Nettavisen.no

Tjenester
Foto: Thinkstock

Norges mest romantiske sted

De single har talt og et sted går av med soleklar seier, viser ny undersøkelse.

I en undersøkelse gjennomført av Match.com ble 1100 single spurt hva de mener er Norges mest romantiske sted.

Ta test: Se hvem du passer sammen med!

Lofoten på topp
Undersøkelsen avdekker at på landsbasis så troner Lofoten som den soleklare vinneren, og hele 24 prosent oppgir at de synes dette er den destinasjonen der de tror at romantikken virkelig kan blomstre.

2., 3., og 4. plass
På andre plass kommer øyene i Oslofjorden med 14 prosent, før Rosendal som blir tett etterfulgt av Fiskebryggen i Bergen.

Match.com: Romantisk stemning hele døgnet

Øyene i Oslofjorden
Når det kommer til regionale tall, så gir også det oss også noen overraskende resultater. Nordmenn trenger nemlig ikke reise så langt for å finne sine romantiske favorittdestinasjoner.

For eksempel mener hele 32 prosent av respondentene i Hordaland at Fiskebryggen i Bergen er Norges mest romantiske sted.

30 prosent av de single i Oslo synes at øyene i Oslofjorden er det beste stedet for å skape romantisk stemning.

Se single naboer - logg på og søk på bosted!(Gratis registrering!!)

Romantikk på Prekestolen
6 av ti rogalendinger foretrekker destinasjoner i sitt eget fylke. Mens så mange som 40 prosent av rogalendingene er overbevist om at Solastranda er Norges mest romantiske sted, mener 16 prosent at romantiske øyeblikk oppleves best på Prekestolen.

Lik dialekt = best
Ikke nok med at nærhet er avgjørende med tanke på romantiske destinasjoner, så avdekker undersøkelsen også at de single foretrekker en partner som snakker samme dialekt som dem.

Hele 5 av ti hordalendinger mener at bergensk er den mest attraktive dialekten hos en fremtidig partner.

60 prosent av folk i Oslo foretrekker Oslodialekten, mens så mange som 44 prosent av respondentene i Vest-Agder ønsker seg en partner som snakker Sørlandsdialekt.

Undersøkelsen ble gjennomført blant Match.coms norske medlemmer i sommeren 2011. Nærmere 1100 medlemmer svarte på undersøkelsen, med et representativt utvalg av kvinner og menn.

Har du et romantisk favorittsted?

Har du kanskje møtt din partner på Match, en egen hyggelig historie og kanskje et romantisk favorittsted? Skriv inn og fortell din historie. Alle historier som kommer på trykk, får en hyggelig overraskelse i posten.

Klikk her for å sende inn din historie

(ps: Skal vi trykke historien må vi ha et bilde av dere to, til å bruke i artikkelen. Legg det gjerne ved i mailen.)