Nettavisen.no

Tjenester
Det er ikke uvanlig å se kenguruer hoppe mellom vinrankene på australske vingårder.
Det er ikke uvanlig å se kenguruer hoppe mellom vinrankene på australske vingårder.

Nå kan du få verdens beste sommerjobb

... og det midt på vinteren.

Det er det australske vinhuset Lindemans som i samarbeid med Norsk Sommelier Utdannelse som skal «ansette» en praktikant til sommerjobb på en vingård i Australia.

Det er andre året på rad vinhuset tilbyr en slik mulighet, og eneste kvalifikasjon som trengs for jobben er lidenskap for vin.

– Ikke et kjedelig øyeblikk
I fjor var det Aleksander Iversen (24) som fikk bytte ut vinterkalde Norge med to uker blant vinrankene i Australia. Iversen ble plukket ut etter å ha deltatt i en finale sammen med søkere fra hele Norge hvor det blant annet ble konkurrert i vinquiz, blindsmaking og druetråkking.

– Det var ikke ett kjedelig øyeblikk. Jeg reiste rundt i ulike regioner av Australia, smakte på druer og var med på alt fra innhøsting om natten til vinen var ferdig. Jeg sto på dag og natt, men det blir aldri et slit så lenge du koser deg og gjør noe du er glad i, forteller Iversen.

Slik kan drømmejobben bli din
Er du over 18 år, arbeidsdyktig og tilgjengelig for å reise to uker i perioden februar og mars 2011 kan drømmejobben bli din. Du må muligens legge fram helseattest og i tillegg sørge for visum på egen hånd.

Lindeman og Norsk Sommelier Utdannelse velger ut noen av søknadskandidatene som får komme videre til finalen i Oslo.

Skriv noen ord om deg selv, din alder, hva du driver med og hvorfor akkurat du bør få reise til vingården. Her gjelder det å få din entusiasme for vin med i e-posten som du sender til vinmakeraustralia@yahoo.no.