Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du tippe på iPhone

Sjekk hvordan du kan laste ned Norsk Tippings iPhone- og Android-klienter - helt gratis.

I juni ble Norsk Tippings mobilløsning tilgjengelig for smarttelefonen Android. Dermed kunne alle som har denne telefontypen, levere spill som Lotto, Tipping og Langoddsen på mobilen.

Du kan laste ned mobilløsningen for Android, andre smarttelefoner og vanlige mobiltelefoner ved å gå inn på denne Norsk Tipping-siden. Nedlastningen er helt gratis.

iPhone-brukerne har imidlertid måttet vente enda noen måneder, men nå er endelig betaversjonen tilgjengelig. Ettersom den foreløpig ikke kan lastes ned som en app (den finnes ikke i appstore), må du gå inn på denne Norsk Tipping-siden for å laste den ned.

Slik gikk iPhone-debuten
Vi fulgte instruksjonene på siden over, og etter litt knoting var vi klare til å overføre penger til spillekontoen. Det gikk ganske smertefritt, og et par minutter senere hadde vi både levert tippekupongen og Viking Lotto.

Senere på kvelden fulgte vi tipperesultatene live (10 rette og 155 kroner i gevinst) og sjekket lottoresultatene (to rette 0 kroner i gevinst) på telefonen.

Som med de fleste betaversjoner er det litt rusk og rask og rom for forbedringer.

For eksempel var det et svært forvirrende element som dukket opp da vi skulle levere tippekupongen. Man setter opp kupongen ved å trykke på H, U eller B for hver kamp. I rutene ser du folkerekka (prosentvis fordeling av innleverte spill), noe som i og for seg er en veldig god idé. Problemet er imidlertid at det var folkerekka for pausekupongen som var synlig. Da fryktet vi en stund at vi var i ferd med å levere pausekupongen. Etter noen sekunder med trykking frem og tilbake fant vi ut at det faktisk var kupongen for full tid vi satt med. Men uansett hadde det selvsagt vært mer hensiktsmessig å vise frem prognosen for full tid enn pause.

Du må være registrert kunde hos Norsk Tipping for å kunne spille på iPhone. Det kan du bli her.

Håper på tilbakemeldinger
Alt i alt var vi likevel fornøyde med iPhone-opplevelsen. Det var spesielt spennende å følge med på hvordan man lå an på tippekupongen, og live-oppdateringene gikk raskere enn på tekst-tv.

Mobilsjef Pål Bergersen er glad for at Norsk Tipping endelig er tilgjengelig på iPhone.

- Vi er fullstendig klar over at vi er sent ute med å komme oss på iPhone. Dette skyldes at vi har prioritert å få ut løsningen til andre modeller. Nå er vi endelig ute med en betaversjon, og denne håper vi å få mange tilbakemeldinger på, slik at vi kan gjøre løsningen enda bedre, sier Bergersen.

Appstore-problemer
En annen grunn til at det tok lenger tid å få opp iPhone-løsningen er utfordringer knyttet til Appstore. Apple tillater ikke applikasjoner som tilbyr lotteri- og pengespill, og i tillegg krever selskapet en avgift for all omsetning i Appstore.

Derfor har Norsk Tipping foreløpig landet på en wapløsning, og ikke en tradisjonell app. Wapløsningen er heller ingen tradisjonell wapside, da den er tilpasset designet og uttrykket som man er vant med fra iPhone.

PS: Sportspill.no jobber med en iPhone-løsning som vil gjøre det lettere å lese odds- og tippetipsene våre på telefonen. Etter hver vil du også kunne spille direkte på Sportspills iPhone-løsning.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Tippekupongen
Bestill gratis kortleser her
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen
Følg kampene LIVE her

HTML EMBED