Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Cornelius Poppe /SCANPIX

Moss kjemper for sin eksistens

Og da må de vinne hjemme mot Mjøndalen søndag. Sjekk søndagens første oddstips.

Med formidable 94 objekter er nok å ta fatt i på søndagens langoddsprogram.
Det er kamper fra alle de store ligaene i Europa, og selvsagt spennende kamper i både Tippeligaen og Adeccoligaen. Programmet søndag er vesentlig mer interessant enn det var på lørdag og det finnes flere interessante spill. Vi startet med kampene som har spillestopp på ettermiddagen.

Øvrige tips søndag:
Tippeligaen: Full oversikt over skader og karantener

Sjekk også: Lesernes oddstips søndag
Tippetips: Sikrer RBK ligagull og 12 rette?
Trav Bergen: En hjemvendt banker

I Adeccoligaen er det fortsatt mange lag som er involvert i nedrykkstriden og med bare tre serierunder igjen, begynner det å bli viktig å skaffe seg trepoengere.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Moss er et av lagene som sitter med begge beina dypt nede i nedrykkstriden. Det er fortsatt fire poeng opp til sikker plass for Østfold-laget, selv om laget endelig vant igjen sist helg (2-0 hjemme mot Strømmen). Det var nok en voldsom oppmuntring for mossingene etter seks strake tap. Hjemme på Melløs har det aldeles ikke gått på skinner denne sesongen med 4-1-7. På skadefronten må laget unnvære Halvard Lien Simonsen (ble skadet mot Strømmen sist), mens Vegard Edelsteen returnerer etter å ha vært ute mot Strømmen. Altså tilnærmet status quo. Moss møter Bodø/Glimt (borte) og Follo (hjemme) i sine to siste, og må trolig ha mer enn seks poeng på disse tre kampene.

Mjøndalen har med fire seire på sine fem siste siste seriekamper tatt et godt steg bort fra nedrykk, men fortsatt er laget bare tre poeng over streken der i øyeblikket Tromsdalen ligger med sine 28 poeng. Også Bryne og Sandnes/Ulf som ligger først over streken har 28 poeng, så det er altså lag mellom Mjøndalen og Tromsdalen. Ved siden av dagens bortekamp mot Moss, har Mjøndalen igjen Follo (borte) og Nybergsund (hjemme) i sine to siste. Meget viktige Erik Midtgarden soner karantene i ettermiddag og forsvarsspilleren Graham Dugani ble skadet sist mot Tromsdalen og er heller ikke med i ettermiddag.

OBS! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Moss vant vårens oppgjør på Nedre Eiker 3-1 og vi tror mossingene skjønner alvoret i ettermiddag og skaffer seg tre livsviktige poeng. Det er tunge fravær i Mjøndalen og selv om formen har vært veldig bra i det siste, er dette en svært tøff bortekamp. Hjemmeseieren betales med 2,35, men kan ikke spilles som singel og vi må kombinere.

Vi valgte til slutt å kombinere med hjemmesterke Lecce mot Brescia. Lecce fikk så hatten passet borte mot Juventus sist (tap 0-4), men man skal huske på at det var mot et Juventus som for alvor er i ferd med å finne formen. Lecce har så godt som ingen skadeproblemer og er et veldig typisk hjemmelag. For bortelaget Brescia har en fin start som nyopprykket, nå blitt etterfulgt av tre strake tap. Den viktige playmakeren Diamanti mangler fortsatt for bortelaget og vi kjøper H'en i kamp 26 til fine 2,20 i odds. Det innebærer at vi får en svært godt betalt dobbel som tidlig ettermiddagsmoro.

Totaloddsen på denne dobbelen er 5,17 og vår innsats er 100 kroner
Spilleforslag 1 søndag:
Kamp 15 Moss - Mjøndalen 2,35 3,10 2,35
kamp 26 Lecce - Brescia 2,20 2,70 2,85
Her kan du levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Øvrige vurderinger søndag:
- Vi var veldig lenge inne på å spille Manchester City hjemme mot Arsenal. City har for alvor fått opp dampen og har allerede banket Liverpool hjemme og slått Chelsea hjemme denne sesongen. Har slått Arsenal hjemme de siste to sesongene, og selv om Arsenal fortsetter å imponere i Champions League, tror vi City tar en ny hjemmeseier i ettermiddag til 2,25 i odds.
- Svært viktige Pellisier er trolig ute for Chievo i ettermiddag hjemme mot Cesena. Så lenge den usikkerheten råder, dropper vi spille på denne. Ellers hadde dette vært et godt spille søndag og for all del Chievo er fortsatt favoritt.
- Oddstippernes verste fiiende i Italia Udinese synes veldig godt betalt hjemme mot Palermo. Men merk at Palermo har vunnet to av sine tre bortekamper hittil, og 0-3 tapet mot CSKA Moskva er det ingen grunn til å legge vekt på.
- Lyon er i form og kan muligens prøves med handicap borte mot meget svake Arles i kamp 43. Tomålsseier eller mer for Lyon betales med 2,40 og Arles har røket 0-3 og 0-4 i sine to seneste hjemmekamper.
- Vi tror på topp sjanse for en av Tippeligaens største skuffelser Viking hjemme mot Aalesund. Svært viktige og gode Johan Arneng soner karantene for bortelaget, og nå er det vel på tide at Åge Hareides menn viser seg frem. Kanskje den grådige varianten (handicapspill) også kan prøves her. 2,60 er oddsen for at Nevland & co får fart på målproduksjonen.
- Fenerbache (som vi har omtalt på Sportspill tidligere) har for alvor fått opp dampen i Tyrkia, og Galatasaray (som nå skal trenes av Hagi) har fått juling her fem år på rappen. 1,60 er litt lavt, men den står trolig.
- I Spania finnes det lite spennende i dag, og 1,60 på Sevilla hjemme mot Athletic Bilbao er det lett å droppe.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill