Nettavisen.no

Tjenester
Foto: hesteguiden.com

Ny millionutbetaling i V75?

En kupong ble belønnet med 19 millioner sist det var V75 på lørdagens arena, lørdag ligger 24 millioner og venter på en alenevinner!

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Sportspills meny lørdag:
Oddstips: Queens Park Rangers går på sitt første tap
Lesertips: Lesernes V75-tips til Biri
Premier League: Oversikt over skader og karantener
Lesertips: Lesernes oddstips lørdag

Tippetips: Tottenham og Manchester City vinner

I en supervrien omgang på Biri hvor vi tror flere av de store favorittene henger i en tynn tråd satser vi på at en formtoppet 7 Pedrus i V75-5 legger på til sin tredje strake triumf, og selv om Bokli Eld-sønnen må gå med sko fremme ved denne anledningen, tror vi på en topp vinnersjanse. Etter å ha vunnet på solide 27.2 over stayerdistansen i den nest siste starten synes vi Bokli Eld-sønnen så nærmest ukjørt ut ved triumfen på meget sterke 26.7 full vei etter et tøft løp utvendig hele veien i Drammen i den siste starten. Og når Desserud-traveren er relativt kvikk i vei med voltestart, tror vi vår banker for dagen er kjapt ute fra sitt innerspor fra 20 meter tillegg. Vi tok en prat med eier Ole F. Desserud foran lørdagens dyst, og vi ble veldig beroliget av det vi fikk høre om vårt bankervalg for dagen.

-Alt står bra til med Pedrus etter seieren i Drammen, og det at vi må legge på et par lette aluminiumssko fremme tror jeg ikke betyr så mye. Det virket til å være krefter igjen ved triumfen sist, og etter at vi har sluppet ham sammen med en åring i luftegården har han nå blitt langt mer avbalansert (var alt for stresset forut for det). Da har også formen kommet for fullt, og vi reiser til Biri med store ambisjoner på lørdag. Gunnar Austevoll hadde knapt kjent ham bedre enn han var i den siste starten, og jeg har ingen ting å utsette på ham i trening etter det løpet, snarere tvertimot.

Vil du kjempe om de virkelig store pottene? Spill andelslag her!

V75-1:
Denne rebusen innledes med et litt småskummelt løp for kaldblodshester tett oppunder eliten, og bred gardering er å anbefale. Favoritten 9 Vesle Sjur leverte en innsats klart under pari i den siste starten mot Mørtvedt Jerkeld & Co, men det meldes fra trenerhold om at en tett hals må ta skylden for den litt svake innsaten. Forutsetningene på lørdag er dog ikke de beste for den starttrege Lome Elden-sønnen, og på en arena som dagens (kommer klart bedre til sin rett på baner som Bjerke og Jarlsberg) kan det bli tungt å runde samtlige til slutt via sporene (havner jo garantert sist). 5-åringen rapporteres å være frisk igjen nå, men noe mer en enn utgang på vårt store system er ikke Tangen-traveren snakk om med disse forutsetningene.

Tilbake som en vinner var 2 Mjølner Flaks sist, og selv om motstanden ikke var av den skarpeste sorten ved triumfen på 28.4 over stayerdistansen synes vi det var fin stil på Järvsöfaks-sønnen. Jomar Blekkan setter seg på ny opp bak Mjølnerød-traveren, og tidligere har jo trønderen fått voldsom fart på denne 8-åringen. Lekkert inne i løpet på strek står 8 Valle Verner, og med sterkt stigende form bør Lindbak-traveren vurderes tidlig.

Spennende etter pause er også 11 Frigg Elden, og på sitt beste står ikke Lome Elden tilbake for noen på kapasitet her. 9-åringen har slått dagens konkurrenter før, og vi ser ikke bort i fra at 8-prosenteren kan gjøre så også på lørdag. Vi setter trioen 6 Knell, 13 Rokne Eld og 15 Horgen Kinge ned som C-hester på vårt store system vel vitende om at alle tre er klart gode nok på sitt beste til å vinne, men vi synes alle tre viser en litt nedadgående formkurve samt at de står litt tøft inne i løpet.

Annonse: Øivind Grøstad klemmer til med en V75-banker som feller sju av ti kuponger på Biri lørdag

V75-2:
Det er liten tvil om at 6 Mr.X.F. Royal er den beste hesten i den andre avdelingen, og med feilfri avgang vinner Hamre-traveren dette løpet. Treneren melder om at galoppfaren ikke er spesielt stor, men den uttalelsen finner vi litt merkelig. 3-åringen har galoppert i over halvparten av sine starter så langt i karrieren, og fra sitt fjerdespor i den neste siste starten var jo Mr. Commissioner-sønnen helt sjanseløs på å komme seg avgårde i rett gangart (var i galopp før han fikk rettet opp hesten på kjør ved den anledningen...). Vi har blitt mektig imponert av favoritten ved flere anledninger, men med dagens forutsetninger blir 60-prosenteren kun en utgang på det store systemet for oss.

Vi synes ikke Gunnar Austevoll fikk kjørt 4 Kenny Pine for fullt til slutt mellom hester i den den siste starten ved sjetteplassen på 19.1 full vei i et løp svært gode Triple Crown var en vinner, og forut for den starten har 3-åringen hatt mye utur. Formen mener vi således er klart bedre enn raden, og da snakker vi om en kraftig underspilt 3-prosenter! Kapasiteten er veldig fin på både 7 Galliano (var etter sigende ikke trøtt når galoppen kom i den siste starten, og det blir justert på sjekken til lørdagens dyst) og 8 Victor D`Estino (trolig kraftig forbedret med det siste løpet innefor vesten etter litt pause), mens formen er uforandret fin på 14 Dorado (sporet er trolig bare fordel med tankle på feilfri avgang, og det er uansett til slutt den sterke Love You-sønnen gjør løpene sine).

V75-3:
Vi støter på en av dagens største favoritter i form av 5 Tranmælsgutt med sine 72 % i den tredje avdelingen, og på lørdag jakter Romtveit-traveren sin femte strake triumf. Det kan selvsagt gå veien igjen for 4-åringen, men vi syntes det er snakk om veldig mye bedre hester Elding-sønnen støter på ved denne anledningen. Ved triumfen på sørlandet på 29.4 full vei (og det triller lett på den arenaen) i den siste starten møtte jo storfavoritten konkurrenter som etter vårt skjønn ikke hadde vært i nærheten av å få premie i dette løpet (og Høitomt kjørte for fullt hele veien, og det er ikke snakk om at det var noe spart i målgangen slik det hevdes fra flere hold), og en hest som 6 Bravo Turbo mener vi er 40 meter bedre på kapasitet.

Sistnevnte sliter dog med dagens startmetode og til tider med aksjonen (må gå med sko på lørdag hvilket er et drawback), men dersom Järvsöfaks-sønnen er på skuddhold runden igjen skal vi like å se hesten som kan stå i mot 6-åringen til slutt. Det var en av de råeste siste 1200 undertegnede har sett av en hest i dette grunnlaget i den siste starten (det var vel godt over 100 meter frem til lederen midtveis i løpet), og at Marit Nilssen kjørte langt ned mot 25.0 en tusenmeter før en galopp felte ham med seiersgrepet 100 meter fra mål ved den anledningen er jeg rimelig sikker på.

I rivende utvikling er 1 Vorset Martin, og vi kan aldri tenke oss at alltid offensive Tom E. Solberg slipper til storfavoritten frivllig på tross av at det dreier seg om en stallkompis. Elding-sønnen var en sikker vinner til slutt på fine 31.4 full vei etter at den tøffeste konkurrenten svek med galopp rett før mål etter en sisterunde i 29-fart i den siste starten, og vi tror 4-åringen er moden for en real rekordforbedring. Glitrende treningsrapporter i ryggen har 3 Frøken Kiodol etter litt pause, og når 4-prosenteren tidligere har vist at hun kan prestere en lav 30-tid på dagens distanse får Spikeld-datteren en plass på vårt store system.

Nettavisens spilleforslag til løpene på Biri kan du få levert her!

