
5. Viking - Aalesund H U
6. Alta - Mjøndalen H
7. Bodø/Glimt - Nybergsund IL-T H
8. HamKam - Sandnes Ulf H U B
9. Hønefoss BK - Kongsvinger H B
10. Løv-Ham - Randaberg H B
11. Ranheim - Asker H U
12. Strømmen - Sandefjord H U B

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill