Gå til sidens hovedinnhold

Nettdatere avslører sine metoder

Lær deg hvilke strategier andre online-datere bruker. Kanskje funker de for deg også?

Synes du det er vanskelig å finne en partner på nettet? Da kan det hende du ikke har oppdaget hemmeligheten - nemlig at innholdet i profilen din er helt avgjørende for om du får napp eller ikke.

Finn drømmepartneren på Side2 Match i dag!

Husk på at du er ikke til stede for å forsvare deg selv eller forklare dine standpunkter når drømmepartneren leser profilen. Derfor er det viktigere enn du tror, hva du avslører om deg selv.

Under finner du oppskriftene suksessfulle eks-nettdatere har fulgt, for å finne sin drømmepartner.

Her har du størst sjanse
Dersom du velger en seriøs datingtjeneste, som i tillegg er den største på markedet, har du god sjanse for at drømmepartneren ser din profil. Rett og slett fordi det er størst sannsynlighet for at du finner han eller henne der det er flest single mennesker. Nordens største datingtjeneste finner du her.

1. List opp de viktigste kriteriene
«Jeg synes at mange slår seg til ro med en partner for tidlig, etter å kun ha kjent vedkommende en kort stund, sier Michelle Tennant som møtte sin forlovede på nettet. «Etter et par måneder når de har blitt bedre kjent, innser de at de har begått en tabbe. Jeg unngikk det ved å skrive ned hvilke egenskaper og interesser min partner skulle ha. Enten kan man skrive det i profilen, eller så må man gi uttrykk for det i mailene eller på den første daten», foreslår Tennant. «Min drømmemann måtte blant annet være liberal, ikke røyke, spise sunt og elske å ro kajakk.»

2. Et fint, oppdatert bilde
«Når jeg bestemte meg for å legge ut et bilde i min profil, fikk jeg en venn til å ta mange bilder av meg, og i tillegg ba jeg henne om å velge ut det beste bildet», forteller Michelene Wasil, som møtte sin nåværende ektemann på nettet. «Å få en annens mening om bildet kan være lurt - de ser det ofte annerledes enn deg selv. For å gi mine potensielle partnere en god idé om min fysikk, så passet jeg også på å legge ut et som viste hele meg i tillegg. Jeg blir selv skeptisk til men som bare legger ut et ansiktsbilde i dårliglys »

3. Stikk deg ut i mengden
«Min kone og jeg forlovet oss bare to uker etter at vi først hadde møtt hverandre på nettet», avslører Steve Peha på 42. «Etter å ikke ha hatt noe hell på nettet, skrev jeg om hele profilen min, og det gjorde utslaget. Tidligere hadde profilen min beskrevet; hva jeg jobbet med, hva jeg likte å gjøre på fritiden, hva jeg ville gjøre på en date etc. Problemet var bare at den så helt lik ut som alle andre profiler. Jeg innså at dersom jeg skulle finne min livspartner og sjelsfrende, så var jeg nødt til å avsløre litt mer og i tillegg være mer emosjonell.»

«Alle liker å gå en tur på stranden, men dersom du i tillegg forteller at det er et fint barndomsminne fordi du pleide å gjøre det sammen med din far som liten, har du fortalt noe unikt. Ved å ta utgangspunkt i ordet «hvorfor» istedenfor ordet «hva», så får man en profil som vil tiltrekke seg mennesker som er spesielt interessert i deg», forklarer Steve.

Prøv nettdating på Side2 Match!

4. Kort er godt
«Jeg tror det viktigste man må huske på når man dater på nettet - enten man skal opprette en profil eller sende den første mailen - er å være kortfattet og ryddig», påpeker Mary Schas som fant sin drømmemann på nettet for et år siden. «Jeg er ikke interessert i å lese femhundre ord om hvorfor jeg skal bli kjent med en type - det er mye bedre med noen få, men smarte og saftige detaljer. Min nåværende kjærestes første e-post til meg var på cirka hundre ord, men det var virkelig gjennomtenkt. Han hadde tatt seg tid med mailen og derfor gjorde jeg det samme.»

5. Sett en frist for deres første date IRL
«Dersom jeg tror at jeg liker noen så sørger jeg for at vi møtes innen det har gått en uke fra vi først fikk kontakt», avslører Gilbert Johnston (26) som møtte sin kone på nettet.

«Hvis ikke blir man jo sittende fast i et «online forhold» og får forventninger som kanskje ikke vil innfris. Man er nødt til å finne ut av hvordan man vil komme overens med en som ikke har tid til å forfatte den perfekte mailen.»

6. Ikke sjekk innboksen for ofte

«Dersom du surfer på datingsider og sjekker innboksen din til stadighet, kan nettdating fort bli litt rutinemessig, og du vil oppleve mange skuffelser når innboksen er tom», sier Julie Wilson (39) som fant sin ektemann på nettet.

«For å unngå dette er det nødvendig å ta pauser. Tillat deg selv å kun være på datingsider et par ganger pr. uke. Ta gjerne også ukespauser innimellom. På den måten vil du ha mange flere svar i innboksen når du logger deg på, i tillegg til at det vil være mange nye profiler å sjekke ut. Det vil gjøre datingprosessen mer spennende, og for meg innebar det at jeg var en aktiv dater inntil jeg møtte min kjære.»

7. Gjør en aktivitet på første daten
«På mine første «dater» med jenter jeg hadde møtt på nettet, forsøkte jeg å få de med på en aktivitet som en festival eller et tivoli», forklarer Matt Kennedy, 24 år og samboer.

«Fordelen er at man har noe å gjøre og noe å forholde seg til, selv om øvrig samtale skulle lugge litt. En aktiv date får sjenerte folk til å slappe mer av også.»

«Jeg foreslo ofte aktiviteter vi begge hadde vist interesse for, slik at vi begge kunne føle oss komfortable. For eksempel så er kjæresten min og jeg begge veldig opptatt av «gadgets», så på vår første date foreslo jeg at vi skulle besøke den nye Sony-butikken. Vi bare elsket flatskjermen de hadde, og i dag når vi bor sammen snakker vi om å kjøpe en slik.»

8. Nettdate med venner
«Jeg fant ut at nettdating ble enda bedre, og jeg hadde også mer suksess med det, når jeg slo meg sammen med et par venner, forteller Dana Meyers(29) som fant sin ektemann på nettet.

«Vi leste og kommenterte våre «frierbrev», søkte etter kjekke gutter sammen, og arrangerte doble dater. Jeg tror vi oppmuntret hverandre til å gjøre en skikkelig innsats, konkluderer Dana, som oppfordrer andre til å forsøke det samme.»

Leter du etter drømmepartneren?Her finner du 350 000 single nordmenn som ønsker seg kjæreste.

Kilde: Happenmag.com