Nettavisen.no

Tjenester
Foto: PA Photos/Scanpix

Ny smell for Arsenal

Vi tror et uthvilt Sunderland tar seg videre fra FA-cupen på bekostning av Arsenal. Sjekk vårt oddstips.

Delta i Sportspills Facebook-konkurranse og vinn en iPad2!

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Jager sin åttende strake seier
Tippetips: Blackpool kan overraske
V75 Bjerke: To bankere i kampen om 34 millioner

Lørdagens langoddsprogram består av 86 spilleobjekter. Det spilles ikke Premier League denne helgen, da FA-cupens 5. runde skal avvikles. Men det er naturligvis full runde i alle de lavere divisjonene i England, i tillegg til kamper fra Spania, Italia, Frankrike, Nederland og Belgia. I Oberstdorf er det skiflyging, med stor mulighet for norsk suksess.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Millwall - Bolton
5. runde i FA-cupen. Millwall slo ut Southampton etter omkamp forrige cuprunde. I Championship går det ikke like bra, for på 20. plass er det ikke langt ned til nedrykksplassene. Litt bedring i serien tross alt med to poengdelinger på de to siste spilte. Med mannskapet ser det ganske bra ut. 5-6-5 er tallene hjemme på The Den. Etter to raske cuptriumfer og 3-1 over Liverpool i ligaen, er det bare blitt ett poeng på de siste tre seriekampene for Bolton. Ligger dermed nest sist med 20 poeng på 25 kamper i Premier League. Spissen Kevin Davies er havnet på skadelisten og spiller ikke lørdag. Spisskollega Marvin Sordell er cuptied. Bolton har ikke bedre enn 4-0-8 på bortebane. Millwall kan utmerket stelle i stand en overraskelse her og 2,60 på hjemmeseier ser ut som et fint langskudd.

Timrå - Växjö Lakers
Hjemmelaget er som kjent fortapt i bunnen av eliteserietabellen og må belage seg på en krevende kvalik (de to siste i Eliteserien og de fire øverste i Hockeyallsvenskan). Men biter fortsatt godt fra seg. Var klart best borte mot HV71 torsdag (tapte 0-1), og vant blant annet skuddstatistikken klart. Hjemme mot Modo tirsdag stod det 1-1 etter ordinær tid (tap i forlengning). To av de fire siste hjemme er vunnet. Växjö veksler og går. Fire av de fem siste borte er tapt og laget ligger på niendeplass og har således alt å spille for. Likefullt tror vi klart mest på hjemmelaget her. 2,40 er oddsen for at Timrå vinner.

Mons - Genk
Bortelaget står med 0-2-4 på sine seks siste bortekamper i den belgiske toppserien. Og er helt nede på sjuendeplass etter en svært skuffende sesong. Høstens eventyr i gruppespillet i Champions League har nesten spolert ligasesongen for laget. Meget svake 2-4-6 på bortebane. Nyopprykkede Mons har klart seg flott på øverste nivå og har ti poeng ned til kvalikplass og har sin store styrke på hjemmebane (5-5-2). Genk er gjort til forholdsvis klar favoritt her. Det er vi overhodet ikke med på og 2,50 for at Mons tar alle tre poengene kan være et flott langskudd lørdag kveld.

Dagens avslag
Southampton - Derby og Leeds - Doncaster
I Europa mest uforutsigbare liga presenteres vi for to 1,45-oddsere i ettermiddag. Greit nok at både Southampton og Leeds leverer bra på hjemmebane, men uten ferie- eller lottopenger på bok, er det absolutt ingen grunn til å spille disse lagene til slik håpløs odds.

Sevilla - Osasuna
Den sene kveldskampen i Spania og oddsen på Sevilla settes fortsatt på gamle meritter. 0-2-6 på de åtte siste seriekampene for Sevilla som ikke har mer enn tre poeng ned til nedrykksstreken. 5-2-4 hjemme i Sevilla. Osasuna tok skalpen til et desillusjonert Barcelona sist lørdag og ligger faktisk helt oppe på åttendeplass. Borte vinner laget sjelden, men de taper også sjelden (1-6-3). Man kan selvsagt argumentere for at det må snu for Sevilla nå, men da må vi ha vesentlig bedre betalt enn 1,65. Den sier vi natta til.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Sunderland - Arsenal
5. runde i FA-cupen. Sunderland måtte ha to kamper mot Middlebrough for å ta seg videre til denne runden, mens Arsenal snudde 0-2 til 3-2 mot Aston Villa. Lagene møtte hverandre på samme bane i serien så sent som forrige helg. Da vant Arsenal 2-1 takket være sene mål av Ramsey og Henry. Arsenal vant seriemøtet i høst med samme siffer og har hatt et godt tak på Sunderland de siste sesongene.

Sunderland har ellers vist knallform siden Martin O'Neill overtok og vi skal ikke glemme at Sunderland hadde en tøff omkamp i beina da de møtte Arsenal sist helg. Viktige Lee Cattermole er friskmeldt, mens Nicklas Bendtner er cuptied. David Vaughan, Wes Brown og Tirus Bramble fortsatt er skadet.

Arsenal ble gjort til statister i bortemøtet med Milan og 0-4 ga faktisk et riktig bilde av kampen. Arsenal gjorde en meget svak kamp. I den kampen måtte laget unnvære Per Mertesacker, nå er også forsvarskollega Laurent Koscielny skadet. Thierry Henry er ferdig med låneperioden.

Når lagene møttes i seriekamp sist lørdag, hadde Sunderland en steintøff omkamp mot Middlesbrough i beina fra midtuken (gikk til ekstraomganger). Denne uken har Sunderland hatt spillefri i midtuken, mens Arsenal har vært ute i en tøff og ydmykende Champions league-kamp borte mot Milan. Etter vår oppfatning endrer det styrkeforholdet kraftig foran denne kampen, og vi har svært god tro på Sunderland-seier her. På tippekupongen har vi valgt å sette HU. Men 2,70 på at Sunderland avgjør dette i ordinær ti, klarer vi ikke å motstå og vi tester et singelspill på Sunderland i lørdagens andre oddstips.

Vår innsats på dette singelspillet er som vanlig kr 100.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 18.10):
Kamp 80 Sunderland - Arsenal 2,70 3,00 2,25
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill