Gå til sidens hovedinnhold

Nordmenn topper listen

En stor undersøkelse «LoveGeist» avslører at nordmenn utmerker seg på et felt.

LoveGeist er en omfattende europeisk undersøkelse som presenterer en årlig studie der 10 500 single, europeere har blitt intervjuet om singelliv og dating.

42 % svarer «ja»
Årets studie er klar og de første resultatene som har lekket ut, avslører at nordmenn er på topp når det kommer til å finne kjærlighet på tvers av landegrensene.

Hele 42% nordmenn svarer at de har vært på date med en europeer av utenlandsk opprinnelse.

Her får du date på valentine! (Gratis, full tilgang i 24 timer fra pålogging)

41% søker aktivt
Undersøkelsen viser også at europeiske single er svært åpne for dating generelt sett, 9 av 10 sier de er positive til dating og hele 41% søker aktivt et forhold.

Vi er dog ikke like aktive på datingfronten som våre venner i sør.

Mens nordmannen kun går på date 1,3 ganger pr. måned, oppgir gjennomsnittseuropeeren at han/hun dater 2 ganger pr. måned. Spanjolene ligger på topp med hele 2,5 dates pr. måned.

Men det finnes regionale forskjeller i Norge. 32 prosent av de single i Oslo oppgir at de er aktive på datingfronten, sammenliknet med 22 prosent på Vestlandet og i Trøndelag.

Se single naboer som søker en partner (gratis registrering, søk på postnummer)

Skandinavere ikke like populære i sør
Men selv om vi ikke topper listen over hvor ofte vi går på stevnemøte, så topper vi altså listen over å date utlendinger.

Ikke like overraskende er det kanskje at det først og fremst er svensker og dansker vi finner tonen med.

Dernest er briter populære partnere for nordmenn, mens nederlendere foreløpig ikke har kapret mange norske hjerter. Eller nordmenn deres.

Skandinaviske single er heller ikke like attraktive lengre sør i Europa, hvor de foretrekker å date hverandre. Svært få sør-europeere oppgir at de har datet en Skandinaver, noe som kan tyde på at like barn leker best.

Ekspartner som sexpartner
Også når det gjelder å bevare kontakten med ekspartner er nordmenn ledende, sammen med spanjolene.

Mens 70% single europeere sier de har opprettholdt kontakten etter at forholdet ble slutt, svarer hele 80% av single nordmenn det samme.

16 % europeere sier de har fått en venn for livet i sin ekskjæreste, mens17 % beholder eksen som en sexpartner.

20 prosent av single nordmenn sier de beholder en tidligere date som seksualpartner, mens en fjerdedel av svenskene bekrefter det samme.

Her får du date på valentine! (Gratis, full tilgang i 24 timer fra pålogging)

Undersøkelsen er gjennomført av TNS på vegne av Match.com. Gjennom 2013 vil LoveGeist fortløpende belyse grunnleggende og tidløse tematikker men også avsløre noen helt uventede resultater om dating i Europa.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk