Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Norsk Tipping

Møt 14 lottomillionærer

Er det noen nybakte millionærer i dine hjemtrakter?

Årets Lottofestival er akkurat avsluttet, og de siste to ukene ble 14 nordmenn overrasket av Norsk Tipping og P4 med nyheten om at de var blitt millionærer.

Som nettpartner for Lottofestivalen presenterer Nettavisen her alle de 14 vinnerne.

Lever Lotto-kupongen på mobilen

Nr 14: Mer enn en bryllupsgave
Ruth Aslaug Laastad satt hjemme i Bergen og trodde hun skulle ta i mot en gave til sønnens bryllup.

Det hele startet med en telefon hjem til Ruth lørdag formiddag. Det var P4-reporter Mette Hartmann som ringte, men hun utga seg for å være en helt annen person, nemlig en tidligere klassekamerat av Ruths sønn, som skal gifte seg om ikke lenge. Derfor ville hun gjerne levere en gave og lurte på om ikke Ruth kunne holde seg hjemme slik at hun kunne få levert den.

En stund etter ringte det på døren. Der sto det en mann som lurte på om det var her det skulle leveres en bryllupsgave.

- Men dette er ikke noen bryllupsgave. Du snakket tidligere i dag med P4-reporter Mette Hartmann, og jeg heter Tony Ågotnes og jobber også i P4, sa mannen og overrakte kofferten til Ruth.

Hun åpnet kofferten, og da kom hylet!

- Å, gubbennoa, dette hadde jeg ikke ventet meg, jublet hun.

Spill Lotto på nett? Klikk her for å bestille kortleser (gratis)

Nr 13: Shoppingen utsatt
Den 13. vinneren, 65 år gamle Grethe Sandberg fra Buvika i Skaun kommune, er ofte på hytta i Lofjorden i Nord-Trøndelag. Og da hender det hun stikker innom Mix på Maneten kjøpesenter i Levanger og spiller Lotto.

Det gjorde hun forleden, og dermed fikk hun overraskende besøk av P4 og Norsk Tipping fredag formiddag. Da var hun fortsatt på hytta og hadde avtalt med mannen Alf at de skulle dra til Levanger på fredagshandel.

Men det hun ikke visste var at Lottofestivalens utsendte hadde alliert seg med Alf, og som derfor lot som han hadde vondt i magen og ikke kunne dra. Derfor satt Grethe i stua og nøt en stille formiddagsstund da det plutselig banket på døra.

Inn kom to svære karer, den ene med kamera – den andre med en koffert prydet med bilder av lottokuler.

Reaksjonen var som ventet: Øredøvende taushet. Forvirring. Stigende forventning. Og fortsettelsen ble som vanlig. Vantro.

- Dette er jo helt utrolig. Jeg spiller Lotto og håper naturligvis på å vinne, men tror det egentlig ikke, sa den glade vinneren.

Nederst i artikkelen kan du lese hvordan du spiller Lotto og Tipping på nett og mobilen.

Nr 12: - Dette trur æ itj’no på!
For andre dag på rad bega millionkoffert-teamet til Norsk Tipping og P4 seg til Nord-Trøndelag. Onsdag var de i Leksvik kommune på Fosen, men torsdag gikk turen rett østover fra Værnes lufthavn.

På gården Buan, langt inne i Forradalen i Stjørdal kommune, bor nemlig Ingeborg Beitland sammen med mannen Ole Birger.

Teamet fra Norsk Tipping og P4 allierte seg med døtrene Ragnhild, Eva og Berit, samt svigersønn Ole Kristian Vold og ikke minst barnebarna Marit Kristine, Lars Johan og Håkon. Ingeborg og Ole Birger ble en smule overrasket da selskapet svingte inn på tunet, og bildet ble ikke mindre uklart da teamet satte i gang.

Ingeborg var overbevist om at dette var noe tøys døtrene hadde funnet på i forbindelse med at hun fylte 70 år i sommer.

- Nei, nei, dette trur æ itj’no på, sa hun, og ville ikke la seg overbevise.

Men gjestene på tunet ga seg ikke, og etter hvert begynte det å gå opp for mormoren at dette slett ikke var tull – hun var akkurat blitt Lotto-millionær. Da gikk stemningen i taket, og Ingeborg og husbonden jublet og lo om kapp.

- Nå håper jeg vi kan pusse opp badet – og bytter ytterdør. Det er min umiddelbare drøm, lo den glade vinneren, som ble behørig gratulert.

- Vi er så glad for at mormor vant denne premien, den har’a virkelig fortjent, jublet barnebarna Marit Kristine, Lars Johan og Håkon.