V75-4:
Teten er gull verdt på dagens arena, og i et småskummelt hoppeløp i den fjerde avdelingen er vi så frekke at vi setter 3 Lill Q.C. fremst. Etter at Muscles Yankee-datteren vant på flotte 15.8 over en sprint i den tredje siste starten har 4-årshoppa gått to flotte løp til tredje på full vei på landets hovedbane mot gode hester, og vi tror Kolnes-traveren skal ha en fair sjanse til å innta føringen i dette løpet. Da skal i så fall sjansene for at 10-prosenteren i spillet leder rundt om være svært gode, og vi mener dette er snakk om en av dagens mest underspilte hester.

Vi tror nemlig sjansene for at både 10 Sizzling og 11 Mavril Sas står igjen og hopper fra start er overhengende stor, og da øker sjansene for seier for vårt drag i løpet betraktelig. Vi snakker her om de to klart beste hestene på kapasitet i løpet, men volteegenskapene til dem begge stiller vi et stort spørmålstegn ved. Førstnevnte er litt varm i "topplokket", og vi frykter at beina går alle veier når Bo Westergård snur opp på kjør.

Sistnevnte var en bunnsolid vinner på flotte 14.6 i Drammen i den siste starten, men når vi så hvordan Hamre-traveren oppførte seg med kun tre hester i andre rekke på 20 meter tillegg i et V75-løp på Forus i den tredje siste starten blir vi litt skeptiske (hoppet på to bein rundt i volta, og med full volte den gangen hadde det aldri gått bra).

Dette faktum kan gjøre sitt til at løpet kan åpne seg veldig opp, og en tidlig gardering skal 6 Annie Girl være snakk om. Den kapable Gentle Star-datteren avsluttet veldig fint til tredje på 17.5 full vei etter en sparsommelig innvendig reise underveis i sitt comeback etter lang pause, og løp i kroppen har normalt gjort veldig godt. Kusk Berit T. Alm har "hjelp" av startspesialist Vidar Hop bak 7 Carina Pride (vi har ikke ståltro på denne, men Victory Abroad-datteren får en plass på vårt store system) i volta, og da forventer vi at 5-årshoppa får en flott start.

Annonse: Øivind Grøstad klemmer til med en V75-banker som felles sju av ti kuponger på Biri lørdag

Hevet seg flere hakk i regi Kai Johansen har 8 Grand Madam Ruth gjort, og selv om Super News-datteren står litt kinkig til i sitt innerspor på 20 meter tillegg tør vi ikke avskrive henne av den grunn. Tilbake etter litt pause kommer 14 Nanna Pride, og kapasiteten på Chipmate-datteren er som kjent udiskutabel (og springsporet bør borge for feilfri avgang).

V75-6
I den sjette avdelingen pådrar 1 McCormick seg et tungt favorittstempel etter sin imponerende triumf på 15.2 full vei på Bjerke i den siste starten, og tet fra start til mål kan være et meget sannsynlig scenario på nytt for den startkjappe Running Sea-sønnen. 7-åringen har dog gått skoløs rundt om ved begge sine siste triumfer, men nå er det vinterskoning som gjelder for Hagebø-traveren. Kusken mener dette ikke betyr allverden, men vi synes da vitterlig favoritten fikk et nytt gir uten sko.

Vi tyr derfor til garderinger, og veldig interessant denne gangen mener vi 8 Cream Of Arnie er med sine 16 %. Super Arnie-sønnen har slitt med å få full uttelling i år, men vi tror formen til Hamre-traveren nå er noe nær på topp. 6-åringen fikk sjansen alt for sent i den siste starten, og vi har knapt sett fjerdevalget i spillet piggere enn han var ved den anledningen. Vårt drag i løpet så nemlig ut som en tønne med krutt den gangen, og når vi vet hvilke avslutninger den tidligere seiersmaskinen har å by på ved full form mener vi dette er snakk om et opplagt kryss på kupongene.

Som alltid når 7 Crown`s Banker kommer til start er Westergård-traveren seiersaktuell, og selv om sporet med fordel kunne ha vært litt bedre på lørdag ser vi ike bort i fra at Wall Street Banker-sønnen bokfører sin fjerde triumf for året. Sliter med å finne den helt lysende formen gjør 6 Kabir, og vi mener Andover Hall-sønnen må løfte seg et hakk for å kunne være snakk om en het vinnerkandidat. Vi fikk heller ikke plass til 3 The Seeker på våre spilleforslag, men i ryggen på Cecena Ås på innerfila i eliteløpet på Jarlsberg i den siste starten så 4-prosenteren uforskammet pigg ut. En galopp skrinla dog planene om en fremskutt plassering midt på oppløpet, og Conway Hall-sønnen er den siste vi ser med vinnersjanser i dette løpet.

Nettavisens spilleforslag til løpene på Biri kan du få levert her!

V75-7:
Vi må gå tynt i noen løp, og da velger vi å stå på to hester i et flott stayerløp som avslutter denne rebusen. Imponert voldsomt i to strake seiersløp over dagens distanse har 10 Arctic Bear gjort, og selv om det alltid er litt usikkert om hvordan hestene til Bo Westergård takler å gå med vinterskoning velger vi å tro at Super Arnie-sønnen også takler den biten (gikk noen veldig fine løp i fjor vinter). 6-åringen har rundet sine konkurrenter på enkleste vis til slutt ved de to siste triumfene, og på dagens arena har favoritten vist at han trives fortreffelig i to strake seiersløp ved sine siste vistelser.

Det er meget mulig at vi er på bærtur, når vi mener at 3 Mosquito De Mill må tilmåles solide vinnersjanser. Vi synes dog Johansen-traveren står veldig interessant til ved denne anledningen, og tidligere har 4-åringen vist seg veldig kvikk i vei med voltestart. Vi tror således at Buvetier D`Aunou-sønnen relativt enkelt inntar føringen i løpet, og da ser vi ikke bort i fra at 7-prosenteren i spillet leder rundt om. Johansen-traveren fullførte strålende til sikker seier på flotte 15.4 full vei på nettopp dagens arena i den siste starten, og forut for det gikk vårt dype drag i løpet veldig fine løp i fra til dels vanskelige utgangsposisjoner.

Tilbake etter litt pause kommer 6 Boreas, og på sitt beste skal selvsagt den flotte Coktail Jet-sønnen være snakk om en het vinnerkandidat. Høitomt-traveren fikk aldri sjansen til slutt fra rygg leder i den siste starten, mens ha forut for det var en bunnsolid vinner på 15.6 full vei fra "dødens" Litt kinkig til står 15 Orali i andre rekke på 20 meter tillegg, men den voldsomt kapable Great Challenger-sønnen skal ikke avskrives av den grunn. 4-åringen var en solid vinner på 15.1 full vei i et V75-løp på sørlandet i den siste starten, og selv om Juel-traveren var litt stiv i gangen siste hundre ved den anledningen er nok formen sterkt stigende med noen løp i kroppen etter litt pause.

Vi mistenker at 7 Big City Rambler begynner å merke kjøret litt nå, og etter flere sterke løp i høst tror vi formen er litt på hell. Imponert i to strake seiersløp har 4 Super Challenge, men Hamre-traveren er ingen kløpper på voltestart. Super Arnie-sønnen er således trolig likt med hestene fra 20 meter tillegg etter hundre kjørte meter, og da tror vi det blir tøft for 4-åringen å legge på til sin tredje strake triumf. Veldig fine løp gikk 14 Uni Vivant før den siste starten, men det må klaffe mye for at den speedige Killingmo-traveren skal kunne gå helt til topps fra denne utgangsposisjonen.

Spilleforslag
Til V75-løpene på Biri har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 80, 400, 900 og 2100 (abc-system over fire bonger), som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Innleveringsfrister Biri
V5 kl. 14.20 (løp 2-6)
V75 kl. 15.00 (løp 4-10)
V4 kl. 16.00 (løp 7-10)
DD kl. 16.40 (løp 9-10)

Kjøp en bong og se løpen fra Biri på NRK2 kl. 18.00-18.45 på lørdag!