Gå til sidens hovedinnhold

Ny takst kan gi deg lavere rente

Du kan spare mye penger på å taksere boligen din på nytt.

Få tilbud fra takstmenn på MittOppdrag.no!

Boligprisene har som kjent steget mye de siste årene, og taksten på boligen din kan være langt høyere nå enn da du kjøpte den eller fikk den taksert sist.

Mange banker operer med ulike rentebetingelser for 60 prosent-lån og 80 prosent-lån. Ifølge Dine Penger utgjør forskjellen i snitt 0,4 prosentpoeng og 4000 kroner i året for et lån på 1 million kroner.

Dersom du har et 80 prosent-lån, bør du derfor sjekke om verdien på boligen din er blitt så høy at du nå er innenfor 60 prosent-grensen.

Takst på anbud
Dersom du ønsker å taksere boligen din på nytt, kan du få tilbud fra takstmenn i ditt distrikt på Nettavisens gratistjeneste MittOppdrag.no.

Legg merke til at takstmennene er selvstendige næringsdrivende som tar ulike priser. Gjennom MittOppdrag vil du få tilbud fra flere takstmenn, og du vil dermed være sikret at du ikke betaler for mye for oppdraget.

Vær obs på at i veldig mange regioner er det vanlig med samarbeid mellom eiendomsmeglere og takstmenn, hvor meglerne bruker faste takstfirmaer som da får tildelt oppdraget uten noe særlig konkurranse. Dersom du skaffer takstmann gjennom en anbudstjeneste som MittOppdrag, kan du ofte få taksten billigere enn hvis det går gjennom megler.

Her kan du registrere ditt takseringsoppdrag på MittOppdrag.no.

Hold audition for meglere
Dersom du vurderer å selge boligen din, kan du også bruke MittOppdrag til å innhente tilbud fra eiendomsmeglere. Da vil du bli kontaktet av meglere i ditt nærområde som tilbyr seg å komme på gratis befaring.

Det kan være lurt å sette av en formiddag der du får besøk av fire-fem meglere. Deretter kan du sammenlikne priser og vurdere tilbudene opp mot hvor godt inntrykk de ulike meglerne ga på befaringen og hvor godt du liker selskapene de representerer. Meglerne er inneforstått med at de er i en konkurransesituasjoen, og det er ikke umulig at du får prutet ned prisen på megleren du liker best.

Les mer om hvordan du holder «audition» for meglerne her.

Her kan du registrere ditt megleroppdrag på MittOppdrag.no.

Slik fungerer MittOppdrag
MittOppdrag.no er en anbudstjeneste der brukerne beskriver hva slags tjeneste de ønsker utført. Du slipper å lete i telefonkatalogen eller på måfå på nett, men kan i stedet sitte i ro og mak foran pc-en og vurdere tilbud fra håndverkere og de aller fleste andre bransjer du kommer på.

På denne måten får du en fin oversikt over prisnivået på oppdraget du vil ha utført. Pristilbudene kan variere mye, men vi råder deg også til å ta med faktorer som seriøsitet og erfaring når du velger tilbyder.

Du betaler ingenting for å legge inn oppdraget ditt, og det er ingen forpliktelser heftet ved registreringen.

MittOppdrag kan brukes til de fleste tjenester man ønsker utført, og brukerne får tilbud på alt fra snekkere og eiendomsmeglere til webutvikling og vakttjenester.

Mange har til og med lagt ut bryllupet på anbud og spart store beløp på blant annet lokaler, catering, transport og fotografering. Og til påskeferien kan du bruke tjenesten til å skaffe deg billig hytte, hotell og transport.

For bedrifter
Har du lyst til å få tilgang til de 1200-1500 oppdragene som strømmer inn på MittOppdrag.no hver uke? Registrer din bedrift her eller ta kontakt med kjedeansvarlig Alexander Jørgensen på telefon 400 725 64.

Bileier.no: Bli varslet når det er EU-kontroll

HTML EMBED