Nr 11: Penger til huset
- Nå skal det bli skikkelig fart på husprosjektet, lo Olav Thorsø fra Vanvikan i Nord-Trøndelag da han åpnet både millionkofferten og latterdøra på vid gap.

Huset, eller hytta som det også kan kalles, ligger i skauen ved Vanvikan. Oppussingen, eller restaureringen, er blitt Olavs prosjekt på hans eldre dager.

I en alder av 75 år sages og snekres det for fullt. Med 1 million kroner i premie fra Lottofestivalen blir det enda mer.

- Ja, dette kommer godt med til husprosjektet vårt. Målet er at vi skal få huset i stand i en slags tyrolerstil, men jeg skal gjøre det sjøl, forklarte han overfor norsk-tipping.no.

Vi i denne sammenheng er Olav og katta. Kjerring og unger er det ikke blitt på den gamle ungkaren.

Olav var i full gang med dagens økt på huset da Norsk Tippings og P4s millionærteam dukket opp mellom trærne. Det er neppe noen overdrivelse å si at han ble overrasket, men først og fremst syntes Olav det var fryktelige morsomt. Han lo så hele den 75 år gamle ristet da han ble presentert for Lotto-kofferten og så hva som var inni den.

- Jeg spiller Lotto og Viking Lotto fast og har vel vunnet snart 100 premier. Men bare småtteri sjølsagt – fram til nå, jublet leksværingen, som når han skal koble av fra husprosjektet tar seg en tur på bingo i Rissa.

Nr 10: Uvanlig dag på jobben
For Pål Børing (44) fra Stabekk i Bærum, som til daglig i jobber Norsk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning, ble dette en tirsdag litt utenom det vanlige.

Da et tv-team plutselig stod på døren og ønsket et intervju om arbeidsmarkedet, stilte han villig opp. Med fagfelter innen nettopp arbeidsmarkedet og høyere utdanning, var det absolutt noe han kunne svare på.

Imidlertid ble han svar skyldig, da han ble spurt om hvordan det å få én million kroner i fanget ville påvirke en arbeidssøkende person.

- Æh, ja. Nei.., begynte Børing. Det var tydelig at han ikke helt skjønte logikken i det spørsmålet.

Det var da den sløvfargede Lotto-kofferten kom frem i lyset. Det var nemlig han selv som var én million Lotto-kroner rikere.

Det var en meget glad og litt rørt forsker som tok i mot pengene som vinner nummer 10 i Lottofestivalen tirsdag 22. september.

- Rent logisk vet jeg jo at man har veldig liten sjanse til å vinne. Jeg har nemlig drevet mye med sannsynlighetsberegning tidligere. Men det har aldri hindret meg fra å spille Lotto, forteller Børing.

Nr 9: - Nå er jeg litt nysgjerrig!
Grå himmel og høljregn la ingen demper på stemningen, da John Mølholm fra Bergen ble én million Lotto-kroner rikere mandag formiddag.

Blåmandag, sa du?

Det gjelder i hver fall ikke John Mølholm fra Bergen, som ble Lotto-festivalens vinner nummer ni mandag 21. september.

Mølholm, som til daglig er driftsleder i Statsbygg i Bergen, ante ingenting om hva dagen skulle bringe, da P4 og Norsk Tipping plutselig stod utenfor kontordøren hans med en sølvfarget Lotto-koffert ved 12-tiden.

- Nå er jeg litt nysgjerrig på hva dette er for noe, sa han overrasket idet han kom de besøkende i møte.

Kona var med

På forhånd hadde Norsk Tippings og P4’s utsendte greid å komme i kontakt med kona Marianne, som mer enn gjerne ville være med å overraske mannen med én Lotto-million.

Derfor var det hun som fikk det ærefulle oppdraget med å overrekke pengekofferten til sin meget glade ektemann denne mandagen.

- Dette var veldig, veldig morsomt, sa en smilende John Mølholm, da pengene var ham vel i hende.

Nr 8: Frokostmillion
Per Arild Moen (58) var i full gang med å stelle i stand til søndagsfrokosten da han fikk teamet fra Lottofestivalen på besøk.

Det er ikke umulig at en velkjent slager fra Trøndelags store slager-sønn har blitt, og kommer til å bli, spilt gang på gang hjemme hos Per Arild Moen i Trondheim i løpet av søndagen.

«Det e min dag i dag. Herregud for en hærlig dag! ...»

Men Moen hadde vanskelig å tro på Lottofestival-teamet da de troppet opp foran huset hans i formiddag.

- Kan vi få lov til å komme opp, lurte teamet på.

- Hvorfor det?

- Fordi vi har en koffert til deg.

- Nei, det har dere ikke. Dere kan bare gå, sa Moen.

Men etter hvert fikk teamet komme opp og kofferten ble avlevert til sin rettmessige eier.

- Det er så mye penger at det er helt fantastisk, så hvis det er til meg så må jeg bare takke og bukke, utbrøt Moen da han fikk kofferten overlevert.

Nr 7: Skjønte at noe var i gjære
Da Hillgunn Oddveig Moen (53) fra Frogner i Sørum kommune i Akershus lørdag morgen ble trukket ut som vinner, allierte Lottofestivalen-teamet seg med søsteren hennes for å finne ut hvor hun og ektemannen Rolf oppholdt seg.

- Søsteren min er en dårlig løgner, så jeg skjønte at hun ville noe da hun ringte. Du kan si at jeg er litt mer enn vitebegjærlig, eller kort sagt nysgjerrig, sa Hillgunn Oddveig etter å ha blitt overrasket av teamet i ektemannens barndomshjem i Rendalen.

Det ble både dans, latter og tårer da hun forstod at hun hadde vunnet én million kroner.

Premien skal hun blant annet brukes til nytt kjøkken, i tillegg vil hun bruke en del på sine to sønner som begge er i etableringsfasen.

Nr 6: Bussjåfør med millionærhumør
Bussjåfør Oddvar Bjarte Solheim (44) fra Sveio fikk vite at han hadde en vinner i Lottofestivalen om bord i bussen sin fredag.

Overraskelsen var stor da Oddvar etter hvert skjønte at det var han som var vinneren.

- Tuller du? Spurte han teamet fra P4 og Norsk Tipping som delte ut nok en million kroner.

Oddvar hadde fått beskjed om å plukke opp P4 og Norsk Tippings utsendte langs bussruta si. Han ble deretter fortalt at de var der for å dele ut premien til en dame som skulle på bussen.

Vel framme på busstasjonen ble dørene stengt, og sjåføren fikk beskjed om å åpne millionkofferten for å lese opp navnet på den heldige vinneren. Gjett om han ble overrasket og glad da han så sitt eget millionærbevis ligge i kofferten!

- Jeg har lenge gått og drømt om å kjøpe meg en båt, nå kan jeg realisere båtdrømmen, og kanskje gå opp et hakk i forhold til de jeg har gått og sett på, sa Oddvar.

Nr 5: Stengte døra
48 år gamle Olav Kolbjørn Bjelland fra Os i Hordaland stengte først døra da han fikk folk med kamera og mikrofon på trammen.

- Jeg trodde det var en misfonøyd kunde som hadde alliert seg med et TV-kamera, var forklaringen til den etter hvert meget glade Lotto-millionæren.

På andre forsøk ga han teamet frå Lottofestivalen audiens, og de kunne overrekke det glade budskapet om at Bjelland var torsdagens vinner i festivalen.

- Nå skal jeg kjøpe meg en pallegaffel og en vinsj til traktoren, sa den nøkterne bonden fra Os da han mottok den gjeve millionkofferten.

Nr 4: Tatt på senga
Anne Marie Kråkenes (65) fra Rasta på Lørenskog i Akershus så frem til å sove ut etter mange tunge nattevakter på Lørenskog sykehjem.

Hun var derfor ikke veldig glad da ektemannen Ragnar vekket henne brått og uventet onsdag.

I stua ventet sønnene Johnny og Terje og hennes gode venninne Hildur. Kaffen var på bordet og alle hadde et merkelig glis i ansiktet.

Inn kom representanter fra Norsk Tipping og P4, som kunne overrekke den heldige vinneren den gjeve millionkofferten.

- Jeg går ned i halv stilling fra neste måned, så dette kommer utrolig godt med, jublet Anne Marie, som altså ble noen timer søvn fattigere - og én million kroner rikere.

Nr 3: Marit tar med sjømannen sin på Hurtigruta
Først kom venner og kjente på uventet besøk. Og det ble en veldig koselig formiddagsstund i stua på Bremnes i Bømlo kommune. Så banket P4 og Norsk Tipping på døra. Veldig overraskende. Men gjett om Marit Ekornsæter (65) fra denne øykommunen i Hordaland ble glad!

- Eg har vel ikkje vunne, vel? lød det spente og forventningsfulle spørsmålet til Marit da det sto fremmedfolk på døra med kamera på nakken. Men jo, det var nettopp det Marit hadde. 1 million blanke kroner, og nå skal det bli tur både på mann, barn og barnebarn.

- Mannen min har vært sjømann i alle år. Derfor har jeg lyst til å bli med ham en tur på Hurtigruta. Det har jeg aldri opplevd, og nå skal det bli virkelighet, jublet Marit. Selv har hun jobbet som hjemmehjelp og renholder i Bømlo kommune i alle sine yrkesaktive år.

Nr 2: «En i rommet er blitt millionær»
Norsk Tipping, Hamar kl. 6.45 mandag morgen: Maureen Kolstad (62) trekkes ut som dagens vinner i Lottofestivalen.

Oslo kl. 7.00: Eigil Andersen i P4 og Sverre Houmb i Norsk Tipping får melding om hvem de skal få gleden av å overraske med å gi bort en million kroner til i dag.

I bilen på vei til Kongsberg ringer de og allierer seg med ektemannen til Maureen Kolstad og rektor på skolen der hun arbeider. P4 og Norsk Tippings utsendte ringer skolen og gjør en avtale med rektor om at han skal kalle inn til «møte».

Lærerværelset på Skrim ungdomsskole: Ingen vet hvorfor lærerne er bedt inn til møte. Stemningen er usikker.

Men så går døra opp: Inn kommer P4s reporter Eigil Andersen og komminikasjonsrådgiver Sverre Houmb fra Norsk Tipping med kamera, mikrofon, kake og en sølvblank koffert.

De forteller at det er én person i rommet, som er blitt Lottomillionær.

Deretter sier de at vinneren er en av kvinnene i rommet og ber dem reise seg.

- Da steg stemningen fort, sier Sverre Houmb i Norsk Tipping til selskapets hjemmesider.

Slik fortsetter de å sirkle inn vinneren til det står igjen bare én person.

- Jeg trodde lenge det var en spøk og at ikke det var sant, sier den nybakte Lottomillionæren Maureen Kolstad. Hun forteller at det ikke helt har gått opp for henne at hun har fått så mange penger. Derfor vet hun ikke ennå hva hun skal bruke dem på.

- Jeg skal i hvert fall på tur til Svalbard, stråler den spreke 62-åringen.

- Jeg har tidligere sagt at hvis jeg vinner 6 millioner i Lotto, skal alle barna få en million hver. Dette var en god start, smiler ektemannen Hans Kolstad.

Nr 1: Fårikålen kokte over
- Pappa, det står et TV-team på døra og vil snakke med deg!

Slik ble nybakt lottomillionær Jørund Haltbakk (40) overrasket søndag formiddag av de tre barna sine Emma (5), Lisa (10) og Håkon (11).

Det var en noe trøtt og fortumlet 40-åring som møtte opp i døra. Dagen før hadde han vært på 25-års gjenforeningsfest for ungdomsskolen.

Trebarnsfaren fra Aure i Møre og Romsdal er den første som fikk uventet besøk på døra av P4 og Norsk Tipping under årets Lottofestival.

- Det var en litt «smårusket» trebarnsfar som kom ut på trappa, sier Sverre Houmb fra Norsk Tipping til selskapets hjemmesider.

Da det gikk opp for Jørund at han hadde vunnet en million kroner, ble det liv i heimen og stor stemning. Samboer Therese Strand ble så glad at hun glemte at hun laget middag, så fårikålen kokte over og rant utover kjøkkengolvet, men det tok hun med et smil.

- Jeg har råd til å kjøpe mer sau nå, sa hun.

Vinneren selv sier han pleier å spille Lotto og Viking Lotto og husket derfor på å levere kupongen lørdag ettermiddag ved Coop Prix Aure før han dro på gjenforeningsfest. Det er han glad for i dag.

Lever Lotto-kupongen på mobilen

Slik går du frem for å levere spill på Nettavisen:
*Dersom du ikke har spillkort og/eller kortleser, kan du bestille dette på denne lenken. Kortleseren er gratis.

*Når du har mottatt kortleseren, plugger du denne inn i pc-en og setter inn spillkortet.

*Deretter går du inn på en av lenkene under og følger instruksjonene for utfylling av kuponger og innlevering.

Lotto (lørdag)

Viking Lotto (onsdag)

Tipping (lørdag, søndag og onsdag)

Langoddsen (alle dager)

Oddsbomben (alle dager)

Vinneroddsen (alle dager)

Keno (alle dager)

Joker (onsdag og lørdag)

Extra (tirsdag)

Lever spill på mobilen

Alle resultater finner du her

Du kan også spille på trav og få gratis ekspertips på Nettavisens travmagasin.

Lykke til!