Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Norge vinner mot Slovenia i kveld

Nå kastes håndball-EM i gang, og vi tror Norge vinner selv om Slovenia er favoritter.

De norske håndballherrene skal spille EM i Serbia og spiller i gruppe D med Kroatia, Island og Slovenia. De tre beste i de innledende gruppene går videre til mellomgruppe 2 hvor man vil møte lag fra gruppe C (Frankrike, Ungarn, Spania og Russland).

Les også dagens første oddstips: Vi vraker City og Napoli

Norges kamper

16. januar: Norge - Slovenia 18.10

18. januar: Island - Norge 20.10

20. januar : Kroatia - Norge 20.10

Kampene vises på TV 2 og TV 2 Sumo. Det vises også håndballkamper på TV 2 Zebra.

Her kan du se Norges tropp til håndball-EM

15 spillere er innmeldt, noe som gjør at Robert Hedin kan melde inn en ekstra spiller hvis noe skal skje. Før hovedrunden kan to spillere byttes ut, og før evt. semifinaler kan ytterligere en spiller byttes. Norge stiller uten Steinar Ege og Kristian Kjelling.

Norges gruppe

Slovenia kom på andreplass i sin kvalifiseringsgruppe bak Polen. De andre to lagene i gruppa var Portugal og Ukrania. Slovenia tapte mot Polen og Portugal borte i sin kvalifisering. Island kom også på en andreplass i sin gruppe, bak Tyskland. Island tapte mot Tyskland og Østerrike borte. Kroatia vant sin gruppe med Spania, Litauen og Romania med seks strake seire.

Norge vant også sin kvalifiseringsgruppe med ett tap. Tapet kom mot Tsjekkia borte (26-29). De andre to lagene i gruppa var Hellas og Nederland.

Favoritter mot Slovenia?

Norge starter mot Slovenia. Lagene møttes for ett år siden, 7. januar i fjor. Den gangen vant Norge 36-33 (18-11). Lagene spilte også mot hverandre 17. juni, da vant Norge 39-25. Totalt har lagene møttes 7 ganger. Norge har tapt to av kampene (i 2008 og i 1993). De tre siste oppgjørene de to siste årene har vært svært målrike, og har alle endt med norsk seier (37-30, 36-33 og 39-25).

Før kampen har Hedin sagt at han synes Slovenia er mye bedre enn han forventet. TV 2s håndballekspert Frode Scheie sier følgende:

– Vi er bedre enn dem i mange posisjoner og er rangert bedre enn dem. De har et veldig ungt lag og mangler en hel høyreside, så jeg tror vi slår dem.

Norge har varmet opp til mesterskapet med kamper mot Egypt og Frankrike. Det har endt med tre tap og en seier. Slovenia har spilt mot Danmark, Island og Polen i sin oppvarming. Laget spilte uavgjort mot Danmark, tapte mot Island og slo Polen (sistnevnte vant sin kvalifiseringsgruppe foran Slovenia).

Odds

Oddsen på norsk seier mot Slovenia er 2,20 hos Norsk Tipping. Tror du på seier til Slovenia, er oddsen 1,70. Akkurat det mener vi er gode nok odds på Norge, men vil du ha litt ekstra sikkerhetm kan du satse på et handikappspill med 1-0 i utgangspunkt til Norge. Da er oddsen 1,80. Det er ingen tvil om at Slovenia er å anse som favoritter, ikke minst fordi Norge har en såpass ferskt mannskap.

De andre håndballkampene på oddsen er Kroatia-Island. Der har Norsk Tipping satt oddsen på 1,40 på kroatisk seier, mens Island har fått oddsen 2,90. Kroatia har slått Sverige, Slovakia og Iran i sin oppvarming til mesterskapet og er favoritt i gruppa til Norge. Island på sin side tapte mot Danmark og spilte uavgjort mot Polen i sin oppvarming.

Du kan også spille på kampen Ungarn - Russland. Ungarn har varmet opp med seier og tap mot Tyskland samt seier over Slovakia. Russland tapte og vant mot Sverige før mesterskapet. Et Sverige som ikke imponerte noen i sin første kamp. Oddsen på kampen er 1,90 på ungarsk seier og 1,95 på russisk seier.

Vårt tips

For norske håndballinteresserte er det hyggelig at du kan spille på Norge som singelkamp, og selv om Norsk Tipping ikke har Norge som favoritter, mener vi det kan være et relativt godt spill.

De to andre kampene mener vi er av to typer. Kampen Ungarn og Russland bør du styre unna, den er helt åpen (liker du å gamble, kan du satse på uavgjort til 7,90 i odds), mens Kroatia i utgangspunktet skal slå Island. Mesterskap er likevel merkelig og det kan fort være at Island kan overraske i sin første kamp. En gambling kan derfor være en dobbel med uavgjort mellom Russland og Ungarn, samt islandsk seier. Det gir nesten 21 i odds, men vi ville ikke satset mye penger på den.

Vårt forslag er å satse på norsk seier som singelkamp:

Norge - Slovenia 2,20 - 7,50 - 1,70

Du kan se en samling av de tidligere oppgjørene mot Slovenia her