Nettavisen.no

Tjenester
Foto: SplashNews (SplashNews)

Nye bryster på nett

Hanne sendte sitt oppdrag på kosmetisk kirurgi ut på anbud, og fikk gode svar.

Det er ikke alle ting det er like lett å få oversikt over som man vil ha utført. En av tingene som kan være vanskelig er kosmetisk kirurgi. Både fordi det kan være en sperre å faktisk ta kontakt, men også fordi det kan ta tid å få oversikt over mulige tilbydere.

Vi tok kontakt med en bruker av MittOppdrag som har brukt tjenesten for å innhente tilbud for å få forstørret brystene. Hanne sendte inn følgende oppdrag:

«Jeg ønsker å forstørre mine bryster fra størrelsen jeg har i dag. Har liten A-cup og ønsker å forstørre dette opp til litt mer normal størrelse. Jeg er 172 cm og veier 57 kilo, og har relativt normal bygning sånn ellers. Har aldri utført noen kosmetisk kirurgi før. Vil gjerne ha pris og litt informasjon.»

Hun fikk flere gode svar på sin henvendelse. Flere av svarene var utfyllende og ga god informasjon om det mulige inngrepet.

Informasjon i tilbud
Ett av svarene hun fikk var fra Nesbru Plastikkirugi:

«Hos oss koster det 27000 kr å få lagt inn runde silikonproteser. Anatomiske vil koste 32000 kr. Dei aller fleste som vel å få silikonproteser vel runde proteser og får ein fint resultat. Vi bruker proteser frå Mentor. Du er relativt høg slik at du vil trenga proteser på 250-300 ml for å få eit naturleg resultat. Dette vil sjølvsagt også avhenge av kor brei brystkassa di er og kva du tenker når du seier meir normal størrelse. Det er også sannsynleg at du vil få det penaste resultatet ved å legga protesene under muskelen sidan eg får inntrykk av at du er ganske tynn og har små bryster. Dette betyr at du må vera forberedt på at det er ein del smerter dei første døgna etter operasjonen. »

Hun fikk også svar fra Colloseumklinikken og Aviva Helse, men har foreløpig ikke bestemt seg for om hun skal gjøre inngrepet. Derfor ønsker hun også å være anonym.

Tenker igjennom på forhånd
Bella Letterbo fra Aviva Helse forteller at 99% av de kundene som ønsker en brystforstørrelse har tenkt dette veldig nøye gjennom og er helt sikre på hva et slik inngrep innebærer.

- Det er kun et fåtall av de som tar kontakt som ikke har vært igjennom en slik tankeprosess. Personer som vi oppfatter som usikre, gjennomfører vi som oftest en konsultasjonstime med. Under en slik konsultasjon ser kirurgene på kundenes tidligere helsehistorikk, om inngrepet er fysisk nødvendig, men må også foreta en psykologisk vurdering av kunden.

Her ser du kategorien «kosmetisk kirurgi» på MittOppdrag.no