Gå til sidens hovedinnhold

Nederlender fant norsk lykke på nettet

Jan-Martin Molegraaf forelsket seg i Norge, og fant sin norske kjæreste på nettet.

Husker du Jan-Martin Molegraaf - nederlenderen som flyttet til Bergen, og som søkte norsk kjæreste på nettet?

På sensommeren i fjor fortalte vi om denne unge mannen som hadde forelsket seg i Norge, etter et praksisopphold i Bergen i forbindelse med jobb.

Les saken her: Overrasket over normale jenter

Finn kjæreste på nettet - klikk her

Jan-Martin fortalte da at han hadde blitt introdusert for nettdating av en nederlandsk venninne. Da han flyttet til Norge, måtte han finne seg en annen datingtjeneste, og ble anbefalt Match som er den største her i landet.

Norske venner
Jan-Martin fortalte at han først og fremst villle bruke nett-tjenesten for å finne seg nye venner i Norge, men at han også var åpen for å finne seg en kjæreste.

Vi tok en prat med Jan-Martin igjen for å høre hvordan det gikk med ham, og hans jakt på venner og en eventuell kjæreste.

- Jo da, den historien fikk jo et heldig utfall, avslører nederlenderen.

- Jeg var jo egentlig ikke ute etter å finne en kjæreste, men brukte Match mer som en tjeneste for å bli kjent med folk generelt, siden jeg som nyinnflyttet fra Nederland ikke kjente så mange. Etter en stund kom jeg over profilen til Veronica, og jeg må innrømme at jeg rett og slett falt for utseende hennes. I tillegg hadde hun jo en fin beskrivelse av seg selv også da.

Ble sjarmert
Veronica på sin side kan fortelle at hun hadde laget seg en profil på Match fordi hun ville sjekke ut hva dette med nettdating egentlig var. Hun leste mailen fra Jan-Martin og ble nysgjerrig.

- Jeg så bildet av Jan-Martin og syntes han så ut og virket som en veldig søt gutt. Han tok initiativet og spurte om vi skulle møtes neste gang han kom til Norge. Jeg sa ja, men må innrømme at jeg samtidig tenkte at jeg ville ikke tørre å møte en jeg hadde truffet på nettet.

Allikevel tok bergensjenta mot til seg, og traff nederlenderen da han kom til Norge.

- Vi mailet noen ganger fram og tilbake, før vi gikk over på MSN. Etter en uke kom han til Norge, og han sa at han ville fremdeles møte meg. Jeg ville jo bli bedre kjent med ham så da måtte jeg jo bare være tøff nok til å gjøre det.

Single? 75 % søker livsledsager på Side2 Match

Ikke oppstilt
- Jan-Martin hadde skrevet en del om seg selv på sin Match-profil, så det var ikke så vanskelig for meg å forestille meg hvordan han var. Han hadde også en del bilder fra forskjellige situasjoner hvor han så veldig kjekk ut. Bildene hans var naturlige, noe jeg likte. Det er mye bedre enn oppstilte bilder hvor folk poserer.

Første daten
Begge innrømmer altså at det var utseende som fanget oppmerksomheten deres. Kan man si at det var kjærlighet ved første blikk?

- Jeg vet ikke om jeg tror på det, men vi hadde i hvert fall en veldig lang og fin kveld første gangen vi møttes. Jeg var hundre prosent sikker på at jeg ønsket å møte Veronica igjen, og det så snart som mulig, forteller Jan-Martin.

Veronica samtykker i dette, og legger til at det var viktig for begge å bli bedre kjent.

- Første daten gikk utrolig bra, vi snakket mye og lenge den kvelden på et koselig og rolig lite utested i Bergen. Tror vi begge trengte å kjenne hverandre bedre før vi ble forelsket, men jeg klarte uansett ikke å slutte og smile på flere dager etterpå.

Fordel med avstand
- På dette tidspunktet bodde Jan-Martin i Nederland, og derfor ble det naturlig å møtes hver gang han kom til Norge. Det passet kanskje bra at han ikke bodde i Bergen på den tiden, for da hadde vi sikkert truffet hverandre altfor mye, konkluderer Veronica.

Om nettdating og fremtiden
Jan-Martin forteller at han tror nettdating har kommet for å bli, og at det i en hektisk hverdag har blitt et nødvendig hjelpemiddel.

- Jeg tror nettdating bare vil bli viktigere og viktigere, fordi folk har så liten tid. Jeg tror også at nettdating vil komme opp på et nytt nivå - et slags nettdating 2.0, hvor man vil bruke mobilen mer aktivt i prosessen.

Veronica er enig i at nettdating fra sofaen er supert.

- Selv om det fremdeles er mye fordommer mot nettdating, noe jeg merker når jeg forteller folk hvordan vi møttes, så hører jeg også at folk oftere og oftere svarer med: «Slik møttes vi også». Jeg synes ikke det er noe galt i å møtes via nettet kontra det å møte noen på byen. Prosessen er jo lik - noen liker man og andre liker man ikke.

- Jeg var utrolig heldig som traff noen jeg likte første gangen jeg forsøkte, men vet om mange som ikke er like heldige, og som prøver igjen og igjen uten å finne den rette. Jeg synes allikevel de skal ha ros for at de er modig nok til å prøve i det hele tatt. Folk blir mer og mer travle i hverdagen og da blir nettdating et naturlig alternativ, i og med at man kan finne noen fra sin egen sofa når man selv har tid til overs.

Etter å ha vært sammen i litt under et år, har paret nå flyttet sammen i Bergen. Hva fremtiden vil bringe og om de skal bo i Norge eller Nederland vet de ennå ikke, men de drømmer begge om barn og håper de kan få lov til å bli gamle sammen.

Jan-Martin er naturlig nok ikke tilgjengelig på Match lengre, men har du lyst på en kjæreste kan du også prøve nettdating her:

Klikk her for å gå til Match

Les også:
Test din personlighet
Se hvilke naboer som er single

Kommentarer til denne saken