Nettavisen.no

Tjenester

Henrik Erngren Othén (38) og Maria Johansson (37) har samme foreldre i Sør-Korea, men de traff hverandre fort første gang i Sverige i 2018.
Henrik Erngren Othén (38) og Maria Johansson (37) har samme foreldre i Sør-Korea, men de traff hverandre fort første gang i Sverige i 2018.

MyHeritage: Slik fant Henrik og Maria ut at de er søsken

Som små barn ble Henrik Erngren Othén (38) og Maria Johansson (37) adoptert til hver sin familie i Sverige. Ingen av dem visste at de hadde et søsken.

- Det var fantastisk å endelig kunne klemme henne og se henne i øynene, forteller Henrik om den rørende gjenforeningen med Maria i Stockholm i 2018.

De to søsknene ble født i Sør-Korea rundt 1980, men havnet raskt på hvert sitt barnehjem. Senere ble begge adoptert til Sverige, men ingen av dem kjente til at de hadde et søsken før de - helt uavhengig av hverandre – tok en DNA-test hos MyHeritage i 2017.

Fikk match i appen
Både Maria og Henrik ønsket først å fremst å lære mer om sitt koreanske opphav, men til deres store overraskelse viste testene at de hadde en bror/søster i Sverige.

Henrik hadde tatt testen en liten stund før Maria gjennomgikk den, og han fikk kjennskap om søsteren da han en dag åpnet MyHeritage-appen og oppdaget at han hadde fått en DNA-match.

Maria og Henrik fikk snart kontakt med hverandre på internett og avtalte et møte i Stockholm våren 2018.

- Vi fikk begge en umiddelbar følelse av å høre sammen. Vi er like på mange måter og har samme type personlighet: rolige, åpne og nysgjerrige. Vi liker også å snakke om følelsene våre. Det er utrolig! forteller Henrik om det følelsesladde møtet.

Januartilbud: Ta MyHeritages DNA-test for kun 689 kroner

Fikk sjokk da hun ble konaktet av ukjent bror
Noen år tidligere hadde Maria reist til Sør-Korea for å prøve å lære om slekten, men hun kom tomhendt tilbake. Heller ikke Henriks forsøk på å få vite noe om sine koreanske aner ga resultat før han tok DNA-testen hos MyHeritage - og fikk match med Maria da hun tok den samme testen noen måneder senere.

- Jeg var alene hjemme og på vei til å til hente barna i barnehagen da jeg plutselig ble kontaktet av en person som hevdet at han var broren min. Jeg stvinet helt og kjente at hjertet mitt slo – jeg kunne ikke tro at det var sant, forteller Maria.

De to søsknene har planlagt en tur sammen til Sør-Korea for å finne ut mer om familien og røttene i fødelandet.

Finn ukjente slektinger og lær om familiens opphav
Vil du lære mer om din etniske familie og finne nye slektninger?  MyHeritages billige, sikre og enkle DNA-test gir deg svar på hvor dine forfedre stammer fra blant 42 etnisiteter. Du vil få en liste over de regionene forfedrene dine – fra begge sider av familien – stammer fra. Du får også vite hvor stor prosent av ditt DNA som kommer fra hvert område.

MyHeritage har hele 3,3 milliarder familieprofiler og 101 millioner bruker over hele verden. MyHeritage har mange norske kunder og tilbyr kundestøtte med et norsktalende team. 

Januartilbud: Ta MyHeritages DNA-test for kun 689 kroner