Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)

Moldskred med for AGF

Etter mye trøbbel på vårparten er Ulsteinvikingen skadefri. Vi tror på AGF i fredagens oddstips.

Sportspills meny fredag:
V65 Jarlsberg fredag: Jackpot og Viking
V75 Jarlsberg lørdag: Vi tror på dansk dynamitt

Langoddsen innleder med duell-objekter til Tour de France fra klokken 11.00, før fotballen tar over. Lillestrøm møter Tromsø her hjemme, og i Danmark innleder AGF og AaB en ny sesong av Superligaen. Øvrige objeker er hentet fra Sveits, Finland, Irland, Island og Brasil. I tillegg spiller håndballjentene privatkamp mot Danmark.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
8. Lillestrøm - Tromsø H 2,85

Det er ikke helt enkelt å bli klok på Lillestrøm for tiden, men faktum er at de scoret noen nydelige mål og vant bortekampen i Fredrikstad 4-3 sist mandag. I dag er motstanderen Tromsø, som sjelden viser den samme tryggheten borte som hjemme. Vi ser ikke bort fra at Lillestrøm tar 3 nye poeng på Åråsen og 2,85 for at det skjer er verdt noen kroner.

Dagens avslag
13. Servette FC - FC Basel B 1,65

Denne kampen innleder en ny sesong i sveitsisk Super League. At vi nå får 1,65 på laget som tapte 1-2 her sist de var på besøk, er under forventning. Servette er ikke noe dårlig lag, de ble nummer 4 forrige sesong, har store ambisjoner og kan godt ta poeng hjemme i premieren. Basel vant ligaen i Sveits forrige sesong, men de tok bare 2 poeng på de tre første bortekampene.

Dagens spill
Vi finner strengt tatt bare to fristelser på dagens program, og da er saken grei. Vi ser til Danmark og Irland for dagens spill.

6. AGF - AaB
Dansk Superliga, 1. runde. Denne kampen innleder 2012/13-sesongen i Danmark. Resten av kampene spilles lørdag, søndag og mandag.

AGF var tilbake i det gode selskap forrige sesong, etter en kjapp tur nedom 1. divisjon. De endte på en godkjent 5. plass etter å ha tatt 24 poeng både hjemme og borte. Høy innsats og seriøs jobbing over hele banen var opskriften som ga poeng for Peter Sørensens mannskap, samt at lagets enkelte klassespillere som for eksempel Graulund, var god den tiden han var skadefri. Det første tapet i Århus kom ikke før i spillerunde 16 forrige sesong, og det var slett ikke morsomt å være bortelag på NRGi Park i fjor høst.

Denne sesongen skal AGF delta i kvalifiseringsspill til Europa League, de møter Dila Gori fra Georgia førstkommende torsdag, på dagens bane. AGF har store ambisjoner om å komme langt i turneringen, derfor har de forberedt seg ekstra godt og trent mer enn de ellers ville gjort denne sommeren. Veteranspissen Graulund på snart 36 år skal nå ha bedre kondis enn på lenge, etter et spesielt treningsopplegg. I tillegg er Tippeliga-kjenningen Morten Moldskred og georgeren David Devdariani skadefrie og fit for fight. Klubben har beholdt de aller fleste som spilte forrige sesong og dette er dagens tropp:

Rasmussen, Ousager, Sorin, Håland, Kirkeskov, Kure, Jönsson, Eckersley, Petersen, Nørregaard, Jørgensen, Akharraz, Sloth, Berg, Devdariani, Egbedi, Johannsson, Graulund, Moldskred, Skhirtladze.

AaB ble nummer 7 forrige sesong og stoppet på moderate 3-7-7 på bortebane. Troppen er ikke styrket, snarere noe svekket og spesielt offensivt kan det se tynt ut, mener danske eksperter. På papiret ligner AaB et lag som vil score lite og slippe inn lite, for defensivt renges de som rimelig sterke. Dog slapp de inn 48 mål på 33 kamper forrige sesong, og de har faktisk scoret en del i treningskamper denne sommeren, så det blir spennende å se hva som skjer nå når alvoret begynner.

Hovedtrener Kent Nielsen mangler Kayke (a) og Nicolaj Thomsen (m) med skader, mens Lasse Nielsen (f) er suspendert. Dagens tropp ser slik ut:

Larsen, Kristensen, Ahlmann, Petersen, Due, Würtz, Augustinussen, Curth, Helenius, Wichmann, Bøgelund, Kusk, Andersen, Dalsgaard, Gotfredsen, Christensen, Thelander, Toft.

Det eneste argumentet mot spill på dette objektet må være at det er åpningskamp. Vi forventer imidlertid mye av AGF, og når det rapporteres om en god og solid oppkjøring og de stiller sterkt, frister 1,90 på H.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

24. Wexford Youths - Longford Town
Irsk 1. divisjon. Wexford viser svak form med 0-1-4 på sine fem siste spilte og en målforskjell på 4-13 i disse. De spilte 2-2 borte mot bunnlaget Salthill Devon (SD Galway FC) forrige runde. Wexford startet sesongen sterkt og har fortsatt habile 4-0-4 på hjemmebane, men formen har fått en skikkelig knekk. De er nå nummer 5 av 8 lag i divisjon.

Manager Shane Keegan forteller i et intervju på klubbens nettside at de spiller med samme strategi og tropp nå som på starten av seosngen, da de vant kamper, og at det kun er små marginer som gjør at poengene har uteblitt i sommer. Det skal ikke være snakk om skadeproblemer, men én sentral spiller er suspendert.

Longford Town kjemper om opprykk og topper tabellen, to poeng foran Limerick. Kun 1. plassen gir direkte opprykk. Formen er grei med 3-1-1 på de fem siste, der tapet kom for nettopp utfordreren Limerick, mens det ble 0-0 hjemme mot habile Athlone Town, de lokale rivalene, forrige helg, etter total dominans kampen gjennom. I dag bør Longford vinne igjen, det var en liten smell at de ikke klarte å øke forspranget til Limerick forrige runde. Det gir selvtillit at de er divisjonens sterkeste bortelag (7-1-0 totalt).

Ingen nye skader eller karantenegivende kort forrige kamp, ifølge rapporten på Longfords hjemmeside.

De fem siste innbyrdes oppgjør viser 5-0-0 fordel Longford Town.

Hjemmelagets manager forteller at de har spilt jevnt med Longford ved de to siste anledningene, og bare tapt knepent begge ganger. Men dersom Longford spiller opp mot sitt beste, er det lite man kan gjøre med dem, fortsetter han. Vi tror Longford stiller meget skjerpet i kveld etter at effektiviteten sviktet litt forrige runde, og tar med seg alle poengene fra Ferrycarrig Park. Borteseier til 1,55 gir oss en fredagsdobbel til 2,95. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.25.

6. AGF - AaB 1,90 3,00 3,15
24. Wexford Youths - Longford Town 3,55 3,10 1,55

Total odds 2,95

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill